Azi a reînceput dezinsecția avio în județul Ilfov. Operațiunile de neutralizare a larvelor se vor desfășura conform programului următor, în funcție de starea vremii:  🛩19.08: Otopeni, Tunari, Ștefănești, Afumați, Găneasa, Brănești, Voluntari, Dobroești, Pantelimon, Moara-Vlăsiei, Balotești, Corbeanca  🛩20.08-26.08: Petrăchioaia, Dascălu, Cernica, Buftea, Mogoșoaia, Chitila, Gruiu, Snagov, Periș, Grădiștea, Nuci, Ciolpani  🛩21.08 - 27.08: Domnești, Clinceni, Cornetu, Măgurele, Dărăști, Copăceni, 1 Decembrie, Vidra, [...]
Serviciul de Dezinsecție și Ecologizare Mediu, aflat în subordinea Consiliului Județean Ilfov reia dezinsecția în această seară, după ora 22.00, în Ștefănești, Afumați, Petrăchioaia, Dascălu, Brănești, Găneasa, Pantelimon, Dobroești, Snagov, Otopeni, Moara-Vlăsiei, Grădiștea.  Pentru mâine este programată dezinsecție în: Tunari, Nuci, Gruiu, Balotești, Chitila, Mogoșoaia, Buftea, Periș, Corbeanca, Ciolpani Vineri se va acționa în: Ciorogârla, Chiajna, 1 Decembrie, Jilava, Cornetu, Clinceni, Dragomirești-Vale, [...]
In linkul atasat regasiti cele mai noi informatii referitoare la rezilierea contractului ce prevedea modernizarea drumului judetean 401A, precum si declaratia presedintelui Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache https://www.facebook.com/180188392106371/posts/1526291120829418/?sfnsn=mo
COMUNICAT DE PRESĂ Astăzi, 07.08.2019, președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a avut o întâlnire cu majoritatea primarilor din județul Ilfov în care s-au discutat măsurile ce se vor lua în teritoriu pe timpul dezinsecției terestre pentru combaterea țânțarilor. Menționăm că invitația a fost făcută tuturor primarilor din județ. Implementarea măsurilor de siguranță în teritoriu este atributul primăriilor, motiv pentru care președintele CJ Ilfov, împreună cu edilii locali, au căutat soluția optimă pentru ca [...]
“PSD își dă ultima suflare și sacrifică țara. Bugetul pe care îl propune Teodorovici e de fapt bugetul de campanie pentru PSD. Cu rectificarea se reglează raporturile de forță din partid și sacrifică primăriile din jumătate de țară ca să rezolve problema clientelei lor politice. Țara e în faliment, deficitul stă să explodeze și Teodorovici nu știe de unde să mai cârpească. Bugetul nu are nicio legătură cu românii și cu nevoile lor. Doar cu campania PSD-ului pentru prezidențiale.”
Președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, convoacă mâine, 7.08. 2019, primarii din județul Ilfov la o întâlnire referitoare la măsurile ce se iau în teritoriu pe timpul dezinsecției terestre pentru combaterea țânțarilor. Implementarea măsurilor de siguranță în teritoriu este atributul primăriilor, motiv pentru care președintele CJ Ilfov împreună cu edilii locali vor căuta soluția optimă pentru ca dezinsecția să fie eficientă și să nu afecteze sănătatea oamenilor.  La finalul acestei întâlniri, în jurul [...]
Image not available

Manastirea Pasărea

Palatul Mogoșoaia

Image not available

Sediul Consiliului Judeţean Ilfov

Palatul Știrbei

Image not available

Mânăstirea Căldărușani

Image not available

Manastirea Samurcasesti

Image not available

Mânăstirea Snagov

Ieri, 11.10.2014, în sala de festivități a Primariei orașului Buftea a avut loc conferința de închidere a proiectului “Crearea parcului ”Dintre Flori”-amenajare arhitecturală și peisagistică”, cod SMIS 20918, proiect care susține dezvoltarea infrastructurii urbane și creșterea calității vieții, prin grija față de mediul înconjurător, acesta reprezentând obiectivul general al proiectului și una dintre prioritățile Consiliului Județean Ilfov.

Proiectul a fost implementat prin intermediul unei finanțări nerambursabile, acordate prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa 1-“Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor- poli urbani de creștere”- Domeniul Major de Interventie 1.1- Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul: “Poli de dezvoltare urbană”.

Valoarea totală a proiectului este de 15.238.361, 33 lei, beneficiarii proiectului fiind locuitorii cartierelor Buciumeni și Atârnați, prin urmare în jur de 4000 de locuitori.

Prin realizarea acestui proiect, crește valoarea zonei de influență a zonei verzi, din punct de vedere social se diversifică posibilitatea locuitorilor de a-și petrece timpul liber, iar din punct de vedere ecologic se îmbunătățește o zonă generatoare de oxigen și se creează un microclimat sănătos pentru a se putea desfășura activități în aer liber.

 • Buftea4_800_533
 • Buftea2_800_533
 • Buftea11_800_533

Simple Image Gallery Extended

Astăzi, 10 noiembrie 2014, la sediul Școlii Gimnaziale nr 1, din localitatea Petrăchioaia, a avut loc conferința de lansare a proiectului “Reabilitare termică în vederea eficientizării energetice a Scolii Petrăchioaia”, COD SMIS 54177,  finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2007-2013.

Obiectivele proiectului susțin creșterea accesului la o infrastructură educațională modernă, la standarde europene pentru copiii din localitatea Petrăchioaia, asigurarea unor condiții optime de învățământ pentru elevii din localitate, reducerea costurilor cu agentul termic în perioada sezonului rece, protejarea mediului înconjurător, prin reducerea emisiilor de noxe și dezvoltarea infrastructurii școlare.

 Valoarea totală a proiectului selectat în cadrul Programului Operațional Regional și co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltarea Regionala este de 586.657,37 lei, dintre care cheltuieli eligibile de 576.737,37 lei și cheltuieli neeligibile de  9.920,00 lei. 

 • _DSC1448_800_533
 • _DSC1449_800_533
 • _DSC1452_800_533

Simple Image Gallery Extended

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, domnul Marian PETRACHE, a semnat în data 29.09.2014, la sediul A.M. P.O.S.D.R.U. contractul de finanţare pentru proiectul „SOCEC.NET-reţeaua economiei sociale”, ID 144453.

Proiectul “SOCEC.NET-reţeaua economiei sociale” a fost depus în cadrul apelului pentru cererea propuneri de proiecte nr. 168 „Dezvoltarea economiei sociale”, Axa Prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Intervenţie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Valoarea totală a proiectului este  9.199.326,00 lei,  din care 9.015.339,48 lei reprezentând valoarea finanţată prin  POSDRU. Consiliul Judeţean Ilfov are alocată suma de 5.045.261,00 lei pentru implementarea unor acţiuni ce urmăresc dezvoltarea structurilor de  economie socială în judeţul Ilfov.

Prin intermediul acestui proiect, în judeţul Ilfov vor fi înfiinţate 7 structuri de economie socială în cadrul cărora vor fi angajate 55 persoane cu dificultăţi în integrarea sau reintegrarea pe piaţa muncii.

 

Consiliul Județean Ilfov a organizat, în data de 29.09.2014, evenimentul regional din cadrul proiectului „Regiuni pentru Reciclare-R4R”, acesta fiind  implementat pe o perioadă de 3 ani, în parteneriat cu organizații din 12 țări și este cofinanțat prin programul INTERREG IV C.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai administrației locale, precum domnul Paul Nicolae Petrovan, Prefectul Municipiului București, reprezentanți ai autorităților publice locale din județul Ilfov, ai unităților de învățământ și reprezentanții mass-media. De asemenea, la conferință a participat doamna Janna Vandecruys – reprezentant al OVAM (Belgia)  – organizatie parteneră, care a  prezentat metodologia proiectului și instrumentele dezvoltate pe parcursul implementării proiectului „R4R”.

Managerul de proiect, doamna Dorina Drăghici, a făcut o scurtă prezentare a proiectului, scoțând în evidență necesitatea implicării active a organizațiilor publice și private, în procesul de colectare selectivă a deșeurilor, dar și constientizarea publicului larg, în ceea ce privește acest demers.

Bunele practici locale, alese de Consiliul Județean Ilfov pentru a fi diseminate, la nivelul întregului parteneriat al proiectului, respectiv „Dispeceratul deșeurilor”, inițiat de ONG-ul Ecotica și „Colectare D.E.E.E.”, au fost susținute de către expertul extern contractat, domnul Gabriel Burlacu.

În categoria bunelor practici, este inclusă și activitatea Monbat Recycling SRL, operatorul economic care își desfășoară activitatea în județul Ilfov, doamna Sandra Lupașcu  făcând o scurtă prezentare a activității acestora, orientată pe colectarea și valorificarea bateriilor auto și industriale, uzate.

În cadrul evenimentului au fost prezenți și reprezentanții organizațiilor Ecotic și Environ, care și-au susținut principalele acțiuni concentrate pe colectarea selectivă a deșeurilor, iar domnul George Oancea, reprezentantul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară București-Ilfov, a promovat principalele proiecte inițiate și implementate de către institutia pe care o reprezintă.

Proiectul cu o valoare de 2.108.789,17 are ca principal obiectiv, identificarea de bune practici, ale tuturor partenerilor angrenați în cadrul proiectului „R4R”,  cu scopul îmbunătățirii managementului deșeurilor fiecarei  instituții implicate.

Informații suplimentare pot fi obținute pe site-ul oficial al proiectului www.regions4recycling.eu si www.cjilfov.ro, sectiunea proiecte.

 • _DSC1335_800_533
 • _DSC1346_800_533
 • _DSC1324_800_533
 • _DSC1331_800_533

Simple Image Gallery Extended

 

           Astăzi, 08 septembrie 2014, Președintele Consiliului Județean Ilfov, domnul Marian Petrache a participat la inaugurarea clădirii C9, din cadrul Centrului de Plasament nr 5 Periș, eveniment prilejuit de finalizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și extindere a acestuia.

            Lucrările au demarat în luna martie 2013, proiectul fiind implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile, acordate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 ”Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de intervenţie 3.2 Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale”.
Principalele categorii realizate la corpul C9 sunt:

•    extindere cladire
•    reabilitare termică
•    reabilitare instalatii de apa si canalizare;
•    reabilitare instalatii sanitare şi electrice ;
•    executie instalatii de telefonie, internet si cablu TV;
•    executie instalatie solara de preparare apa calda menajera (panouri   solare)
•    tâmplărie interioară și exterioară;


Pe langă lucrările de execuție efecutate, au fost furnizate și montate  dotări de specialitate, printre care menționăm: mobilier pentru dormitoare, sistem de supraveghere video, mobilier pentru spații administrative și  dotări pentru clubul copiilor.
 
Lucrările finalizate la corpul C9, în valoare de aproximativ 900.000 lei, fac parte din proiectul  finanțat prin POR 3.2 intitulat “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale la Centrul de Plasament nr 5 Periș, Cod SMIS 17892”.


În perioada următoare, va avea loc actualizarea proiectului tehnic, aferent reabilitării celeilalte clădiri (C18), în conformitate cu prevederile O.U.G 34 se va atribui contractul de lucrări și demararea procesului de reabilitare a corpului C18.


Termenul de finalizare a  proiectului, desfăsurat sub sloganul “Un copil  ajutat, un viitor asigurat” este 30 decembrie 2015.

Informații suplimentare despre  proiect pot fi obținute : Mihai Stan - manager proiect, mihai.stan@cjilfov.ro

 • Foto_Peris_MP
 • fOTO_PERIS_MP1
 • 10661828_557886074313490_8737077608580922008_o

Simple Image Gallery Extended
 

           Astăzi, 08 septembrie 2014, Președintele Consiliului Județean Ilfov, domnul Marian Petrache a participat la inaugurarea clădirii C9, din cadrul Centrului de Plasament nr 5 Periș, eveniment prilejuit de finalizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și extindere a acestuia.

 

            Lucrările au demarat în luna martie 2013, proiectul fiind implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile, acordate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 ”Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de intervenţie 3.2 Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale”.

Principalele categorii realizate la corpul C9 sunt:

 

·        extindere cladire

·        reabilitare termică

·        reabilitare instalatii de apa si canalizare;

·        reabilitare instalatii sanitare şi electrice ;

·        executie instalatii de telefonie, internet si cablu TV;

   executie instalatie solara de preparare apa calda menajera (panouri   solare)

·        tâmplărie interioară și exterioară;

 

 

 

 

    Pe langă lucrările de execuție efecutate, au fost furnizate și montate  dotări de specialitate, printre care menționăm: mobilier pentru dormitoare, sistem de supraveghere video, mobilier pentru spații administrative și  dotări pentru clubul copiilor.

 Lucrările finalizate la corpul C9, în valoare de aproximativ 900.000 lei, fac parte din proiectul  finanțat prin POR 3.2 intitulat “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale la Centrul de Plasament nr 5 Periș, Cod SMIS 17892”.

În perioada următoare, va avea loc actualizarea proiectului tehnic, aferent reabilitării celeilalte clădiri (C18), în conformitate cu prevederile O.U.G 34 se va atribui contractul de lucrări și demararea procesului de reabilitare a corpului C18.

Termenul de finalizare a  proiectului, desfăsurat sub sloganul “Un copil  ajutat, un viitor asigurat” este 30 decembrie 2015.

Informații suplimentare despre  proiect pot fi obținute : Mihai Stan - manager proiect, mihai.stan@cjilfov.ro

 

 

   Miercuri, 4 septembrie 2014, Consiliul Județean Ilfov a organizat, la hotelul Howard Johnson, Grand Plaza Bucharest- sala Arizona, conferința de presă desfășurată cu prilejul demarării lucrărilor de execuție, din cadrul proiectului ”Reabilitare, Modernizare și Echipare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov, Cod SMIS 17595”.

    Proiectul va fi implementat prin intermediul unei finanțări nerambursabile acordate în  cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3- “Îmbunătățirea  infrastructurii  sociale”, Domeniul Major de Intervenție 3.1-

“ Reabilitarea, modernizarea, echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”.

  Consiliul Județean Ilfov a încheiat un contract de execuție lucrări și furnizare echipamente, în 28.07.2014, cu Asocierea Medivamatcons  a firmelor  S.C. GENERAL SERVICE GRUP 98 SRL, S.C. MEDICARE TEHNICS şi S.C. VAVIAN TRADING SRL,  în valoare de 50.292.617,70 lei, din care diverse şi neprevazute 4.526.917,37 lei (valori fara TVA), defalcată după cum urmează:

- construcții și instalații: 26.370.685,22 lei

- echipamente și dotări medicale: 23.921.932,51 lei

   Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Ilfov, domnul Marian Petrache, a declarat :“ În mandatul meu, mi-am propus să acord o atenție deosebită, consolidării și îmbunătățirii infrastructurii serviciilor de asistență medicală din județul Ilfov.Doresc să oferim condiții cât mai bune de desfășurare a activității medicilor, precum și servicii medicale de calitate, pacienților.”

   Alături de acesta, la conferință au fost prezenți: domnul Dan Nicula, director general al Agenției pentru Dezvoltarea Regională București-Ilfov, din partea firmei de construcții “General Service Grup 98”, domnul director adjunct Blaga Teodor, doamna arh. Demetriu Daniela, şef de proiect, din partea proiectantului general “Carpați Proiect” și doamna dr. Popescu Elena, director medical al  Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Ilfov.

   De asemenea, la eveniment au participat reprezentanţi ai celorlalte firme implicate în activităţile proiectului- furnizarea principalelor echipamente şi dotări medicale, diriginţi de şantier, manageri de proiect, medici şi reprezentanţi mass-media.

  Proiectul are ca obiectiv general îmbunătățirea calității infrastructurii serviciilor de asistență medicală și îmbunătățirea serviciilor medicale oferite către populație prin reabilitarea, modernizarea și dotarea Spitalului Clinic de Urgență Ilfov.

  Consiliul Județean Ilfov a organizat, la hotelul Howard Johnson, Grand Plaza Bucharest- sala Arizona, conferința de presă desfășurată cu prilejul demarării lucrărilor de execuție, din cadrul proiectului ”Reabilitare, Modernizare și Echipare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov, Cod SMIS 17595”. Proiectul va fi implementat prin intermediul unei finanțări nerambursabile acordate în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3- “Îmbunătățirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de Intervenție 3.1- “ Reabilitarea, modernizarea, echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”. Consiliul Județean Ilfov a încheiat un contract de execuție lucrări și furnizare echipamente, în 28.07.2014, cu Asocierea Medivamatcons a firmelor S.C. GENERAL SERVICE GRUP 98 SRL, S.C. MEDICARE TEHNICS şi S.C. VAVIAN TRADING SRL, în valoare de 50.292.617,70 lei, din care diverse şi neprevazute 4.526.917,37 lei (valori fara TVA), defalcată după cum urmează: - construcții și instalații: 26.370.685,22 lei - echipamente și dotări medicale: 23.921.932,51 lei Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Ilfov, domnul Marian Petrache, a declarat :“ În mandatul meu, mi-am propus să acord o atenție deosebită, consolidării și îmbunătățirii infrastructurii serviciilor de asistență medicală din județul Ilfov.Doresc să oferim condiții cât mai bune de desfășurare a activității medicilor, precum și servicii medicale de calitate, pacienților.” Alături de acesta, la conferință au fost prezenți: domnul Dan Nicula, director general al Agenției pentru Dezvoltarea Regională București-Ilfov, din partea firmei de construcții “General Service Grup 98”, domnul director adjunct Blaga Teodor, doamna arh. Demetriu Daniela, şef de proiect, din partea proiectantului general “Carpați Proiect” și doamna dr. Popescu Elena, director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Ilfov. De asemenea, la eveniment au participat reprezentanţi ai celorlalte firme implicate în activităţile proiectului- furnizarea principalelor echipamente şi dotări medicale, diriginţi de şantier, manageri de proiect, medici şi reprezentanţi mass-media. Proiectul are ca obiectiv general îmbunătățirea calității infrastructurii serviciilor de asistență medicală și îmbunătățirea serviciilor medicale oferite către populație prin reabilitarea, modernizarea și dotarea Spitalului Clinic de Urgență Ilfov.

 

 • SP_IRINEL_800_533
 • sp_3_800_533
 • SP_33333_800_533
 • SP_8_800_533

Simple Image Gallery Extended

  Consiliul Judeţean Ilfov vă invită luni, 08 septembrie 2014, la inaugurarea  clădirii C9 de la Centrul de Plasament nr 5 Periș ca urmare a finalizării lucrărilor din cadrul proiectului ”Reabilitare, modernizare, extindere şi echipare Centrul de Plasament nr 5 Peris–Judeţul Ilfov, COD SMIS 17892”.

 Proiectul implementat sub sloganul „Un copil ajutat, un viitor asigurat!prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, A.P. 3, D.M.I 3.2 vizează reabilitarea, modernizarea și echiparea centrului, conform standardelor și normativelor în vigoare .

  Evenimentul va avea loc la sediul Centrului de Plasament nr 5 Peris–Judeţul Ilfov din strada Calea Principală nr. 582  începând cu orele 9:30.

   Detalii suplimentare despre proiect: Mihai Stan – manager proiect   mihai.stan@cjilfov.ro.

 RSVP: Ofiţer de presă: Andreea Ionescu

      Email: birouldepresa@cjilfov.ro

       Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Consiliul Județean Ilfov anunță demararea activităților proiectului „Modernizarea infrastructurii rutiere și a aliniamentelor stradale din orașul Pantelimon, județul Ilfov, cod SMIS 19913, finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1-Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor- poli urbani de creștere, Domeniul major de intervenție 1.1- Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul: Centre urbane.

Citește mai mult...

 • P_2_1600_1067
 • p_21_1600_1067
 • p_11_1600_1067
 • P_4_1600_1067

Simple Image Gallery Extended

         Consiliul Județean Ilfov a aprobat, în cadrul sedinței extraordinare, din data de 11 august, parteneriatul cu Consiliul Județean Călărași, Asociația Laboratorul de Solidaritate București, Asociația Viitorul lor depinde de tine – Călărași și Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă pentru implementarea proiectului SOCEC.NET – rețeaua economiei sociale.

         Având în vedere Strategia de Dezvoltare a Județului Ilfov – Orizont 2020, în care sunt prevăzute susținerea inițiativelor de dezvoltare comunitară în comunitățile vulnerabile în scopul regenerării sociale a comunităților aflate în dificultate și sprijinirea mediului serviciilor de sprijin pentru tinerii întreprinzători, a fost identificată o posibilitate de finanțare prin programul POSDRU, Axa Prioritară 6 „Promovarea Incluziunii Sociale”, Domeniul Major de Intervenţie 6.1 „Dezvoltarea Economiei Sociale”,  cererea de propuneri de proiecte Nr. 168 „ Dezvoltarea economiei sociale”.

         Consiliul Județean Ilfov solicită finanțare pentru îmbunătățirea și creșterea confortului edilitar al locuitorilor, prin dezvoltarea unor activități și servicii generatoare de profit, pentru a ajuta persoanele excluse social sau cele expuse riscului de excluziune socială, să se integreze pe piața muncii, în structurile economiei sociale şi/sau în economia formala.

        Astfel, vor fi create 11 structuri de economie socială şi asigurarea asistenţei necesare creării de noi locuri de muncă, pentru 55 persoane provenite din grupurile vulnerabile din regiunile Bucureşti Ilfov şi Sud Muntenia.

         Bugetul total al proiectului este 9.248.698 Lei, din care bugetul alocat Consiliului Judeţean Ilfov este în valoare de 5.060.331 Lei .

 

În data de 29 iulie 2014, Consiliul Judeţean Ilfov, reprezentat de doamna Mihaela Radu – asistent manager, a participat la seminarul de promovare, cu tema „Dezvoltarea regională cu sprijin REGIO", organizat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti – Ilfov (ADR BI), Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional (REGIO).

Reprezentantul Consiliului Județean Ilfov, doamna Mihaela Radu a prezentat un proiect de succes, recent finalizat, " Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea Centrului de Plasament nr. 6 Voluntari, jud. Ilfov".

Aceasta a mentionat lucrările care s-au efectuat in cadrul proiectului: amenajarea unui ascensor exterior, înlocuirea tâmplăriei exterioare, anvelopare clădire, înlocuire obiecte sanitare, reparaţii instalaţii electrice, de încălzire, înlocuire parţială a reţelei de apă potabilă, înlocuirea reţelelor termice, montare de panouri solare, amenajare terenuri şi spaţii verzi şi dotarea centrului cu mobilier şi echipamente adecvate activităţii.

S-a subliniat impactul pozitiv al proiectului asupra copiilor din centru, aceştia beneficiind acum de condiţii de viaţă la standarde europene.

În calitate de invitat special, a participat, doamna prof. univ. dr. Luminiţa Constantin – preşedinte al Asociaţiei Române de Ştiinţe Regionale, care a ţinut o prelegere privind actuala competiţie europeană a "regiunilor capitală" in vederea creşterii competitivităţii economice şi atragerii investiţiilor străine.

In cadrul seminarului, au fost prezentate clasamentele europene privind: specializarea economică, calitatea vietii, inovarea, nivelul investiţiilor străine etc cu menţionarea poziţiei ocupate de Regiunea Bucureşti Ilfov.

S-a remarcat faptul că, în perioada 2007-2012 Regiunea Bucureşti Ilfov a înregistrat o creştere semnificativă a indicatorilor economici, devansând in unele domenii capitale precum: Varsovia, Budapesta etc.

Reprezentanţii ADRBI au prezentat:

          "Stadiul implementarii REGIO la nivelul Regiunii Bucuresti Ilfov in luna iulie 2014". Până în prezent au fost contractate un numar de 321 de proiecte care solicită o sumă de 1909,1 milioane lei, reprezentând 118,7% din valoarea totală alocată regiunii.

           - "Bune practici în implementarea proiectelor POR 2007-2013", evidenţiindu-se importanţa   respectării legislaţiei privind achiziţiile publice.

Evenimentul a avut loc la Spaţiul Public European, din str. Vasile Lascăr nr.31, Bucureşti.

 

 • Poza_FB_4
 • Poza_FB_3
 • Poza_FB_2
 • Poza_FB_1

Simple Image Gallery Extended

În data de 22 iulie 2014, Consiliul Județean Ilfov și Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti–Ilfov(ADRBI), Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional(REGIO) au organizat o vizită, cu reprezentanţii mass- media la Centrul de Plasament nr. 6, din Voluntari, județul Ilfov, proiect cu finanţare REGIO.


Pe 18 iunie 2014, Consiliul Judeţean Ilfov a finalizat implementarea proiectului "Reabilitare, modernizare, dezvoltare, extindere si echipare a Centrului de Plasament nr. 6 Voluntari, jud. Ilfov, Cod SMIS 16933”.

Centrul de plasament a fost modernizat, acesta oferind acum, celor 50 de copii găzduiţi, un standard de viaţă la nivel european. De asemenea, a fost diversificată gama de servicii sociale oferite, acestea având drept scop, dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă a copiilor din centru.

Valoarea totală a proiectului a fost de 3.668.289,01 lei, din care finanţare nerambursabilă 2.296.578,38 lei.

Cu această ocazie, directorul D.G.A.S.P.C Ilfov, Bogdan Pîntea, împreună cu managerul proiectului, au oferit interviuri și au prezentat rezultatele obţinute, subliniind ajutorul important al fondurilor REGIO, pentru realizarea acestui proiect.

De asemenea, jurnaliştii au putut vorbi cu beneficiarii acestui proiect: copiii din Centrul de Plasament nr.6 Voluntari pentru a vedea cum s-a îmbunătăţit viaţa acestora ca urmare a finalizării proiectului REGIO.

 • Foto_4
 • Foto_2
 • Foto_7
 • Foto_1
 • Foto_3

Simple Image Gallery Extended

 

     Elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 Berceni, au realizat un proiect educativ, in cadrul concursului “Democrație și toleranță”, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, urmând să îl susțină la faza națională, la Oradea, la sfîrșitul lunii iulie.

     Tema proiectului este –“În ce măsură satul Berceni își mai poate menține valorile ancestrale bazate pe legătura omului cu natura și cu ceilalți semeni, în condițiile instalării in vatră, a unei lumi noi cu valori urbane.”

     Obiectivul proiectului constă în conștientizarea comunității locale și școlare cu privire la nevoia unui spațiu public cultural, pentru manifestarea dreptului elevilor și tinerilor din Berceni la afirmare și expresie culturală.

     Proiectul încurajează inițiativa elevilor, prin implicarea lor in problemele comunității, valorificând resursele locale și transformând fostul cămin cultural, într-un spațiu public de afirmare culturală care să mențină coeziunea satului, prin prezentarea de spectacole, serbări școlare, printr-o bibliotecă modernă, astfel încât noile standarde urbane să se armonizeze cu valorile satului tradițional.

       Elevii au exersat practici democratice în școală, cu colegii lor cât și în comunitate, prin aplicarea de chestionare la 10% din locuitori și luarea de interviuri personalităților din localitate.

       Istoria căminului cultural, înființat în anii 1950 sub ideologia comunistă cu rol propagandistic, a afirmat talentele artistice ale locuitorilor din Berceni. Aici au activat- formația de muzicuțe, ansamblul folcloric de muzică și dans, teatru și biblioteca comunală. Protagoniștii au obținut frecvent locul I și II pe Județ, dar și locul II pe țară, in 1980 cu orchestra de muzicuțe, spectacolele fiind difuzate la radio și televiziune.

       In prezent, fostul cămin cultural este abandonat și inactiv cultural.

       Chestionarele aplicate localnicilor au demonstrat interesul tinerilor și vârstnicilor, pentru reînființarea unui spațiu public cultural, astfel elevii consideră că este nevoie de un spațiu cultural multifuncțional în relansarea activității culturale în Berceni.

Consiliul Județean Ilfov , prin Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare va efectua tratamente pentru combaterea insectelor de discomfort și a larvelor insectelor, în perioada 08 iulie-21 iulie 2014.

Acțiunea se va face AVIO, dimineața după ora 05:00, cu produsele FORZA 50 SC-în doză de 125 ml/ha și MICROBAC X2-in doză de 1,5 litri/ha sau BACTIVEC în doză de 2 litri/ha.

Produsele FORZA 50 SC fac parte din categoria BIOCIDE și sunt TOXICE pentru albine, pești și alte organisme acvatice, în timp ce produsele MICROBAC X2 sau BACTIVEC fac parte din categoria BIOCIDE și NU SUNT TOXICE pentru albine, pești și organisme acvatice.

În localitățile Snagov, Gruiu și Cioplani vor fi folosite produsele MICROBAC X2 sau BACTIVEC, fiind arii naturale protejate.

Dezinsecția va fi efectuată pe aliniamente, drumuri județene, gropi gunoi, margini cursuri ape, alte focare și în interiorul localităților.

 

Nr.Crt

Localitatea

Denumire Produs

Perioada

1

GLINA

FORZA 50 SC

08-14 iulie 2014

2

BERCENI

FORZA 50 SC

08-14 iulie 2014

3

VIDRA

FORZA 50 SC

08-14 iulie 2014

4

POPESTI-LEORDENI

FORZA 50 SC

08-14 iulie 2014

5

COPĂCENI

FORZA 50 SC

08-14 iulie 2014

6

1 DECEMBRIE

FORZA 50 SC

08-14 iulie 2014

7

JILAVA

FORZA 50 SC

09-15 iulie 2014

8

MĂGURELE

FORZA 50 SC

09-15 iulie 2014

9

DĂRĂȘTI

FORZA 50 SC

09-15 iulie 2014

10

BRAGADIRU

FORZA 50 SC

09-15 iulie 2014

11

CORNETU

FORZA 50 SC

09-15 iulie 2014

12

CLINCENI

FORZA 50 SC

10-16 iulie 2014

13

DOMNEȘTI

FORZA 50 SC

10-16 iulie 2014

14

CIOROGARLA

FORZA 50 SC

10-16 iulie 2014

15

CHIAJNA

FORZA 50 SC

10-16 iulie 2014

16

DRAGOMIREȘTI

FORZA 50 SC

10-16 iulie 2014

17

STEFĂNEȘTI

FORZA 50 SC

11-17 iulie 2014

18

AFUMAȚI

FORZA 50 SC

11-17 iulie 2014

19

GĂNEASA

FORZA 50 SC

11-17 iulie 2014

20

BRĂNEȘTI

FORZA 50 SC

11-17 iulie 2014

21

DOBROEȘTI

FORZA 50 SC

11-17 iulie 2014

22

OTOPENI

FORZA 50 SC

12-18 iulie 2014

23

CHITILA

FORZA 50 SC

12-18 iulie 2014

24

BUFTEA

FORZA 50 SC

12-18 iulie 2014

25

MOGOȘOAIA

FORZA 50 SC

12-18 iulie 2014

26

TUNARI

FORZA 50 SC

12-18 iulie 2014

27

PANTELIMON

FORZA 50 SC

13-19 iulie 2014

28

PETRĂCHIOAIA

FORZA 50 SC

13-19 iulie 2014

29

DASCĂLU

FORZA 50 SC

13-19 iulie 2014

30

VOLUNTARI

FORZA 50 SC

13-19 iulie 2014

31

MOARA VLĂSIEI

FORZA 50 SC

13-19 iulie 2014

32

NUCI

FORZA 50 SC

14-20 iulie 2014

33

GRĂDIȘTEA

FORZA 50 SC

14-20 iulie 2014

34

SNAGOV

MICROBAC X2/ BACTIVEC

14-20 iulie 2014

35

GRUIU

MICROBAC X2

14-20 iulie 2014

36

BALOTEȘTI

FORZA 50 SC

15-21 iulie 2014

37

CORBEANCA

FORZA 50 SC

15-21 iulie 2014

38

PERIȘ

FORZA 50 SC

15-21 iulie 2014

39

CIOLPANI

MICROBAC X2

15-21 iulie 2014

40

CERNICA

 

Nu se face

 

 

Nr.Crt

Localitatea

Denumire Produs

Perioada

1

GLINA

FORZA 50 SC

08-14 iulie 2014

2

BERCENI

FORZA 50 SC

08-14 iulie 2014

3

VIDRA

FORZA 50 SC

08-14 iulie 2014

4

POPESTI-LEORDENI

FORZA 50 SC

08-14 iulie 2014

5

COPĂCENI

FORZA 50 SC

08-14 iulie 2014

6

1 DECEMBRIE

FORZA 50 SC

08-14 iulie 2014

7

JILAVA

FORZA 50 SC

09-15 iulie 2014

8

MĂGURELE

FORZA 50 SC

09-15 iulie 2014

9

DĂRĂȘTI

FORZA 50 SC

09-15 iulie 2014

10

BRAGADIRU

FORZA 50 SC

09-15 iulie 2014

11

CORNETU

FORZA 50 SC

09-15 iulie 2014

12

CLINCENI

FORZA 50 SC

10-16 iulie 2014

13

DOMNEȘTI

FORZA 50 SC

10-16 iulie 2014

14

CIOROGARLA

FORZA 50 SC

10-16 iulie 2014

15

CHIAJNA

FORZA 50 SC

10-16 iulie 2014

16

DRAGOMIREȘTI

FORZA 50 SC

10-16 iulie 2014

17

STEFĂNEȘTI

FORZA 50 SC

11-17 iulie 2014

18

AFUMAȚI

FORZA 50 SC

11-17 iulie 2014

19

GĂNEASA

FORZA 50 SC

11-17 iulie 2014

20

BRĂNEȘTI

FORZA 50 SC

11-17 iulie 2014

21

DOBROEȘTI

FORZA 50 SC

11-17 iulie 2014

22

OTOPENI

FORZA 50 SC

12-18 iulie 2014

23

CHITILA

FORZA 50 SC

12-18 iulie 2014

24

BUFTEA

FORZA 50 SC

12-18 iulie 2014

25

MOGOȘOAIA

FORZA 50 SC

12-18 iulie 2014

26

TUNARI

FORZA 50 SC

12-18 iulie 2014

27

PANTELIMON

FORZA 50 SC

13-19 iulie 2014

28

PETRĂCHIOAIA

FORZA 50 SC

13-19 iulie 2014

29

DASCĂLU

FORZA 50 SC

13-19 iulie 2014

30

VOLUNTARI

FORZA 50 SC

13-19 iulie 2014

31

MOARA VLĂSIEI

FORZA 50 SC

13-19 iulie 2014

32

NUCI

FORZA 50 SC

14-20 iulie 2014

33

GRĂDIȘTEA

FORZA 50 SC

14-20 iulie 2014

34

SNAGOV

MICROBAC X2/ BACTIVEC

14-20 iulie 2014

35

GRUIU

MICROBAC X2

14-20 iulie 2014

36

BALOTEȘTI

FORZA 50 SC

15-21 iulie 2014

37

CORBEANCA

FORZA 50 SC

15-21 iulie 2014

38

PERIȘ

FORZA 50 SC

15-21 iulie 2014

39

CIOLPANI

MICROBAC X2

15-21 iulie 2014

40

CERNICA

 

Nu se face

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov, in parteneriat cu Agenția Națională pentru Romi  și SIVECO România SA, a lansat luni, 23 iunie, proiectul “Servicii integrate pentru incluziunea socială a grupurilor vulnerabile ”.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin POSDRU 2007-2013, Axa prioritară 6-“Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție 6.2-“Îmbunătățirea accesului și a participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii”.

Valoarea adaugată a proiectului, constă în implementarea și utilizarea instrumentelor tehnologiei informației și a comunicaților inovatoare care facilitează accesul la informație și educație, atât persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile, cât și personalului implicat în activități specifice.

Proiectul are o durată de 24 de luni și își propune să contribuie la creșterea calității serviciilor specializate de reabilitare și integrare profesională a persoanelor apartinând grupurilor vulnerabile, în scopul diminuării marginalizării sociale, discriminării și sărăciei.    

Festivalul Vlasiei este de 6 ani, o serbare artistică amplă, câmpenească, a tradiţiilor, meşteşugurilor şi folclorului, unde petrec mii de oameni din Moara Vlăsiei, Căciulaţi şi multe localităţi învecinate.

 • IMG_1117
 • IMG_1081
 • IMG_1749
 • IMG_1340
 • IMG_1541

Simple Image Gallery Extended

 

0 sigle toate   

  Miercuri, 18 iunie, Consiliul Judeţean Ilfov a organizat la sediul Centrului de Plasament nr.6 Voluntari, conferința de presă desfăşurată cu prilejul finalizării proiectului ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructrurii sociale la Centrul de Plasament nr.6, Voluntari – Judeţul Ilfov, Cod SMIS 16933”.

  Lucrările au demarat in luna martie 2013, proiectul fiind implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3-”Imbunătățirea infrastructrurii sociale”, Domeniul Major de Intervenție  3.2-”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea și echiparea infrastructurii sociale”.

  Proiectul a urmărit imbunătățirea calității infrastructurii serviciilor sociale și ridicarea acestora la standarde europene in cadrul Centrului de Plasament nr.6 Voluntari.

  Prezentă la eveniment, doamna Cristina Manicea-Vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, a precizat–“Pentru Consiliului Judetean Ilfov au fost prioritare demersurile pentru investiții, cu ajutorul fondurilor europene, in servicii sociale, aliniate la standarde europene. Viziunea președintelui Consiliului Județean Ilfov este aceea de a crea niște  centre care să devină adevărate cămine pentru beneficiarii lor, astfel incât legătura lor cu societatea să nu fie întreruptă, ci mijlocită.
Ceea ce vedeți  aici este munca unei echipe căreia țin să îi mulțumesc pentru eforturile depuse.

  Proiectul pentru ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructrurii sociale la Centrul de Plasament nr.6, Voluntari” face parte dintre cele cinci proiecte inițiate de către Consiliul Județean Ilfov și este cel de-al doilea finalizat.    


  Informaţii suplimentare legate de proiectul ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale la Centrul de Plasament nr.6, Voluntari – Judeţul Ilfov, Cod SMIS 16933” pot fi furnizate de managerul de proiect, doamna Gabriela Aldea, la adresa de gabriela.aldea@cjilfov.ro.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului

0sigla regio

 0 sigle toate

Proiectul “Reabilitarea,modernizarea,dezvoltarea,extinderea și echiparea infrastructurii sociale la Centrul de Plasament nr.6 Voluntari, județul Ilfov ”,se află pe ultima sută de metri, urmând să fie finalizat pe 31 iulie 2014.

Proiectul este finanţat în cadrul Regio - Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 -”Imbunătățirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de Intervenție 3.2 ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea și echiparea infrastructurii sociale”.

În momentul de față, contractul de execuție al lucrărilor a luat sfârșit, aflându-se în desfășurare contractul pentru furnizarea dotărilor de specialitate și a programelor informatice.    

Contractul pentru execuţia lucrărilor, a fost semnat pe 01.03.2013 cu firma SC Electrovâlcea SRL, lucrările desfașurându-se in perioada  martie 2013 – martie 2014.

La Centrul de Plasament nr 6 Voluntari, s-a lucrat pe fronturi de lucru, sub sarcină, executându-se lucrările prevăzute în proiectul tehnic, respectiv lucrări suplimentare realizate în baza dispoziţiilor de şantier emise de proiectantul lucrării, după cum urmează:

- Amenajarea unui ascensor cu capacitatea de 5 persoane, amplasat exterior clădirii;

- Reabilitarea termică a clădirii cu polistiren expandat de 10 cm la pereţii exteriori şi 12 cm polistiren extrudat la terasă;

- Înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie performantă din profile PVC pentacamerale, prevăzute cu geamuri low-E(cu argon);

- Reabilitarea pardoselilor cu covor de trafic intens, antibacterian;

- Reabilitarea instalaţiilor sanitare (înlocuirea obiectelor sanitare, a bateriilor, a racordurilor, parţial a conductelor) şi implicit reparaţii/înlocuiri ale gresiei şi faianţei afectate de înlocuirea obiectelor sanitare;

- Reabilitarea instalaţiilor electrice interioare (corpuri de iluminat,branşament electric, coloane alimentare, tablouri electrice), inclusiv realizare instalaţie  supraveghere video;

- Reparaţii parţiale la pereţi şi refacerea zugrăvelilor;

- Realizarea instalaţiei electrice de alimentare a ascensorului;

- Reabilitarea parţială a reţelei de alimentare cu apă şi a gospodăriei de apă (staţie de pompare, conducte, rezervor stocare apă);

- Reabilitarea instalaţiilor de încălzire;

- Montare panouri solare pentru prepararea apei calde menajere, inclusiv instalaţiile aferente;

- Amenajare instalaţie de paratrăsnet şi a prizei de pământ;

- Înlocuirea şi completarea dotărilor specifice PSI

Serviciile de furnizare a dotărilor de specialitate și a programelor informatice, la Centrul de Plasament nr.6 Voluntari, sunt asigurate de SC Mobexpres SRL, conform contractului 5124/07.05.2014.

Pe data de 12 mai, au început serviciile de furnizare a dotărilor, acestea constând în:

- mobilier specific pentru camerele copiilor

- dotări de specialitate pentru clubul aflat în incinta Centrului nr.6

- dotări de specialitate pentru  dotarea bucătariei Centrului

- dotări de specialitate pentru dotarea cabinetului medical

- dotări de speciliatate pentru magazii

- alte dotări de specialitate : PSI, softuri și licente.  

 

După finalizarea proiectului, beneficiarii  direcți ai Centrului de Plasament nr. 6, vor locui într-un nou cămin, realizat la standarde europene.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

- 

0sigla regio

 

 

Localitatea Afumati, beneficiaza de un nou parc, amenajat  in curtea Gradinitei cu Program Prelungit.

Locul reprezinta un spatiu excelent de recreere, destinat  atat copiilor cat si adultilor.

Cu o suprafata de aproximativ 2500 mp, parcul dispune de spatii verzi si alei, de-a lungul carora au fost amplasate banci, cosuri de gunoi si  au fost plantati copaci si flori.

Atractia parcului o reprezinta fantana arteziana, montata chiar la intrarea in parc.

Pentru cei care vor sa fie tot timpul la curent cu ultimele stiri si noutati, parcul dispune de retea WiFi, ce permite conectivitate gratuita si nelimitata la reteaua Internet.

 • 2
 • DSC_1349
 • 1
 • DSC_1345

Simple Image Gallery Extended

Societatea de geografie-filiala județului Ilfov, impreună cu Inspectoratul Școlar Județean Ilfov și primăria comunei Peris a organizat Simpozionul Județean: “ILFOV-Cununa cu diamante”- ediția a XVI-a cu tema “Relevanta geografiei pentru societate.Realizari si perspective”.

Cititi mai mult...

 

 

 

 

 

Cu ocazia zilei de 1 iunie, a fost organizat, la Mogosoaia, un eveniment dedicat celor mici, plin de surprize, concursuri și spectacole. „Carnavalul copiilor”a avut loc în perioada 30 mai -1 iunie, fiind un eveniment care s-a organizat în aer liber, pe domeniul brâncovenesc.

Cititi mai mult...

 

 

 

 

Președintele Consiliului Județean Ilfov-Marian Petrache, a participat pe 29 mai, la ceremonia militară și religioasă, care a avut loc la Monumentul Eroilor din orașul Buftea pentru a aduce un omagiu celor care s-au jertfit pentru apărarea țării.

 

Cu acest prilej, domnul Marian Petrache, Președintele Consiliului Județean Ilfov, a depus o coroană de flori în cinstea eroilor neamului românesc. “Datoram existenta noastra, ca romani acestor tineri care s-au jertfit pentru unitatea acestei tari. Este o zi pe care trebuie sa o comemoram in fiecare an, ca semn de respect si pretuire”.

 

Slujba de pomenire, ceremonia militară, momentele artistice ale elevilor din orașul Buftea și depunerea de jerbe și coroane au fost principalele momente prin care au fost omagiați soldații români.

 

 marian petrache ziua eroilor

 

 

 

În perioada 28–31 mai a.c., Consiliul Județean Ilfov a găzduit vizita unei delegații din provincia Zhejiang, condusă de doamna Feng Ming, vicepreședinte al Comitetului Permanent al Parlamentului (Adunării Populare) provinciei Zhejiang.

Cititi mai mult...

 

 

 

Consiliul Judetean Ilfov a organizat în data de 28.05.2014, conferința de presă prilejuită de finalizarea proiectului “Reabilitare, modernizare, extindere si echipare Centrul de Ingrijire si Asistenta Sociala Ciolpani, judetul Ilfov”, cod SMIS 15184

Cititi mai mult...

 

 

Consiliul Judeţean Ilfov, a depus în data de 27.05.2014, proiectul „Valorificarea resurselor de apă geotermală din perimetrul Baloteşti pentru producerea de energie termică",in cadrul programului RO06 – Energie Regenerabilă RONDINE.

Cititi mai mult...

 

Operatorul regional APA-CANAL ILFOV S.A., in calitate de Autoritate Contractanta, a publicat in  SEAP, in data de 13.05.2014, anuntul privind atribuirea contractului de asistenta tehnica, pentru pregatirea aplicatiei de finantare si a documentatiilor de atribuire pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Ilfov, in perioada  2014-2020.

Consiliul Judetean Ilfov, alaturi de partenerii din ADIA-Ilfov, va beneficia, pentru perioada 2014-2020, de un nou proiect de investitii cofinanţat de Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operaţional Sectorial MEDIU, care vizează dezvoltarea durabila a infrastructurii publice de alimentare cu apă şi de canalizare din judeţul Ilfov.

Obiectivele prioritare ale acestui nou program de dezvoltare, îl reprezintă extinderea şi modernizarea reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare, construirea şi modernizarea staţiilor de tratare a apei potabile şi a staţiilor de epurare, îmbunătăţirea calităţii cursurilor de apă şi a gestiunii nămolului pentru staţiile de epurare, precum şi creşterea calităţii serviciilor de utilitate publică, în condiţiile unor tarife acceptabile pentru populaţie, in conformitate cu obiectivele generale de mediu, negociate de Romania în cadrul procesului de aderare şi postaderare, prin care aceasta s-a anjagat sa implementeze Directiva 98/83/CE privind calitatea apei potabile destinate consumului uman şi Directiva 91/271/CE privind captarea şi epurarea apelor uzate.

Valoarea estimata a contractului este de  38.026,899, 08 LEI, fara TVA.

Astazi, 9 mai, Agentia pentru Dezvoltare Bucuresti Ilfov a organizat un eveniment, la sediul Primariei sectorului 2, cu prilejul zilei Europei.

In cadrul evenimentului, reprezentantul  Consiliului Judetean Ilfov a prezentat proiectele aflate in desfasurare in acest moment, finantate prin Programul Operational Regional, domeniul  major de interventie 3.2 – „Reabilitarea / modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale.

Ctește mai mult...

 • _DSC0724

Simple Image Gallery Extended

 

 

Astăzi, 6 mai, în cadrul ședinței extraordinare, Consiliul Județean Ilfov a aprobat hotararea privind deblocarea, utilizarea și alocarea sumei de 1.000.000 lei, Consiliului Local Vidra.

Suma face parte din fondul de rezervă bugetară al Consiliului Județean Ilfov și a fost alocată pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale, după furtuna puternică  din 4 mai 2014.

 În localitatea Vidra au fost afectate 150 de hectare de solarii și 300 de hectare  cultivate cu legume,  serele cu răsaduri de legume fiind puse la pământ, de stratul gros de gheață, care a masurat pe alocuri, 20 de centimetri.

Consiliul Judetean Ilfov si Primaria orasului Buftea au incheiat un acord de parteneriat, prin care ambele unitati sunt beneficiarele contractului de finantare, in cadrul proiectul “Dezvoltarea si modernizarea sistemului de iluminat public, cu retea subterana, in orasul Buftea”-cod SMIS 20919.  

Proiectul este implementat prin intermediul unei finantari nerambursabile, acordate prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa 1-“Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor-poli urbani de crestere”- Domeniul Major de Interventie 1.1-Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul:”Poli de dezvoltare urbana.”

Dezvoltarea infrastructurii urbane si cresterea calitatii vietii, prin dezvoltarea uniforma a infrastructurii de iluminat urban, reprezinta obiectivul general al proiectului si una dintre prioritatile de dezvoltare a Consiliului Judetean Ilfov.

 Valoarea totala a proiectului, care face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a Orasului Buftea este de 20.130.219,96 lei, dintre care cheltuieli eligibile  15.845.194,42 lei, contributia Consiliului Judetean Ilfov fiind de 242.528, 48 lei.

Beneficiarii acestui proiect sunt locuitorii celor 55 de strazi, pe care se modernizeaza iluminatul public.

Proiectul “Dezvoltarea si modernizarea sistemului de iluminat public, cu retea subterana, in orasul Buftea” face parte, alaturi de alte cinci proiecte, din “Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a Orasului Buftea”.

Localitatea Dascalu,  se numara printre localitatile din Ilfov, in care scoala se afla la standarde europene, dupa ce a finalizat proiectulConsolidarea, reabilitarea, extinderea si dotarea scolii cu clasele I-VIII nr.1 Dascalu”.  

Proiectul a fost implementat prin intermediul unei finantari nerambursabile, acordate prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 3-“Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.4-
Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua ”.

Valoarea totala a proiectului a fost 4.383.120,18 lei, dintre care cheltuieli eligibile  3.508.913, 70 lei, localitatea contribuind cu 2% .

Durata proiectului a fost de 25 de luni, acesta fiind finalizat in decembrie 2013. 

Asigurarea accesului egal la sistemul de invatatmant obligatoriu pentru populatia scolara din mediul rural, prin imbuntatirea infrastructurii educationale si aducerea acesteia la standarde europene, a reprezentat obiectivul general al proiectului si una dintre prioritatile de dezvoltare a Consiliului Judetean Ilfov

 • _DSC0989_1600_1067
 • _DSC0994_1600_1067
 • _DSC0974_1600_1067

Simple Image Gallery Extended

Consiliul Judetean Ilfov si Primaria orasului Buftea au incheiat un acord de parteneriat, prin care ambele unitati, sunt beneficiarele contractului de finantare, in cadrul proiectul “Crearea unei zone verzi de utilitate pentru cartierul Flamanzeni din orasul Buftea”, cod SMIS 20930, contractul de finantare fiind semnat in data de 15 ianuarie 2013.   

Citeste mai departe ...

Penitenciarul Bucuresti-Jilava in parteneriat cu Consiliul Județean Ilfov a depus saptamana aceasta, prin intermediul Programului 'Conservarea si revitalizarea patrimoniului cultural si natural', proiectul “Fort 13-Marturie pentru Viitor”.

Programul este parte integranta a Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European 2009-2014, contribuind la promovarea diversitatii culturale si a dialogului intercultural, la protejarea minoritatilor si la incurajarea schimburilor culturale.  

Obiectivul  general al proiectului, este protejarea si valorificarea  patrimoniului cultural si natural, reprezentat de Fortul 13 Jilava, prin implementarea unui management strategic, planificat si integrat la nivel institutional si prin dezvoltarea unui concept modern de valorificare a potentialului istoric, social si cultural.

Prin intermediul proiectului, se va promova o cultura bazata pe respectarea patrimoniului cultural, in randul persoanelor, care executa pedepse private de libertate, in Penitenciarul Bucuresti-Jilava si se va imbunatati si extinde accesul publicului la patrimoniul cultural, administrat de Penitenciar, prin promovarea cunoasterii acestora cu ajutorul noilor tehnologii. 

Consiliul Judetean Ilfov, alaturi de Penitenciarul Bucuresti-Jilava, va avea drept parteneri, in cadrul proiectului, institutii din Regatul Norvegiei, Statsbygg, Phoenix Haga si Kriminalomsorgen region sor/Serviciile Corectionale din Regiunea Sud. 

Bugetul total al proiectului este de 450.000 de euro, dintre care bugetul alocat Consiliului Judetean Ilfov este in valoare de 32.000  de euro.

Consiliul Judetean Ilfov si Primaria orasului Buftea au incheiat un acord de parteneriat, prin care ambele unitati sunt beneficiarele contractului de finantare, in cadrul proiectul “Crearea parcului Dintre Flori-amenajarea arhitecturala si peisagistica a acestuia, orasul Buftea, judetul Ilfov”-cod SMIS 20918, contractul de finantare fiind semnat in data de 15 ianuarie 2013.    

Proiectul este implementat prin intermediul unei finantari nerambursabile acordate prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa 1-“Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor-poli urbani de crestere”- Domeniul Major de Interventie 1.1-Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul:”Poli de dezvoltare urbana.”

Dezvoltarea infrastructurii urbane si cresterea suprafetelor verzi la nivelul orasului Buftea, reprezinta obiectivul general al proiectului si una dintre prioritatile de dezvoltare a Consiliului Judetean Ilfov.

Valoarea totala a  proiectului  care face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a Orasului Buftea este de 15.238.361,33 lei, din care cheltuieli eligibile  12.059.203,81 lei si cheltuieli neeligibile 17.000 lei.

Beneficiarii acestui proiect sunt in special, locuitorii cartierelor Buciumeni si Afumati, precum si potentialii vizitatori ai orasului Buftea.

Proiectul “Crearea parcului -Dintre Flori-amenajarea arhitecturala si peisagistica” face parte alaturi de alte cinci proiecte din “Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a Orasului Buftea”.

Ieri, 2 aprilie 2014, la sediul Consiliului Judeţean Ilfov, a avut loc, prima sedinţă de constituire a Asociaţiei de Dezvoltarea Intercomunitara-ECOSAL Ilfov.

Conform contractului de consultanţă -“Sprijin pentru AM POS Mediu în vederea pregătirii portofoliului de proiecte finanţate prin Axa 2 din POS Mediu”, autorităţile locale din aria de acoperire, trebuie să se asocieze, într-o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), cu scopul realizarii proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor” în judeţul Ilfov.

La sedinţă au participat vice-preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, doamna Cristina Manicea şi primarii oraşelor-Bragadiru, Buftea, Magurele, Pantelimon şi a localităţilor-Afumaţi, Baloteşti, Berceni, Brăneşti, Cernica, Ciolpani, Ciorogarla, Clinceni, Cornetu, Copaceni, Dărăşti-Ilfov, Dascălu, Domneşti, Dragomireşti Vale, Găneasa, Glina, Grădiştea, Gruiu, Jilava, Moara Vlasiei, Nuci, Periş, Petrachioaia, Snagov, Stefaneştii de Jos, Tunari, Vidra, 1 Decembrie.

In cadrul sedintei, domnul Marian Petrache, presedintele Consiliului Judetean Ilfov a fost ales preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitara Ecosal Ilfov si  membru al Consiliului Director.

Primarul orasului Buftea, domnul Gheorghe Pistol şi primarul localitatii Snagov, domnul Marian Oancea au fost aleşi si validati drept membrii ai Consiliului Director al Asociaţiei.

De asemenea, in cadrul sedintei s-au validat membrii asociatiei, s-a numit comisia de cenzori si a fost aprobata  organigrama.

Ca urmare a şedinţei de ieri, Actul Constitutiv al Asociatiei se va depune la Judecatoria sectorului 1.         

Consiliul Județean Ilfov a depus luna acesta, proiectul "O viaţă mai bună pentru comunitatea copiilor romi din Sinteşti, comuna Vidra, judetul Ilfov", in cadrul  Programului  RO10 “Copii şi tineri aflaţi în situaţii de risc şi iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi promovarea incluziunii sociale” - Apelul LOCAL.       

Programul RO10-Apelul LOCAL se adresează nevoilor specifice ale romilor, prin sprijinirea măsurilor care au ca ţintă copiii şi tinerii aflaţi în situaţii de risc, care trăiesc în comunităţile aflate în zonele rurale sau urbane, cu o populaţie romă numeric relevantă. Acesta se concentrează pe îmbunătăţirea accesului copiilor şi tinerilor aflaţi în situaţii de risc, la educaţia formală şi non-formală.  

Proiectul "O viaţă mai bună pentru comunitatea copiilor romi din Sinteşti, comuna Vidra, judetul Ilfov", îsi propune reducerea inegalităţilor din comuna Vidra şi  promovarea incluziunii sociale a romilor din satul Sinteşti,  prin înfiinţarea unui centru de zi pentru copiii din comunitatea romă.

Liderul de proiect este Primăria Comunei VIDRA, în parteneriat cu Asociaţia SOS Satele Copiilor, Asociaţia Institutul pentru Politci Publice (IPP) si Consiliul Judeţean Ilfov, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov.

Numărul de copii de etnie romă, care beneficiază direct de  serviciile proiectului este de 120.

În cadrul proiectului, activităţile pentru care se solicită finanţare sunt:

 • Evaluarea nevoilor familiilor cu copii din comunitatea de romi Sinteşti;
 • Elaborarea şi implementarea unui plan de interventie la nivelul intregii comunităţi şi a planurilor de servicii pentru 60 de familii cu copii;
 • Înfiinţarea unui centru de zi pentru copiii din comunitatea romă din satul Sinteşti;
 • Derularea activităţilor centrului de zi;
 • Informarea comunităţii cu privire la serviciile oferite de centru;
 • Organizarea unui eveniment având ca scop diseminarea rezultatelor si promovarea          proiectului ca model de buna practică.

Bugetul total al proiectului este de 598.815 lei.

Consiliul Judeţean Ilfov, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov, va fi implicat în evaluarea nevoilor familiilor cu copii, din comunitatea de romi Sinteşti şi în elaborarea şi implementarea unui plan de intervenţie la nivelul întregii comunităţi.      

Primaria orasului  Bragadiru, a finalizat trei dintre cele cinci proiecte, care apartin Planului  integrat de dezvoltare urbana. Proiectele au fost implementate prin intermediul Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere Domeniul de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană.

Primul proiect, privind Achizitionarea si instalarea sistemului de supraveghere video pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in orasul Bragadiru a avut ca obiectiv general, creşterea calităţii vieţii, prin asigurarea condiţiilor optime de viaţă, respectiv securitatea cetăţenilor oraşului Bragadiru şi crearea premiselor de dezvoltare socio-economică a oraşului.

Obiectivul general, al celui de-al doilea proiect, ”Modernizarea din punct de vedere arhitectural si peisagistic a parcului de agrement din orasul Bragadiru” si al celui de-al treilea proiect,Modernizarea arhitecturala si peisagistica a spatiilor verzi aferente zonelor de locuinte din orasul Bragadiru este comun, sustinand dezvoltarea infrastructurii urbane, reprezentate de Parcul de Agrement. Astfel, s-a dorit cresterea calitatii vietii prin cresterea calitatii mediului inconjurator, decongestionarea parcului Casei de Cultura, asigurarea conditiilor egale de viata, prin cresterea accesibilitatii la zone verzi si zone de recreere.

Din Planul integrat de dezvoltare urbana mai fac parte alte doua proiecte:  “Modernizarea infrastructurii rutiere, refacerea suprafetei carosabile, trotuare cu piste pentru biciclete, statii de autobuze, parcari, indicatoare de directie”  si “ Dezvoltarea si modernizarea sistemului de iluminat public, cu retea subterana in orasul Bragadiru.”   

 

 • IMG_2375_720_960
 • IMG_2394_1280_960
 • IMG_2389_1280_960

Simple Image Gallery Extended

Consiliul Judeţean Ilfov a finalizat procesul de elaborare a Strategiei de Dezvol-tare a judeţului pentru perioada 2014-2020, demers inceput la inițiativa presedintelui Consiliului Judetean Ilfov, domnul  Marian Petrache.

Strategia pentru dezvoltarea judetului Ilfov vizand orizontul de timp 2014-2020 reflecta  viziunea, obiectivele strategice si directiile sectoriale pentru dezvoltarea judetului prin implicarea factorilor de decizie, oamenilor de afaceri si populatiei din localitatile urbane si rurale.

Principalele direcţii strategice pe care judeţul Ilfov se axeza în perioada urmatoare de programare sunt: consolidarea competitivității ilfovene în contextul vecinătății cu Municipiul București, creșterea calității vieții pentru rezidenții județului Ilfov, asigurarea unui grad de mobilitate și accesibilitate ridicat pentru rezidenții și mediul de afaceri si creșterea capacității instituționale în vederea îmbunătățirii calității și promptitudinii procesului administrativ.

Documentul referitor la Strategia de Dezvoltare a Judeţului este  postat  pe site-ul Consiliului Judeţean Ilfov in secţiunea Strategia ”Orizont 2020”- www.cjilfov.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, domnul Marian Petrache a luat la cunoştintă, cu îngrijorare, în cursul lunii martie 2014, despre situaţia privind eliminarea cererii de transfer de fonduri structurale de până la 3%, către regiunile mai dezvoltate, respectiv Regiunea Bucuresti-Ilfov, potrivit ultimei variante a Acordului de Parteneriat, publicată pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

Citește mai departe...

 

       Consiliul Județean Ilfov a depus saptamana aceasta, proiectul „Creşterea calităţii serviciilor sociale oferite copiilor în situaţii de risc din sudul judeţului Ilfov prin reabilitarea, modernizarea şi dotarea Centrului de Plasament nr. 7 Vidra”, prin intermediul Programului RO10 “Copii şi tineri aflaţi în situaţii de risc şi iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi promovarea incluziunii sociale”- Apelul "Sinergii pentru viitor - tineri în situaţii de risc". 

Citește mai departe...

Consiliul Judeţean Ilfov a achitat, în această săptămână, o primă tranşă în valoare de 15.000.000 lei, primăriilor cu care a încheiat contracte de asociere.

Aceste asocieri susţin realizarea unor obiective de interes public, precum: reabilitarea şi construirea unor şcoli şi grădiniţe, extinderea reţelelor de apă şi canalizare, modernizarea sistemelor rutiere şi ale aleilor.

Citeste mai mult...

Consiliul Județean Ilfov a depus astăzi, 17 martie 2014, prin intermediul Programului RO10“Copii şi tineri aflaţi în situaţii de risc şi iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi promovarea incluziunii sociale”- Apelul "Sinergii pentru viitor - tineri în situaţii de risc", proiectul „Creşterea calităţii serviciilor sociale oferite tinerilor în situaţii de risc din nordul judeţului Ilfov prin reabilitarea, modernizarea şi dotarea Centrului de Plasament nr. 4 Tâncăbeşti”.

Citește mai mult...

 • IMG_2305_1280_896

Simple Image Gallery Extended

  Consiliul Judetean Ilfov si Primaria orasului Voluntari au incheiat un acord de parteneriat, prin care ambele unitati sunt beneficiarele contractului de finantare, in cadrul proiectul “Dezvoltarea si modernizarea sistemului de iluminat public, cu retea subterana, in orasul Voluntari”-cod SMIS 20031.  

  Proiectul este implementat prin intermediul unei finantari nerambursabile, acordate prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa 1-“Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor-poli urbani de crestere”- Domeniul Major de Interventie 1.1-Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul:”Poli de dezvoltare urbana.”

  Dezvoltarea infrastructurii urbane si cresterea calitatii vietii, prin dezvoltarea uniforma a infrastructurii de iluminat urban, reprezinta obiectivul general al proiectului si una dintre prioritatile de dezvoltare a Consiliului Judetean Ilfov.

  Valoarea totala a proiectului, care face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a Orasului Voluntari este de 29.151.777,07 lei, dintre care cheltuieli eligibile  19.038.233,80 lei, cheltuieli neeligibile 4.525.394,53 lei si TVA 5.588.148,74 lei.

  Beneficiarii acestui proiect sunt locuitorii celor 84 de strazi, pe care se modernizeaza iluminatul public.

  Proiectul “Dezvoltarea si modernizarea sistemului de iluminat public, cu retea subterana, in orasul Voluntari” face parte, alaturi de alte cinci proiecte, din “Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a Orasului Voluntari”.

     Presedintele Consiliul Judetean Ilfov, Marian Petrache solicita transferarea cat mai urgenta a A.M.T.B.-Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti din subordinea Ministerului Transporturilor, in subordinea Consiliului Judetean Ilfov si a Consiliului General al municipiului Bucuresti.

       Acesta solicitare vine, cu atat mai mult cu cat astazi, 04 martie, in cadrul seminarului “Dezvoltarea transportului urban in zona metropolitana Bucuresti”, organizat de Ministerul Transporturilor, audienta a solicitat demisia presedintelui Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti.   

    A.M.T.B. este institutia publica desemnata sa asigure politica privind planificarea strategica, monitorizarea si avizarea activitatilor privind autorizarea, organizarea si controlul functionarii serviciilor de transport public de calatori in zona metropolitana Bucuresti-Ilfov, pentru transportul cu metroul, autobuze, microbuze, tramvaie, troleibuze, trenuri regionale si transport naval.

Luni, 3 martie, in localitatea Branesti vor avea loc manifestari organizate cu ocazia sarbatorii populare- Ziua Cucilor.   

Ziua Cucilor este cea mai importantă manifestare artistică populară a judetului Ilfov, in special a localităţii Brăneşti. Manifestarea transformă satul într-un adevărat carnaval popular în aer liber. Obiceiul face parte din zestrea culturală locală.

La parada Cucilor vor participa grupuri din Bulgaria si Romania care vor defila in centrul localitatii, vor participa la concursuri si vor fi premiati de reprezentantii autoritatilor locale.

Presedintele Consiliul Judetului Ilfov, domnul Marian Petrache va participa la aceasta sarbatoare traditionala alaturi de autorităţile locale  şi alti membrii ai  comunităţii.

Domnul Marian Petrache sustine interesul pentru tradiţiiile şi obiceiurile satului, inclusiv pentru păstrarea nealterată a acestora şi transmiterea lor mai departe generatiilor viitoare.

Vă invitam sa  fiti alaturi de noi in acesta zi de sarbatoare. 

Ieri, 24 februarie a avut loc sedinta ordinara a Consiliului Judetean Ilfov. Cu acest prilej, Cristina Manicea -vicepresedintele Consiliului Judetean Ilfov  

Citește mai departe...

      Presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache a fost ales ieri,  in cadrul sedintei Consiliului pentru Dezvoltarea Regionala Bucuresti-Ilfov, in functia  de presedinte, in timp ce domnul Sorin Oprescu, primarul Capitalei  a obtinut functia de vicepresedinte.

Citeste mai departe...

 

Saptamana aceasta  a avut loc la Primăria Bragadiru, o intalnire  organizată cu prilejul finalizarii lucrărilor in cadrul proiectului “Achiziționarea și instalarea sistemului de supraveghere video pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalitații in Orașul Pantelimon”  cod SMIS 19652 finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 1-Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor-poli  urbani de creștere, Domeniul major de intervenție 1.1-Planuri Integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul: Centre urbane.

Obiectivul general al proiectului  constă in creșterea calitații vieții prin asigurarea condițiilor optime de viață, respectiv securitatea cetățenilor orașului Bragadiru și crearea premiselor de dezvoltare socio-economică a orașului.

Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a orașului Bragadiru alături de alte patru proiecte: “Dezvoltarea și modernizarea sistemului de iluminat public, cu rețea subterană”, “Modernizarea infrastructurii rutiere, refacerea suprafetei carosabile, trotuare cu piste pentru biciclete, statii de autobuz, parcari si indicatoare de directie”, “Modernizarea din punct de vedere arhitectural si peisagistic a parcului de agrement ” si ”Modernizarea arhitecturala si peisagistica a spatiilor verzi aferente zonelor de locuinte”. 

Președintele Consiliului Județean Ilfov, domnul Marian Petrache, salută vizita în județul Ilfov, a Președintele Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democratilor din Parlamentul European, domnul Hannes Swoboda.

Agenda demnitarului european, Hannes Swoboda include mai multe întâlniri în județul Ilfov, printre care o mentionăm pe cea de la Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară ”Horia Hulubei” și la platforma de cercetare Măgurele, unde se derulează proiectul paneuropean de cercetare în domeniul laserilor, Extreme Light Infrastructure-Nuclear Physics(ELI- NP).

Cu acest prijej, pe platforma laserului de la Magurele , domnul Hannes Swoboda va fi informat cu privire la acest proiect de anvergură, unul dintre cele mai importante pentru Consiliul Judetean Ilfov.

 

Consiliul Județean Ilfov, având sediul în București, str. Gh. Manu, nr. 18, sector 1 anunţă publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactul asupra mediului, pentru executarea lucrărilor de realizare a investițiilor din cadrul proiectului Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Ilfov, propus a fi amplasat în localitatea Chitila – tarlaua 29, parcela 138 și în localitatea Popești Leordeni – tarlaua 7, parcela 172 și 176.  Tipul deciziei posibile luate de APM Ilfov poate fi emiterea sau respingerea acordului de mediu.
Citeste mai departe...

 

 

Grila de punctare a proiectului de management pentru concursul de ocupare a functiei de manager - persoana fizica din cadrul Spitalului de Psihiatrie "Eftimie Diamandescu" Balaceanca     

Citeste mai mult    

 

 

 

 

 

 

Președintele Consiliului Județean, domnul Marian Petrache, a participat ieri, 13 februarie 2014, ora 13.00, la Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, la o întâlnire la care au fost prezenți primarii localităților județului Ilfov, doamna Gabriela Vranceanu Firea-senator colegiul 1 Ilfov, doamna Rovana Plumb, Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, doamna Speranța Cliseru, prefectul județului Ilfov, reprezentanții Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, ai Autorității de Management, în calitate de Autoritate Contractantă cât și ai consorțiului de consultanți, EPEM Grecia/ISPE România.

Principalul subiect al discuțiilor a fost proiectul de Asistență Tehnică “Sprijin pentru AM POS Mediu în vederea pregătirii portofoliului de proiecte finanțate prin Axa 2 din POS Mediu”.

Întâlnirea a fost solicitată de Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, având în vedere întârzierile în derularea proiectelor de gestionare integrată a deșeurilor din județul Ilfov.

Sistemul propus este adaptat la nevoile județului și a fost identificat ca fiind cel mai rentabil și accesibil pentru cetățenii județului Ilfov.

Este important, ca toate problemele existente în prezent, sa fie rezolvate în următoarele doua luni.

Astăzi, 12 februarie, a avut loc la Primăria Bragadiru o intalnire organizată cu prilejul finalizarii lucrărilor in cadrul proiectului “Modernizarea arhitecturala si peisagistica a spatiilor verzi aferente zonelor de locuinte din orasul Bragadiru”- cod SMIS 19610 finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 1-Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor-poli  urbani de creștere, Domeniul major de intervenție 1.1-Planuri Integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul: Centre urbane.

Obiectivul general al proiectului sustine dezvoltarea infrastructurii urbane reprezentate de Parcul de Agrement al orasului Bragadiru.Se doreste cresterea  calitatii vietii prin cresterea calitatii mediului inconjurator, decongestionarea parcului Casei de Cultura, asigurarea conditiilor egale de viata, prin cresterea accesibilitatii la zone verzi  si zone de recreere.    

Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a orașului Bragadiru alături de alte patru proiecte: “Dezvoltarea și modernizarea sistemului de iluminat public, cu rețea subterană”, “Modernizarea infrastructurii rutiere, refacerea suprafetei carosabile, trotuare cu piste pentru biciclete, statii de autobuz, parcari si indicatoare de directie”, “Modernizarea din punct de vedere arhitectural si peisagistic a parcului de agrement ” si ”Achizitionarea si instalarea sistemului de supraveghere video pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii”. 

 

Președintele Consiliului Județean, domnul Marian Petrache, vă invită în data de 13 februarie 2014, ora 13.00, la Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, din Bulevardul Libertății nr 12, sector 5, București, la o întâlnire la care vor participa atât primarii localităților județului Ilfov, reprezentanții Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, ai Autorității de Management, în calitate de Autoritate Contractantă cât și ai consorțiului de consultanti, EPEM Grecia/ISPE România.

Principalul subiect al discuțiilor va fi proiectul de Asistență Tehnică “Sprijin pentru AM POS Mediu în vederea pregătirii portofoliului de proiecte finanțate prin Axa 2 din POS Mediu”, semnat între Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice și consorțiul de consultanți EPEM Grecia/ISPE România, proiect finanțat prin POS MEDIU Axa 6, prin care județul Ilfov este beneficiarul documentelor ce stau la baza Aplicației de Finanțare pentru proiectul „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide în Județul Ilfov”.

Prin finalizarea și aprobarea finanțării proiectului menționat anterior, se vor îndeplini angajamentele asumate de către România în cadrul Tratatului de Aderare la  Uniunea Europeană.

 

      Consiliul Judetean Ilfov proprietar al terenurilor situate in orasul Chitila, tarla 29, parcela138, nr. cadastral 51462, in suprafata de _9088 mp, respectiv orasul Popesti Leordeni, tarla 7, parcela 172, 176, nr. cadastral 112361, in suprafata de _83000 mp anunta publicul interesat asupra intentiei de avizare a Planului Urbanistic Zonal pentru Instalaţie centrală de management deşeuri, pentru deşeuri nepericuloase, respectiv  staţie de sortare deşeuri, ZONA 1 - Oraş Chitila, staţie sortare şi tratare mecano-biologică ZONA 2 - Oraş Popeşti Leordeni, din cadrul proiectului Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Ilfov.

  Documentatia a fost depusa pentru consultare, conform ordinului Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului nr. 2701/2010, la Consiliul Judetean Ilfov la data 04.02.2014. 

 Observatii/ comentarii se primesc la Directia de Urbanism din cadrul Consiliului Judetean Ilfov, strada Gheorghe Manu nr. 18, sector 1 (tel. 021 212.56.93), in termen de  12 zile de la publicarea prezentului anunt.

Persoane de contact:  Horatiu Marin/ Mihaela Radu.

      Consiliul Judetean Ilfov proprietar al terenurilor situate in orasul Chitila, tarla 29, parcela138, nr. cadastral 51462, in suprafata de _9088 mp

Citeste mai departe...

Consiliul Județean Ilfov, având sediul în București, str. Gh. Manu, nr. 18, sector 1,  titular al proiectului anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția  pentru Protecţia Mediului Ilfov...

Cititi mai departe...

    Presedintele Consiliul Judetean Ilfov, Marian Petrache se afla in acest moment pe teren in zonele Ciolpani-Peris-Snagov- Gruiu-Gradistea-Moara Vlasiei-Balotesti si va informeaza ca pe drumurile judetene din aceste localitati, circulatia se desfasoara in conditii normale pentru sezonul de iarna.

Cititi mai departe...

Din cauza viscolului puternic si a vizibilitatii aproape zero pe drumul judetean DJ 200 B-Dimieni-Tunari se circula sub supravegherea Politiei rutiere.

Cititi mai departe...

 Din cauza viscolului puternic si a vizibilitatii 0, Inspectoratul Judetean al Politiei Ilfov a solicitat inchiderea urmatoarelor drumuri judetene:

-         DJ 200 Gradistea- Gagu

-         DJ 402 Gagu- Vanatori

 

In orele ce urmeaza, o sa va tinem la curent cu situatia drumurilor judetene din Ilfov. 

Cititi mai mult...

Consiliul Judetean Ilfov, reprezentat de Domnul Presedinte Marian Petrache, multumeste tuturor cetatenilor pentru intelegerea de care au dat dovada in intervalul 25/26.01.2014

Cititi mai departe...

 

Consiliul Județean Ilfov, având sediul în București, str. Gh. Manu, nr. 18, sector 1, anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a Acordului de mediu...

Citeste mai departe...

In urma centralizarii datelor venite din teritoriu, privind deszapezirea, Comandamentul Operational pentru gestionarea Situatiilor de Urgenta, va informeaza asupra situatiei drumurilor judetene din Ilfov.

Citeste mai mult ...

Avand in vedere ca vizibilitatea este aproape zero in localitatile din zona de nord a judetului Ilfov la limita cu  judetul Ialomita, va rugam sa evitati aceste portiuni de drum.

Cititi mai mult...

    Din cauza viscolului puternic si a vizibilitatii aproape zero drumurile judetene DJ 200 portiunea Stefanesti- Dascalu si DJ 101 B portiunea Lipia –Nuci au fost temporar inchise.

Cititi mai mult...

        Datorita avertizarii meteo, emise de ANM, referitoare la includerea judetului Ilfov sub incidenta codului portocaliu de viscol si ninsori abundente, a fost activat pe raza judetului Ilfov, Comandamentul Operational pentru gestionarea Situatiilor de Urgenta.

      Citeste mai mult...

          

       Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, începând de vineri seară, judetul  Ilfov va fi alaturi de alte judete sub avertizare de cod galben de ninsoare.

 Citeste mai departe...

 

Miercuri, 22 ianuarie a avut loc la sediul  primăriei orasului Pantelimon conferința de presă organizată cu prilejul prezentării finalului lucrărilor privind proiectul “Dezvoltarea si modernizarea sistemului de iluminat public, cu retea subterana in orasul Pantelimon”.

Citeste mai mult

      Marti, 22 Ianuarie, la  sediul Primariei comunei Clinceni a avut loc conferinta de presa avand drept scop finalizarea proiectului “Implica-te, Creeaza si Salveaza”.

      Proiectul a fost finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene prin Programul Tineret in Actiune, Actiunea 5.1- Intalniri ale tinerilor cu responsabilii de politici publice si cu sprijinul consiliului local Clinceni.

Citește mai mult...

 • 100_8509_1280_959
 • 100_8597_1280_959
 • Picture_127_1280_853
 • Picture_128_1280_853
 • Picture_143_1280_853

Simple Image Gallery Extended

Sambata, 18 Ianuarie, la  Centrul de Ingrijire si Asistenta -Ciolpani-s-a oficiat Sfânta Liturghie si slujba de sfintire cu agheasma, avand Înalta binecuvântare a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel.

Slujba a fost oficiata de catre delegatul Preafericirii Sale, Parintele Arhim. Veniamin Goreanu-Consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Citeste mai mult...

 

 • 16_1280_853
 • 21_1280_853
 • 1_1280_853
 • 12_1280_853

Simple Image Gallery Extended

 

Vineri, 20 decembrie 2013, Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache a participat la inaugurarea Centrului de Îngrijire și Asistență- Ciolpani, eveniment prilejuit de finalizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și extindere a acestuia.

Lucrările au demarat în luna martie 2013, proiectul fiind implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile, acordate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3.

 

 

 

  Citeste mai mult....

   

 • foto_1_1280_853
 • foto_2_1280_853
 • Foto_3_1280_853

Simple Image Gallery Extended

Consiliul Județean Ilfov anunță organizarea recepției, privind finalizarea lucrărilor în cadrul proiectului de “Reabilitare, modernizare, dezvoltare, extindere și echiparea infrastructurii sociale” a Centrului de Îngrijire și Asistență Ciolpani.

Acesta este unul dintre cele cinci proiecte, pe care Consiliul Județean Ilfov le are în domeniul serviciilor sociale, și a fost implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile, acordate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Prin finalizarea proiectului, Consiliul Judeţean Ilfov şi Direcţia Specializată pentru Protecţia Copilului Ilfov, a urmărit îmbunătăţirea calităţii infrastructurii pentru serviciile sociale destinate persoanelor vârstnice, cu handicap din regiunea București-Ilfov și asigurarea accesului egal al cetățenilor la astfel de servicii.

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache inaugureaza Centrul de Îngrijire și Asistență Ciolpani, vineri, 20 decembrie 2013, în Calea București, nr 348, începând cu ora 11.00.

Președintele Consiliului Județean Ilfov, domnul Marian Petrache, solicită sprijinul 
Ministerului Transportului, doamna Ramona Nicole Mănescu, după întâlnirea avută
în data de 28 noiembrie 2013 cu primarii localităților din Ilfov, pentru rezolvarea
transportului public de persoane.


Joi, 28 noiembrie 2013, la Centrul Cultural Otopeni, Președintele Consiliului Județean Ilfov, domnul Marian Petrache a convocat primarii localităților ilfovene, pentru a stabili direcțiile de negociere privind transportul public, cu factorii de decizie din Ministerul Transporturilor si Autoritatea Metropolitană de Transport.

Subiectul principal al întâlnirii a fost acela că, se pregătește licitația de transport fără ca factorii de decizie din județul Ilfov sa fie consultați.

 

 

Citește mai mult...

 

 

 • Foto__primari
 • Foto_primari2

Simple Image Gallery Extended

Președintele Consiliului Județean Ilfov, domnul Marian Petrache a deschis joi, 28 noiembrie 2013, la sediul Camerei de Comerț și Industrie a Județului Ilfov, convorbirile oficiale dintre județul Ilfov și Provincia Jiangsu.

Dialogul bilateral a urmărit schimburile economice, educaționale și culturale între Provincia Jiangsu și județul Ilfov, stabilirea de relații de înfrățire, precum și participarea mediului de afaceri din județ la cea de-a treia ediție a Expoziției Internaționale de Import a Chinei, care se va desfășura în Kunshan, Jiangsu, în perioada 14-17 mai 2014.

 

Citeste mai mult...

 

 • Foto_4_1280x853
 • Foto_1_1280x853
 • Foto_5_1280x853
 • Foto_2_1280x853

Simple Image Gallery Extended

 

Președintele Consiliului Județean Ilfov, domnul Marian Petrache, a convocat pentru data de 28 noiembrie 2013, ora 10.00, la Primaria orașului Otopeni, primarii localităților din județul Ilfov .

Intâlnirea consultativă va avea ca temă”Transportul public de călători”.

Potrivit prevederilor OG 21/2011 privind înființarea Autorității Metropolitane de Transport București, cu modificările și completările ulterioare, această autoritate este desemnată să exercite atribuțiile ce revin, potrivit Legii, serviciilor de transport public local nr 92/2007, Consiliului Municipiului București și Consiliului Județean Ilfov.

Pentru mai multe informatii sunati la: 0729.103.925

     Luni, 25 noiembrie 2013, la stadionul de fotbal Cernica, a avut loc procedura de recepție a lucrărilor de modernizare, a sistemului rutier pe DJ 301 (DN3) Pantelimon – Cernica – Tânganu, km 0+000 – km 13+000.

 

Citeste mai departe....

 

 

  

 • Cernica_6
 • Cernica_5
 • Cernica_2
 • Cernica_1
 • Cernica_7

Simple Image Gallery Extended

 

 

 

Consiliul Județean Ilfov, având sediul în București, str. Gh. Manu, nr. 18, sector 1, titular al programului pentru executarea lucrărilor de realizare a investițiilor din cadrul proiectului Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Ilfov, și anume construirea unor stații de sortare și tratare mecano-biologică a deșeurilor în localitățile Chitila și Popești Leordeni, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a avizului de mediu, pentru programul menționat și declanșarea etapei de încadrare.

Prima versiune a programului poate fi consultată la sediul Agenției pentru Protecția Mediului  Ilfov din Aleea Lacul Morii nr. 1(în spatele benzinăriei Lukoil), sector 6, București, de luni până vineri între orele 9.00 – 12.00.

Observații/comentarii și sugestii se primesc în scris, la sediul APM Ilfov în termen de 15 zile de la data publicării anunțului.

 Președintele Consiliului Județean Ilfov, domnul Marian Petrache, a deschis marți, 19 noiembrie 2013, la sediul Camerei de Comerț și Industrie a Județului Ilfov, runda de dialog bilateral cu delegația chineză din Districtul Xiaoshan, Provincia Zhejiang. După încheierea discuțiilor care au avut loc la Camera de Comerț și Industrie a Județului Ilfov, șeful delegației chineze, domnul Yu Donglai a declarat 

 

Citeste mai departe...

 

 

 • 3
 • 1
 • 2

Simple Image Gallery Extended

 

 

Presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache s-a intalnit astazi, 01 Noiembrie 2013, la Camera de Comert si Industrie Ilfov cu oamenii de afaceri si reprezentantii institutiilor deconcentrate din judetul Ilfov.Acestia au adus in discutie anumite propuneri si sugestii cu scopul de a completa si imbunatati varianta draft a Strategiei de dezvoltare a judetului „Orizont 2020”.

Citește mai departe...

 

 • _DSC0979_1280x933
 • _DSC1007_1182x960
 • _DSC0985_1280x853
 • _DSC1013_1280x929
 • _DSC0981_1245x960
 • _DSC0989_1280x853

Simple Image Gallery Extended

Presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache s-a intalnit astazi, 30 Octombrie 2013, la Casa de Cultura a orasului Otopeni, cu primarii si reprezentantii comunitatilor locale din judet Ilfov....

 

Citeste mai departe....

 

 • _DSC0900_818x960
 • _DSC0891_1148x960
 • _DSC0889_1043x960

Simple Image Gallery Extended

Consiliul Judetean Ilfov, informeaza toti vectorii de opinie ai judetului Ilfov, privind inceperea consultarii publice a Strategiei de dezvoltare “Orizont 2020”, document programatic necesar dezvoltarii sustenabile a judetului pe termen mediu.

In acest sens, Consiliul Judetean Ilfov anunta ca varianta draft, a strategiei judetului a fost publicata pe site-ul Consiliului Judetean Ilfov, la adresa web www.cjilfov.ro, sectiunea “Orizont 2020”, care poate fi accesata la link-ul:

http://www.cjilfov.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=188&Itemid=251&lang=ro.

In vederea finalizarii acestui document programatic al judetului Ilfov, sunt asteptate toate parerile si sugestiile la adresa de e-mail: strategie2020@cjilfov.ro, pana la data de 10 Noiembrie 2013.

In data de 19.10.2013, Consiliul Județean Ilfov a publicat pe site-ul SEAP, procedura de achiziție privind Serviciul de deszăpezire și combaterea lunecușului pe drumurile județene din județul Ilfov, după ce în ședinta ordinară a Consiliului Județean Ilfov, din 2 August 2013, consilierii județeni au scos de pe ordinea de zi, proiectul privind aprobarea programului de măsuri și acțiuni pentru prevenirea și combaterea lunecușului și înzăpezirii pe drumurile județene din județul Ilfov, pe perioada timpului nefavorabil specific iernii 2013-2016.

 

Citeste mai mult....

 

Direcția pentru Sport și Tineret a județului Ilfov a organizat, vineri 18.10.2013 și sâmbătă 19.10.2013, la Sala Sporturilor ”Concordia” din Chiajna ”Cupa Școlilor Generale Ilfov la fotbal”.

La competiție au participat 20 de echipe din localitățile ilfovene: Dărăști, Găneasa, Berceni, Jilava, Clinceni, 1 Decembrie, Chiajna, Buftea, Popești Leordeni, Ciorogârla, Pipera, Vidra, Măgurele, Moara  Vlăsiei, Dragomirești și Ștefănești.

Elevii din Popești Leordeni s-au clasat pe primul loc, după ce au învins in finală echipa Chiajnei cu scorul de 3-2, după loviturile de departajare. În timpul regulamentar de joc, scorul a fost 1-1.

Primarul din Chiajna alături de directorul Direcției pentru Sport și Tineret au  înmînat cupa și medaliile campionilor.

 

 • _DSC1470_1280x853
 • _DSC1502_1280x853
 • _DSC1422_1280x853

Simple Image Gallery Extended

Președintele Consiliului Județean Ilfov, domnul Marian Petrache, a fost neplăcut surprins de declarația de presă dată de domnul Ion Dedu- Director Executiv al Direcției Transporturilor din Primăria Municipiului București, motiv pentru care cere demisia acestuia datorită gravelor deservicii  aduse colaborării dintre cele două instituții.

În data de 14 octombrie 2013, președintele Consiliului Județean Ilfov, domnul Marian Petrache, a participat, la Bruxelles, la evenimentul „7 years of REGIO impact on the development of Bucharest Ilfov Region – Best practice sharing and sustainability perspectives”, organizat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti – Ilfov.

La acest eveniment au mai participat reprezentanți ai Consiliului de Dezvoltare Regională București Ilfov (CDRBI), ADRBI, Comisia Europeană și membri ai Parlamentului European.

În calitate de Vicepreședinte al Consiliului de Dezvoltare Bucuresti Ilfov, domnul Marian Petrache a susținut realizările Programului REGIO la nivelul județului Ilfov și, totodată, a prezentat viitoarele obiective strategice ce derivă din Strategia de dezvoltare a județului Ilfov Orizont 2020.

Cu același prilej s-au mai abordat următoarele teme: necesitatea de a simplifica procedurile de absorbție a fondurilor europene, modificarea legislației privind achizițiile publice, importanța aplicării parteneriatului public-privat în dezvoltarea regională și creșterea capacității administrative a autorităților publice locale. 

  

 • 1_1280x960
 • 2_1280x960

Simple Image Gallery Extended

Sambata, 12 octombrie a avut loc in orasul Magurele prima editie a cupei interjudetene la karate.

La eveniment au participat  sportivi din Ilfov, Bucuresti, Ploiesti si Targoviste.

Intrecerile s-au desfasurat la proba de Kata pe categorii de varsta atat la fete cat si la baieti.

Prima editie a Cupei Orasului Magurele la Karate a fost un preambul pentru o competitie de traditie a artelor martiale in judetul Ilfov si un motiv de incurajare a activitatii spotive. 

 

 • _DSC1267_1280x683
 • _DSC1293_1280x853
 • _DSC1271_1280x853
 • _DSC1323_1280x853

Simple Image Gallery Extended

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a sustinut o conferinta de presa, in data de 08.10.2013, ora 11.00, la sediul central PNL, pe tema “Societatea de Apa si Canal Ilfov in pericol de faliment”.

Citeste mai departe...

 

Documente de referință:

Comunicare Euro-Apa

Comunicare primaria Berceni

Datorii Apa-Canal Ilfov la 31.07.2013

Discurs

Hotarare judecatoreasca ADIA

Informare actualizare Master Plan 2014-2020

Informari primării

Informatii Capitolul Mediu

Plan de investitii prioritare alimentare cu apa si canalizare

Rapoarte sintetice privind starea srviciilor de alimentare cu apa si de canalizare

Situatie comparativa Apa-Canal Ilfov 30.06.2012-30.06.2013

 

 

 • _DSC1110_780x960
 • _DSC1124_1056x960
 • _DSC1144_734x960
 • _DSC1169_890x960
 • _DSC1101_991x960
 • _DSC1099_916x960
 • _DSC1147_673x960

Simple Image Gallery Extended

 

Consiliul Judeţean Ilfov a organizat, in data de 25 septembrie 2013, la sediul Primăriei localităţii Domneşti, conferința de presă desfăşurată cu prilejul demarării lucrărilor de execuţie din cadrul proiectului ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructrurii sociale la Centrul Judeţean pentru Bolnavi Cronici Domneşti – Judeţul Ilfov, Cod SMIS 17902”.

 

Citește mai mult...


Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache a dispus in data de 22.08.2013 constituirea unei comisii de analiză şi verificare a achiziţiilor publice efectuate la nivelul spitalului de Psihiatrie "Eftimie Diamandescu" Bălăceanca.

Citește mai mult...

 

Președintele Consiliului Județean Ilfov –Marian Petrache a participat, astăzi 19 septembrie, la intâlnirea cu reprezentanții primăriilor și ai serviciilor deconcentrate care a avut loc la complexul sportiv Concordia Chiajna. 

 

Citeste mai mult....

 

 • 2_1280x853
 • 1_1280x853
 • 3_1280x853

Simple Image Gallery Extended

Presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache a participat vineri, 20 septembrie  la Forumul pentru realizarea planului integrat de mobilitate în Municipiul Bucureşti şi zona sa regională de influenţă în transport care s-a desfăşurat la Mogoşoaia.

 

Citeste mai mult...

 

 • 5_1280x853
 • 7_1280x853
 • 2_425x960
 • 9_1280x853
 • 3_1280x649
 • 6_1280x853
 • 8_1280x853
 • 1_1203x960

Simple Image Gallery Extended

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache a fost prezent astăzi la festivitatea de deschidere a noului an școlar la Liceul  teoretic  Horia Hulubei din Măgurele. Alături de domnul președinte au fost prezenți: primarul și viceprimarul orașului Măgurele, domnul deputat Thuma Hubert, doamna Secretar de Stat-Ștefania Duminică și inspectorul școlar general.

Marian Petrache le urează tuturor elevilor şi cadrelor didactice mult succes în noul an şcolar 2013-2014.

 

 • _DSC0679_1256x960
 • _DSC0680_1192x960
 • _DSC0682_542x960
 • 1
 • _DSC0681_1216x960
 • _DSC0678_718x960
 • 2

Simple Image Gallery Extended

 

Cu prilejul sărbătoririi  Zilei pompierilor din România, la implinirea a 165 de ani de la bătălia din Dealu Spirii, Marian Petrache-Președintele Consiliului Județean Ilfov a  fost premiat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Codrii Vlasiei”  cu diploma de excelenta pentru intreaga activitate desfasurata in sprijinul ISU ”Codrii Vlăsiei”, pe timpul desfășurării misiunilor de salvare a vieții, a intregrității corporale și a bunurilor materiale ale locuitorilor județului Ilfov. 

 

 • _DSC0829_1280x853

Simple Image Gallery Extended

 

 

Astăzi, 11 septembrie Consiliul Județean Ilfov a organizat  impreună cu JASPERS România (organizație formată prin parteneriat între Comisia Europeană, BEI, BERD și KfW) și Ramboll o intâlnire informativă privind standardizarea contractelor de operare  in domeniul gestionării deșeurilor

 

Citește mai mult...

 

 • _DSC0813_1280x853
 • _DSC0810_1280x853
 • _DSC0825_1280x853

Simple Image Gallery Extended

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a fost  prezent astăzi, 10 septembrie la  sediul Inspectoratului școlar județean la intâlnirea cu directorii de unităţi de învăţământ din judeţul Ilfov cu tema: “Măsuri și acțiuni specifice pentru inceperea in condiții optime a noului an școlar 2013-2014”.

 

Citeste mai mult...

 • 5_1280x853
 • 7_1280x853
 • 11_1280x853
 • 2_1280x853
 • 9_1280x853
 • 1_1280x853
 • 10_1280x853
 • 4_1280x853
 • 6_1280x853
 • 8_1280x853
 • 3_1280x853

Simple Image Gallery Extended

Presedintele consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache, a participat ieri 8 septembrie la zilele localitatilor Stefanesti si Afumati.

 • 3
 • 13
 • 9
 • 6
 • 11
 • 4
 • 5
 • 8
 • 7
 • 1
 • 12
 • 15
 • 10
 • 14
 • 2

Simple Image Gallery Extended

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a participat astăzi, 5 septembrie, la Conferința de presă organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară București-Ilfov (ADIBI) privind demararea proiectului “Dezvoltarea și dotarea serviciilor specializate  pentru intervenții in situații de urgență in regiunea București-Ilfov”-cod SMIS 38627.

 

Citește mai mult....

 

 • 3
 • 9
 • 6
 • 4
 • 5
 • 8
 • 7
 • 1
 • 10
 • 2

Simple Image Gallery Extended

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a anunţat ieri, 26 august, in cadrul sedinței extraordinare a Consiliului Județean Ilfov că va constitui comisii de specialitate care vor verifica toate centrele sociale şi spitalele din subordinea consiliului, după ce a primit mai multe sesizări cu privire la unele nereguli în activitatea unităţilor.

 

Citește mai mult...

Președintele Consiliului Județean Ilfov-Marian Petrache s-a intâlnit vineri 23 august, cu președintele companiei MB Telecom Ltd-domnul Mircea 

 

Citește mai mult....

Ieri, 22 august incepând cu ora 10.30, Președintele Consiliului Județean Ilfov- Marian Petrache impreună cu Primul-ministru Victor Ponta, primarul general al Capitalei, ministrul Marilor Proiecte-Dan Șova și vicepremierul Gabriel Oprea s-au intâlnit  pe șoseaua ocolitoare a Capitalei (intersecţia şoselei ocolitoare a Capitalei cu str. Prelungirea Ghencea) pentru a identifica soluții de fluidizare a traficului in zonă.

Intersecția dintre Prelungirea Ghencea și Centura Capitalei este unul din cele mai aglomerate puncte ale traficului bucureștean: coloane de maşini de kilometri întregi, atât pe Şoseaua de Centură, cât şi pe Prelungirea Ghencea, transformă traficul într-un coșmar.

 

Citeste mai mult...

Președintele Consiliului Județean, Domnul Marian Petrache, a convocat marți, 06 august 2013, la sediul Consiliului Județean, o întâlnire de lucru  cu responsabilii din consiliile locale și primării cu implementara proiectelor pe fonduri europene din cadrul Programului Operațional Regional.

 

Citește mai mult...

Licitaţia privind proiectul


“Reabilitare, modernizare şi echipare la Spitalul Clinic de Urgenţă Ilfov” a intrat in linie dreaptă.  Repetarea pentru a treia oara a licitaţie privind proiectul “Reabilitare, modernizare şi echipare la Spitalul Clinic de Urgenţă Ilfov” s-a desfăşurat cu succes.

 

Citeste mai mult ...

Consiliul Județean Ilfov, la inițiativa domnului Marian Petrache-președintele Consiliului județean Ilfov, a demarat Strategia de Dezvoltarea a județului Ilfov ”Orizont 2020”.

Marți, 06 august 2013, la Casa de Cultură a localității Moara Vlăsiei, a avut loc cea de a doua întâlnirea consultativă a grupului sectorial “Mobilitatea și Accesibilitate”, în cadrul proiectului de elaborare a Strategiei de dezvoltare a județului Ilfov, ”Orizont 2020”.

Citeste  mai mult...

La inițiativa domnului Marian Petrache-Președintele Consiliului Județean Ilfov a  demarat Strategia de Dezvoltarea a județului Ilfov ”Orizont 2020”.

Astăzi, 24 iulie, a avut loc prima întâlnire consultativă a grupului sectorial Competitivitate ilfoveană în cadrul proiectului de elaborare a Strategiei de dezvoltare  ”Orizont 2020” a județului Ilfov.

 

Citeste mai departe...

Marian Petrache, Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, doreşte pentru judeţ o dezvoltare economică şi socială durabilă care să ofere servicii de calitate la standarde europene în toate domeniile, mai ales în domeniul serviciilor sociale, acestea urmând să se realizeze şi prin investiţii europene.

Citește mai mult...

 

In luna martie primăria  orasului Pantelimon a demarat proiectul “Achiziționarea și instalarea sistemului de supraveghere video pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalitații in Orașul Pantelimon”  cod SMIS 19916 finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 1-Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor-poli  urbani de creștere, Domeniul major de intervenție 1.1-Planuri integrate de dezvoltare urbană , Sub-domeniul : Centre urbane.

 

Citeste mai mult...

Consiliul Județean Ilfov, la inițiativa domnului președinte Marian Petrache, a demarat Strategia de Dezvoltare a Județului Ilfov Orizont 2020.

Vineri, 12 iulie 2012, la sediul Primăriei Otopeni  a avut loc o primă întâlnire de consultare în cadrul Grupul Sectorial Creșterea Capacității Administrative, aferent domeniilor propuse de intervenție strategică. Pana în momentul prezent au mai existat incă două întâlniri consultative în cadrul procesului de demarare a strategiei Orizont 2020, una pe  grupului sectorial de mobilitate si accesibilitate, iar cealaltă intalnirea consultativă s-a axat pe grupul sectorial privind aspectele sociale și calitatatea vieții.

 

Citește mai mult...

La iniţiativa Preşedintelui Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, în perioada 06-10 iulie 2013 delegaţia parlamentara a provinciei Zhejiang a vizitat judeţul Ilfov.

 

Citeste mai departe...

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, participă, alături de reprezentanţi ai autorităţilor locale din 9 judeţe ale ţării, la Forumul Liderilor Locali din China şi Europa Centrală şi de Est, care se desfășoară în perioada 2 – 4 iulie în municipiul Chongqing din sud-vestul Chinei.

 

Citeste mai departe...

Presedintele Consiliului Jutețean Ilfov, domnul Marian Petrache s-a intalnit marți 25.06.2013, la sediul Consiliului Județean cu reprezentanții ilfoveni ai “Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România”, la solicitarea acestora pentru a discuta despre acordarea licenței pentru viitorul program de transport.

 

Citeste mai departe...

Consiliul Județean Ilfov a depus proiectul „Îmbunătățire calității serviciilor oferite pentru utilizarea Registrului Agricol” având ca obiectiv principal achiziționarea unui sistem informatic gestiunii Registrului Agricol în format electronic, respectiv achiziționarea serviciilor de dezvoltare și implementare softwear. Proiectul a fost depus
la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, in vederea obținerii finanțării nerambursabile.

 

Citeste mai departe...

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, dl. Marian Petrache, împreună cu directorul general al Institutului Naţional pentru Fizică şi Inginerie Nucleară Horia Hulubei, profesorul doctor Nicolae Victor Zamfir au demarat procedurile necesare în vederea costituirii proiectului „Măgurele High-Tech Cluster”

Citeste mai departe...

Consiliul Județean Ilfov a demarat lucrările de modernizare ale sistemului rutier pe
DJ 301, Pantelimon (DN3)- Cernica- Tânganu.

Comunicat de presa

 

 

Vineri, 14 iunie a avut loc festivitatea de inaugurare a lucrarilor de constructii civile in cadrul proiectul european Extreme Light Infrastructure- Nuclear Physics ”(ELI-NP), cel mai amplu proiect axat pe cercetare științifică din Europa.

 

 

Comunicat de presa

Președintele Consiliului Județean Ilfov-Marian Petrache, a participat astăzi, 13.06.2013, la ceremonia militară și religioasă, care a avut loc la Monumentul Eroilor din orașul Buftea pentru a aduce un omagiu celor care s-au jertfit pentru apărarea țării.

 

Comunicat de presa

La inițiativa domnului Marian Petrache-Președintele Consiliului Județean Ilfov s-a  demarat Strategia de Dezvoltarea a județului Ilfov ”Orizont 2020”.

In urma primei întâlniri de consultare publică privind Strategia de dezvoltare a județului, ieri, 06 iunie 2013, a avut loc la primaria Buftea intalnirea grupului sectorial de mobilitate si accesabilitate aferent  domeniilor de intervenție strategică.

Comunicat de presă

 

 

 

Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov a participat astăzi la o nouă intâlnire cu echipa de experți ai Băncii Mondiale- domnul Kenneth Gwilliam și
domnul Didier Van de Velde.

 

Comunicat de presă

 

         Marian Petrache, Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, a semnat in data de 4 februarie contractul pentru realizarea execuţiei in cadrul proiectului "Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale" la Centrul de Ingrijire și Asistența Ciolpani, astăzi 30 mai având loc conferința de presă in cadrul acestui  proiect.

       Proiectul face parte din cele cinci proiecte pe care Consiliul Județean Ilfov le are in domeniul serviciilor sociale, aflate in derulare prin Programul Operațional Regional.  

      Obiectivul general al proiectului il reprezintă imbunatațirea infrastructurii serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice cu handicap din județul Ilfov și asigurarea accesului egal al cetățenilor la astfel de servicii.

     Cu o valoare totală de 3.657.605,76 lei  proiectul este implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate în cadrul Programului Operaţional Regional 2007

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Consililului Județean Ilfov,  Marian Petrache  a  participat astăzi, 28  mai,  la  conferința  “Cities  of Tomorrow: dezvoltarea  urbană, încotro?" organizată de Camera de  Comerţ şi Industrie Româno-Germanǎ -AHK România. 

Prin intermediul acestui eveniment organizatorii și-au  propus să faciliteze  un dialog deschis despre oraşele viitorului şi principalele obiective ce trebuie atinse în procesul de dezvoltare a oraşelor. 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

    La inițiativa domnului Marian Petrache-Președintele Consiliului Județean Ilfov a  demarat Strategia de Dezvoltarea a județului Ilfov ”Orizont 2020”.

    Astăzi, 23 mai, a avut loc prima  intalnire de consultare publică privind Strategia de dezvoltare a județului la care au participat actorii importanți ai județului: președintele Consiliului Județean–domnul  Marian Petrache, doamna Cristina Manicea vicepreședintele Consiliului Județean, primari ai localitatilor ilfovene, consilieri judeteni,  precum și reprezentanți ai asociațiilor patronale și sindicale active din Ilfov.

 

Comunicat de presa

 

 

   Consiliul Județean Ilfov a demarat elaborarea “Strategiei pentru Dezvoltarea Județului Ilfov-Orizont 2020”, identificând ca o prioritate a exercitării mandatului său ca autoritate publică locală necesitatea utilizării, in exercitarea funcțiilor sale fundamentale, a unor documente programatice care să reflecte viziunea de dezvoltare economică și socială a comunității locale pe care o reprezintă.

    Strategia pentru dezvoltarea județului Ilfov vizând orizontul de timp 2014-2020 va reflecta viziunea, obiectivele strategice și direcțiile sectoriale de dezvoltare ale județului prin implicarea factorilor de decizie, oamenilor de afaceri și populației din localitățile urbane și rurale, pentru stabilirea unui consens  in ceea ce privește viitorul județului.

    Procesul de elaborare a strategiei și procesul participativ se va materializa intr-un document  ce vizează orientarea comunității pe termen lung către competivitate și valoare adaugată.

 

    Obiectivele specifice ale strategiei de dezvoltare:
- Identificarea principalelor condiții socio-economice care oferă cadrul de implementare a strategiei de dezvoltarea a județului;
- Identificarea stadiului actual de dezvoltare a județului și analiza acestuia din perspectiva actorilor interesați la  nivel local, regional, național și internațional;
- Stabilirea viziunii, obiectivelor și a planului de acțiune  cu privire la dezvoltarea județului Ilfov, pentru orizontul de timp 2014-2020;
- O mai bună direcționare, planificare și gestionare a resurselor existente la nivelul județului;
- Identificarea nevoilor și surselor de finanțare la nivelul județului;
- Creșterea predictibilității acțiunilor administrației locale pe termen mediu și lung;                  
Analiza și propunerea unui set de recomandări privind cadrul instituțional necesar implementării strategiei.  

     Termenul pentru definitivarea strategiei de dezvoltare a județului Ilfov este de aproximativ 5 luni.

 

   

    In data de 8 Mai Societatea de geografie- filiala județului Ilfov impreună cu Inspectoratul Școlar Județean Ilfov și primăria comunei Gruiu a organizat Simpozionul Județean: “ILFOV-Cununa cu diamante”- ediția a XV-a cu tema “Sisteme geografice locale și regionale”.

Scopul acestui simpozion a fost acela de a stimula interesul pentru activitatea de cercetare ştiinţifică şi de promovare a geografiei judeţului Ilfov.

Cunoaşterea aspectelor ştiinţifice de geografie, istorie şi etnografie ale judeţului Ilfov și  dezvoltarea spiritului de cercetare, investigare şi observare a tuturor aspectelor incluse în orizontul local au reprezentat obiectivele specifice simpozionului.

 

Simpozionul a fost structurat in doua părți-una teoretică și una practică.

 

In cadrul părții teoretice au fost prezentate teme științifice precum: “Geografie teoretică, regionare, sisteme spaţiale şi teritoriale: elemente de impact ştiintific, practic şi educaţional",  “ O privire sintetică asupra entităţilor teritoriale din România cu legitimitate istorico-geografică (ţări şi ţinuturi): poate fi Vlăsia un "ţinut"?,“Puncte de vedere privind geneza şi evoluţia văii Mostiştea în sectorul superior (Ilfov)”,  „Arhitectura unui GIS. Studiu de caz: despăduririle din Judeţul Ilfov”.

 

Aplicația practică a avut loc pe traseul  Mănăstirea Căldăruşani-Observatorul Geodinamic “Sabba S. Ştefănescu”, Căldăruşani – Oservatorul Geomagnetic Naţional, Surlari – Situl Natura2000 Grădiştea-Căldăruşani-Dridu – Mănăstirea Snagov - Colecţiile muzeale Snagov, “Casa cu stuf”, Snagov).

 

 • 2
 • 1
 • 3

Simple Image Gallery Extended

Finantare nerambursabila pentru dotarea cu echipamente specializate
a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” al Municipiului Bucureşti
si a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă” Codrii Vlăsiei” al judeţului Ilfov.

 

 

Anunt de presa incepere proiect ISU

 

 

 

 

       In data de 19.04.2013 a fost semnat contractul de execuție lucrări: “Reabilitare și extindere rețele de alimentare cu apă potabilă, rețele de canalizare, stații de pompare apă uzată în orașul Pantelimon”.

 

       Contractul de execuție lucrări face parte din Proiectul de investiții “Reabilitarea și Modernizarea Sistemului de Alimentare cu Apă și de Canalizare în Județul Ilfov”, proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune, în cadrul Programului Operațional Sectorial «MEDIU».

 

       Beneficiarii acestui proiect  sunt cetenii localitilor unde Apa-Canal Ilfov S.A. Gestionează serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare, respectiv: Pantelimon, Bragadiru, Brănești, Cornetu, Ciorogârla, Cernica, Domnești și Dobroești- județul Ilfov.

 

       Lucrările ce urmează fie executate  în orașul Pantelimon, în cadrul acestui contract sunt: extinderea rețelei de alimentare cu apă potabilă pe o lungime de 31.296 m, execuția unui număr de 3.491 branșamente noi la consumatori, 300 hidranți destinați stingerii incendiilor, extinderea rețelei de canalizare pe o lungime de 18.127 m, construcția a 3 stații de pompare ape uzate, reabilitarea stației de pompare Metalul, construcția conductelor de refulare ape uzate pe o lungime de 6.180 m, precum și execuția unui număr de 2.417 racorduri noi la consumatori.

   

   

 

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Ilfov organizeaza vineri, 19 aprilie 2013... mai mult

Comunicat de presă

Demararea lucrărilor de execuție in cadrul Centrului de Plasament nr.5 Periș

 

     Consiliul Judeţean Ilfov a organizat, in data de 9 aprile 2013, la sediul Centrului de Plasament numărul 5 Periș, conferința de presă desfăşurată cu prilejul demarării lucrărilor de execuţie din cadrul proiectului ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructrurii sociale la Centrul de Plasament nr.5, Peris – Judeţul Ilfov, Cod SMIS 17892”.

     Proiectul  cu o valoare totală de 3.909.268,98 lei este implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de intervenţie 3.2 ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale”.

       Contractul de execuție  insumând 1.919.829,99 lei, a fost atribuit antreprenorului S.C. Real Deco SRL, care a asigurat auditoriul că execuția lucrărilor va fi realizată conform contractului, la bază stând vasta experiență in domeniu.

       Prezent la conferința de presă, domnul Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov a declarat că ”este nevoie de o nouă abordare pentru schimbarea percepției asupra Asistenței Sociale” și că in județul Ilfov trebuie “să se incerce asigurarea unei vieți  măcar decente”.

    

 

 • 1
 • 2

Simple Image Gallery Extended

    Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a fost prezent, marți 02 aprilie, la evenimentul organizat de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ilfov cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

     În prima parte a manifestărilor, Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov,domnul Marian Petrache,a participat la videoconferinţa organizată la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române apoi a luat parte la prezentarea unui film documentar privitor la evoluţia Jandarmeriei Române şi la activitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ilfov, participand apoi  la ceremonia de recompensare a personalului inspectoratului.

   La final domnul Președinte, Marian Petrache, a fost premiat cu o diplomă aniversară ca semn de apreciere pentru contribuția adusă la dezvoltarea relațiilor interinstituționale in beneficiul exclusiv al cetățenilor județului Ilfov.      

 INVITAŢIE

 Conferință de presă

 

     Consiliul Judeţean Ilfov vă invită marţi, 9 Aprilie, la  sediul Centrului de Plasament nr.5 Periș, la conferinţa de presă organizată cu prilejul  demarării lucrărilor de execuţie din cadrul proiectului ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructrurii sociale la Centrul de Plasament nr.5, Periș –Judeţul Ilfov Cod SMIS 17892”.

    Proiectul este implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3 - “Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de Interventie 3.2- “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale.” 

    Evenimentul va avea loc  la sediul centrului din Strada Principală, nr. 582 din localitatea Periș,  începând cu orele 10:30.

 

   

       Joi , 28 martie a avut loc la Primăria Pantelimon conferința  de presă cu prilejul demarării proiectului “Achiziționarea și instalarea sistemului de supraveghere video pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalitații in Orașul Pantelimon”  cod SMIS 19916 finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 1-Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor-poli  urbani de creștere, Domeniul major de intervenție 1.1-Planuri integrate de dezvoltare urbană , Sub-domeniul : Centre urbane.    

     Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a orașului Pantelimon alături de alte două proiecte: “Dezvoltarea și modernizarea sistemului de iluminat public, cu rețea subterană” și “Modernizarea infrastructurii rutiere și aliniamentelor stradale”. 

Demararea lucrarilor de executie in cadrul Centrului de Plasament nr. 6 Voluntari

 

 

     Consiliul Judeţean Ilfov a organizat in data de 26 martie 2013, la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov – Şos. Afumaţi nr. 94-98, conferinţa de presă desfăşurată cu prilejul demarării lucrărilor de execuţie din cadrul proiectului ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructrurii sociale la Centrul de Plasament nr.6, Voluntari – Judeţul Ilfov, Cod SMIS 16933”.

     Proiectul  cu o valoare totală de 3.668.289,01 lei este implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, A.P. 3, DMI 3.2, contractul de execuţie atribuit  antreprenorului S.C. Electrovalcea S.R.L.  însumând  1.229.949,60 lei.

      La acest eveniment au participat Prefectul Judeţului Ilfov, doamna Speranţa Cliseru, primarul oraşului Voluntari, domnul Florentin Pandele şi consilierul personal al secretarului de stat din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor vârstnice, domnul Cristian Andrei, care a felicitat această iniţiativă ce se înscrie în priorităţile strategice ale ministerului de resort, afirmând deschiderea instituţiei pe care o reprezintă  pentru implementarea de proiecte cu impact direct asupra domeniului social.   

        Domnul Cristian Pistol, directorul Direcţiei Absorbţie Fonduri Interne şi Internaţionale, a prezentat situaţia proiectelor europene aflate în derulare, reliefând viziunea strategică a Consiliului Judeţean Ilfov în dezvoltarea teritorială cu ajutorul instrumentelor structurale. 

 

 

 • 3
 • 1
 • 2

Simple Image Gallery Extended

INVITAŢIE

 

Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale la Centrul de Plasament nr.6,Voluntari 

    Consiliul Judeţean Ilfov vă invită marţi, 26 martie, la Centrul de Plasament nr.6 Voluntari, la conferinţa de presă organizată cu prilejul  demarării lucrărilor de execuţie din cadrul proiectului ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructrurii sociale la Centrul de Plasament nr.6, Voluntari –Judeţul Ilfov”.

    Proiectul este implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3 - “Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de Interventie 3.2- “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale.” 

       Evenimentul va avea loc la Sala de Conferință a Direcției Generale de  Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov din localitatea Voluntari,  Șoseaua Afumați nr.94-98, incepând cu orele 10:30.

                             Comunicat de presă

Demararea lucrărilor de execuției in cadrul

 Centrului Maternal Săftica

    Marian Petrache, Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, a semnat in data de 4 februarie contractul pentru realizarea execuţiei in cadrul proiectului "Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale" la Centrul Maternal Săftica, judeţul Ilfov, săptămâna acesta având loc demararea lucrărilor de execuției  in cadrul aceluiași proiect.

    Demararea execuției proiectului s-a realizat printr-o conferință de presă chiar in incinta Centrului Maternal Săftica.

    Proiectul este primul din cele cinci proiecte pe care Consiliul Județean Ilfov le are in domeniul serviciilor sociale, aflate in derulare prin Programul Operațional Regional.  

    Scopul proiectului Centrului Maternal Săftica il reprezintă imbunatațirea infrastructurii sociale, urmărind creșterea calitații serviciilor sociale și asigurarea unui acces egal al cetățenilor la astfel de servicii.

    Domnul Președinte, Marian Petrache, dorește prin aceste proiecte să ofere și să asigure, beneficiarilor, servicii de calitate la standarde europene in domeniul serviciilor sociale. 

 

Centrul Saftica

 

 

INVITAŢIE

 

Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale la Centrul Maternal Săftica - Judeţul Ilfov

 COD SMIS 15190

- demararea lucrărilor de execuție -

 

Calea Bucureşti, nr. 140

     Baloteşti, Ilfov

 

    Consiliul Judeţean Ilfov vă invită marţi, 19 martie, la Centrul Maternal Săftica la conferinţa de presă organizată cu prilejul  demarării lucrărilor de execuţie din cadrul proiectului ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructrurii sociale la Centrul Maternal Săftica –Judeţul Ilfov”.

    Proiectul, cu o valoare totală de 3.538.393,04 lei, este implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3 - “Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de Interventie 3.2- “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale.” 

       Evenimentul va avea loc la sediul centrului  maternal din localitatea Baloteşti, sat Săftica, Calea Bucureşti nr. 140, începând cu orele 10:30, conform agendei ataşate.

 

       Miercuri, 27 februarie a avut loc la Primăria Pantelimon conferința  de presă cu prilejul demarării proiectului “Dezvoltarea și modernizarea sistemului de iluminat public, cu rețea subterană, in orașul Pantelimon” cod SMIS 19915 finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 1-Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor-poli  urbani de creștere, Domeniul major de intervenție 1.1-Planuri integrate de dezvoltare urbană , Sub-domeniul : Centre urbane.    

     Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a orașului Pantelimon alături de alte două proiecte: “Achiziționarea și instalarea sistemului de supraveghere video pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalității” și “Modernizarea infrastructurii rutiere și aliniamentelor stradale”. 

 

Informare de presă

Consiliul Judeţean Ilfov in parteneriat cu Primăria Buftea a semnat astăzi 15  februarie la ora 11, două contracte de finanțare prin fonduri europene pentru  proiectele: Crearea parcului “Dintre Flori”- amenajarea arhitecturală și peisagistică a  acestuia, orașul Buftea, județul Ilfov, cod SMIS 20918 și Crearea unei zone verzi de  utilitate publică pentru cartierul Flămânzeni din orașul Buftea, cod SMIS 20930.
Proiectele vor fi implementate prin intermediul unei finanţări nerambursabile  acordate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea  dezvoltarii durabile a orașelor – poli urbani de creștere” Domeniul major de intervenție 1.1 - Planuri integrate de dezvoltare urbană. 

Contractele de finanţare au fost semnate impreună cu Ministerul Dezvoltării  Regionale şi Administrației Publice prin domnul ministrul Liviu Dragnea, în calitate de  Autoritate de Management şi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti Ilfov, în calitate de Organism Intermediar, pentru Programul Operaţional Regional la nivelul  regiunii Bucureşti-Ilfov.
La eveniment au participat domnul Mihai Barbu –Vicepreședintele Consiliului  Județean Ilfov, domnul Cristian Pistol -Director Direcția Absorții Fonduri Interne și Internaționale și domnul Gheorghe Pistol-primarul orașului Buftea.

Marian Petrache, Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, dorește pentru județ o dezvoltare economică și socială durabilă care să ofere servicii de calitate la standarde europene în toate domeniile, mai ales în domeniul serviciilor sociale, acestea urmând să se realizeze și prin investiții europene.
Astfel, în data de 4 februarie, domnul Președinte Marian Petrache a semnat contractul pentru realizarea execuţiei in cadrul proiectului "Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale" la Centrul Maternal Săftica, judeţul Ilfov, cod SMIS 15190.
Proiectul este implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 ”Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de intervenţie 3.2 ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale”.

Valoarea totală a proiectului este de 3.538.393,04 lei din care finanţarea nerambursabilă oferită prin REGIO este de 2.836.886,00 lei.

Proiectul se implementează pe raza localităţii Săftica, Judeţul Ilfov, cu scopul imbunatățirii infrastructurii sociale din cadrul centrului maternal, urmărind creșterea calității serviciilor sociale și asigurarea unui acces egal al cetățenilor la astfel de servicii.
Misiunea acestui proiect este aceea de a oferi celor 36 de beneficiari servicii pentru prevenirea separării copilului de familie prin formarea, mențierea și întărirea legăturilor familiale, precum și sprijinirea familiei pentru asumarea responsabilităților parentale.

Marian Petrache, Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, dorește pentru județ o dezvoltare economică și socială durabilă care să ofere servicii de calitate la standarde europene în toate domeniile, mai ales în domeniul serviciilor sociale, acestea urmând să se realizeze și prin investiții europene.
Astfel, în data de 4 februarie, domnul Președinte Marian Petrache a semnat contractul pentru realizarea execuţiei in cadrul proiectului "Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale" la Centrul de Plasament nr.5 Periș, judeţul Ilfov, cod SMIS 17892.
Proiectul este implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 "Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de intervenţie 3.2 ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale”.
Valoarea totală a proiectului este de 3.909.268,98 lei din care finanţarea nerambursabilă oferită prin REGIO este de 3.056.130,72 lei.

Proiectul se implementeaza pe raza localităţii Periş, judeţul Ilfov, cu scopul îmbunătăţirii infrastructurii sociale din cadrul centrului de plasament, urmărind creşterea calităţii serviciilor sociale oferite copiilor aflați in dificultate.
Misiunea acestui proiect este reprezentată de asigurarea creşterii şi îngrijirii celor 50 de beneficiari aflaţi în dificultate şi cu nevoi speciale, separaţi temporar sau definitiv de părinţi.

Marian Petrache, Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, dorește pentru județ o dezvoltare economică și socială durabilă care să ofere servicii de calitate la standarde europene în toate domeniile, mai ales în domeniul serviciilor sociale, acestea urmând să se realizeze și prin investiții europene.
Astfel, în data de 4 februarie, domnul Președinte Marian Petrache a semnat contractul pentru realizarea execuţiei in cadrul proiectului "Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale" la Centrul de Îngrijire și Asistență Ciolpani, judeţul Ilfov, cod SMIS 15184.
Proiectul este implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 ”Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de intervenţie  3.2 ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale”.

Valoarea totală a proiectului este de 3.657.605,76 lei din care finanţarea nerambursabilă oferită prin REGIO este de 2.861.866,56 lei.

Proiectul se implementează pe raza localităţii Ciolpani, Judeţul Ilfov, cu scopul dezvoltării serviciilor sociale în vederea stabilirii liniilor directoare şi a cadrului instituţional coerent în scopul de a crea un sistem unitar şi comprehensiv de servicii sociale capabil să asigure incluziunea socială a tuturor categoriilor vulnerabile precum şi să contribuie la calitatea vieţii personale.

Misiunea acestui proiect este asigurarea egalitaţii de şanse celor 54 de beneficiari:

8 beneficiari cu handicap fizic, 8 beneficiari cu handicap somatic, 2 beneficiari cu handicap vizual, 10 beneficiari cu handicap mintal, 10 beneficiari cu handicap neuropsihic, 5 beneficiari cu handicap asociat, 2 beneficiari cu boli rare și 9 beneficiari cu probleme sociale.

     In sedinta ordinara a Consiliului Judetean Ilfov din data de 29 ianuarie 2013 a fost propus un Proiect de Hotarare privind reorganizarea Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Ilfov motivul fiind demisia presedintelui acestei comisii din 03.01.2013.

     Componenta nominala a comisiei de evaluare s-a aprobat prin Hotarare de Consiliul Judetean avand avizul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Datorita avertizarii meteo COD GALBEN cu privire la intensificari ale vantului, ninsori abundente si viscol care a avut loc in perioada 24.01.-27.01.2013 s-a activat pe raza judetului Ilfov Comandamentul operational pentru gestionarea Situatiilor de Urgenta.

In perioada 25.01-27.01.2013 pe raza judetului Ilfov nu s-au inregistrate drumuri judetene inchise sau blocate, circulatia autovehiculelor desfasurandu-se in conditii de iarna.

Pe parcursul celor 376 kilometrii au actionat 75 de utilaje: 39 basculante cu lama si sararita, 26 de incarcatoare, 2 tractoare cu lama si perie si 8 masini pentru asistenta tehnica care au imprastiat 500 tone sare si 1000 metrii cubi nisip.

Utilajele au asigurat conditii normale de circulatie neinregistrandu-se nici o reclamatie.

Biroul de presa

28.01.2013

Consiliul Judeţean Ilfov la iniţiativa preşedintelui, Marian Petrache, împreună cu Directorul General, Prof. dr. Nicolae Victor Zamfir, al Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară “Horia Hulubei” a organizat, marţi 27 noiembrie 2012 orele 10:30, la Hotel Howard Johnson Grand Plaza situat în Calea Dorobanţilor 5-7, Bucureşti “Dezbaterea publică privind iniţiativa creării unui cluster ştiinţific în oraşul Măgurele din Judeţul Ilfov”.

La acest eveniment au participat Ministrul Dezvoltării, Eduard Hellvig, Ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Mihai Voicu, reprezentanti ai autorităţilor publice locale dar şi ai mediului privat.

Scopul acestui eveniment l-a reprezentat stimularea interesului companiilor active în cercetare şi inovare de a-si uni forţele şi de a forma un cluster, bazat pe proiectul laser ELI-NP cu un impact pozitiv asupra dezvoltării ştiinţifice şi tehnologice europene. Proiectul stiintific ELI -NP va contribui esential la atragerea si dezvoltarea investitiilor în cercetare şi inovare, dar mai mult va crea acele sinergii necesare pentru o creştere economică durabilă în domenii ale tehnologiilor de vârf. Preşedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache şi-a propus să transforme oraşul Magurele şi împrejurimile într-un pol de competitivitate ştiinţifică şi împreună cu autorităţile publice şi companiile interesate să asigure infrastuctura necesară dezvoltării oraşului Măgurele. Prof. dr. Nicolae Victor Zamfir a făcut o prezentare a proiectului ELI - NP şi s-a declarat încântat de demersul Consiliului Judeţean Ilfov de a dezvolta infrastructura suport necesară sustenabilităţii proiectului laser de la Măgurele.

Prezent la eveniment, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig a declarat că va sprijinii iniţiativele autorităţilor locale şi a agenţilor economici de a crea premisele pentru o dezvoltare socio - economică sustenabilă a arealului Măgurele.

În cadrul acestui eveniment, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului împreună cu Ministerul Educaţiei au anunţat că se vor semna la sfârşitul săptămânii un protocol pentru construirea de blocuri ANL pe platforma de la Măgurele pentru cercetătorii care vor lucra la cel mai puternic laser din lume. Un alt demers iniţiat în sprijinul dezvoltării clusterului este reliefat prin declaraţia Ministrului delegat pentru Mediul de Afaceri, Mihai Voicu care a anunţat că împreună cu ministerele Finanţelor, Transporturilor şi cel al Dezvoltării Regionale şi Turismului vor emite ordine comune în vederea câştigării de timp în procesul de avizare al documentaţiei aferente proiectului.

Marian Petrache, Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov a declarat că acest proiect de anvergură se înscrie în Strategia de Dezvoltare a Judeţului Ilfov, afirmând că evenimentul de azi este un prim pas al procesului de „europenizare” al Ilfovului.

 

Persoană de contact: Ionela Ţăranu

Tel: 0745.778.661

Fax: 021.311.14.17

E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

Marian Petrache, Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov iniţiază formarea unui cluster în oraşul Magurele!

Consiliul Judeţean Ilfov la iniţiativa preşedintelui, Marian Petrache, împreună cu Directorul General, Prof. dr. Nicolae Victor Zamfir, al Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară “Horia Hulubei” organizează marţi 27 noiembrie 2012 orele 10:30, la Hotel Howard Johnson Grand Plaza situat în Calea Dorobanţilor 5-7, Bucureşti “Dezbaterea publică privind iniţiativa creării unui cluster ştiinţific în oraşul Măgurele din Judeţul Ilfov”. Scopul acestui eveniment este de a oferi ocazia companiilor active în cercetare şi inovare de a-şi uni forţele şi a forma un cluster, bazat pe proiectul laser ELI-NP cu un impact pozitiv asupra dezvoltării ştiinţifice şi tehnologice europene. La acest eveniment vor lua parte miniştri, reprezentaţi ai mediului de afaceri, ai băncilor şi ai autorităţilor publice locale.

Acest demers se înscrie în Strategia de Dezvoltare a Judeţului Ilfov vizând o creştere inteligentă şi durabilă a domeniului cercetării şi inovării.

Pentru detalii suplimentare referitoare la acest eveniment, puteţi contacta Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Ilfov la coordonatele: e-mail: birouldepresa@cjilfov.ro; Tel: 0745.778.661

Persoană de contact: Ionela Ţăranu

Tel: 0745.778.661

Fax: 021.311.14.17

E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

Pentru a le asigura locuitorilor din Ilfov un mediu înconjurător mai curat şi o viaţă mai sănătoasă, Consiliul Judeţean Ilfov, a decis să facă din reciclarea deşeurilor o prioritate. În acest scop, s-a alăturat proiectului Regiuni pentru Reciclare (R4R), în cadrul Programului de Cooperare Interregională INTERREG IVC, finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. In urma acestui proiect, Consiliul Judetean Ilfov, este implicat in una dintre cele mai importante activităţi de reciclare din România, ce are loc în judeţul Ilfov, ea fiind exercitată de Monbat Recycling, deschisă oficial în Pantelimon, judetul Ilfov (România) pe 9 iunie 2011. Consiliul Judeţean Ilfov este conştient de importanţa şi impactul (atât asupra mediului cât şi în plan economic) pe care îl au rezultatele acestei activităţi, care consta în principal în reciclarea bateriilor uzate de plumb, prin reducerea oxizilor de plumb, în prezența cocsului.

 

Monbat Recycling se află în localitatea Pantelimon, judeţul Ilfov şi este o companie care funcţionează ca parte integrantă a unui grup (Grupul de Companii Monbat, creat iniţiat în Bulgaria şi extins ulterior, în 2010 şi 2011 în România şi Serbia), care desfăşoară următoarele activităţi principale: producția și distribuția de baterii auto și staționare, reciclarea tuturor tipurile de baterii de plumb uzate, respectiv de tip Octolight LED - diode emițătoare de lumină.

Monbat Recycling a participat recent într-un proiect care a avut rolul de a contribui la conştientizarea activităţilor de reciclare (în special a colectării selective a deşeurilor), în rândul elevilor din şcolile generale, prin campania EcoAtitudine, organizată în regiunea Bucureşti-Ilfov.

Consiliul Judeţean Ilfov, este interesat de protecţia mediului si iniţiază împreună cu Monbat Recycling, o colaborare bazată pe creşterea viziblităţii activităţilor de reciclare şi diseminarea rezultatelor companiei în forma unor bune practici care au ca scop protecţia mediului în regiune.

 

 Consiliul Județean Ilfov a încheiat o colaborare în domeniul reciclării cu Monbat Recycling!

 Consiliul Județean Ilfov a încheiat o colaborare în domeniul reciclării cu Monbat Recycling!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Consiliul Judeţean ILFOV

Str. Gheorghe Manu, nr. 18, sector 1

Persoane de contact:          Ionela Ţăranu

Tel: 0745216141; Fax: 021/3111417 E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, împreună cu directorul general al Institutului Naţional de C&D pentru Fizică şi Inginerie Nucleară Horia Hulubei, profesorul doctor Nicolae Victor Zamfir, coordonatorul proiectului ELI –NP au decis să iniţieze crearea unui cluster la Măgurele. Acest cluster va permite dezvoltarea economico-socială a zonei Măgurele şi atragerea unor noi fonduri, prin participarea la proiecte comune.

 

Implementarea proiectului Extrem Light Infrastucture Nuclear Physics (ELI –NP) oferă oportunităţi deosebite de colaborare pentru noi aplicaţii industriale destinate firmele inovative care promovează cercetarea şi dezvoltarea în domenii tehnologice de vârf.

Consiliul Judeţean Ilfov împreună cu Institutul Naţional de C&D pentru Fizică şi Inginerie Nucleară Horia Hulubei invită firmele interesate în special IMM –urile care au domeniul de dezvoltare, inovare şi cercetare să li se alăture în acest demers.

 

Persoane de contact: Ionela Ţăranu, Constantin Opriş

Tel: 0745.216.141, 0731.102.302

Fax: 021/3111417

E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

Ţinând cont de obligaţia autorităţior publice de a elabora şi de a aproba norme şi strategii cu privire la protecţia şi dezvoltarea mediului înconjurător, Consiliul Judeţean Ilfov împreună cu consilierii locali a aprobat în data de 31.10.2012 în şedinţă de Consiliu Local „Planul Local de Acţiune pentru Mediu (PLAM) al judeţului Ilfov – Revizuit”.

 

Planul Local de Acţiune pentu Mediu (PLAM) judeţul Ilfov presupune dezvoltarea unei viziuni colective, prin evaluarea calităţii mediului, identificarea problemelor de mediu existente, stabilirea celor mai adecvate strategii pentru rezolvarea problemelor şi alocarea unor acţiuni de implementare care să conducă la obţinerea unor îmbunătaţiri reale ale mediului şi a sănătăţii publice.

 

PLAM Ilfov este în deplină concordanţă cu Planul Naţional de Acţiune pentru Mediu, iar principiile generale şi obiectivele prioritare se regăsesc în Strategia Protecţiei Mediului din România.

 

Mai exact PLAM-ul în judeţul Ilfov reprezintă una dintre căile cele mai eficiente de participare a publicului în procesul de luare a deciziei de mediu a autorităţilor locale.

 

Totodată se urmăreşte promovarea unui parteneriat între cetăţeni, autorităţi locale, ONG-uri , oameni de ştiinţă şi oameni de afaceri, învăţarea modului de a conlucra însoluţionarea problemelor comunităţii.

 

Persoane de contact: Ionela Ţăranu

                              Constantin Opriș

Tel: 0745.216.141/0731.102.302

Fax: 021/3111417

E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

La şedinţa care a avut loc astăzi 31.10.2012 organizată de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Ilfov a participat Președintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache împreună cu Preşedintele ATOP, Bolintineanu Gheorghe, şeful Inspectoratului de Poliţie Ilfov, Nica Emanuel alături de membrii Autorităţii. Principalul subiect al întâlnirii a fost analizarea gradului de risc destul de ridicat în jurul şcolilor din judeţul Ilfov cu privire la actele de violenţă, distribuţia şi consumul de droguri uşoare.

Ca măsura de prevenire a acestor evenimente şi pentru siguranţa elevilor şi a
cadrelor didactice, ATOP din cadrul Consiliului Judeţ
ean Ilfov va sesiza
Inspectoratul Școlar Ilfov pentru a responsabiliza directorii şcolilor ş
i liceelor care vor trebui să conlucreze cu subunităţile IPJ din localităţile arondate teritorial şi cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică din cadrul Consiliului Judeţean Ilfov.

Conform sintezei principalelor evenimentelor înregistrate de IPJ pe raza judeţului Ilfov, problemele de natură judiciară şi rutieră s-ar putea reduce prin introducerea unui sistem de monitorizare video la intrările - ieşirile din localităţile ilfovene. Acest sistem este foarte necesar şi pe centura Capitalei şi va trebui implementat cu ajutorul unui parteneriat cu Bucureştiul.

Persoane de contact: Ionela Ţăranu

                                  Constantin Opriş

Tel:0745216141/0731/102/302

Fax: 021/3111417

E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

Consiliul Judeţean Ilfov a derulat, în perioada septembrie 2011 – octombrie 2012, împreună cu Asociaţiile „APDD-Agenda 21”, Arci Nueva Associazione Comitato Provinciale Chieti şi Informagiovani Vasto din Italia, proiectul "Implicarea tinerilor cu oportunităţi reduse în procesul de luare a deciziilor" care şi-a propus să întărească participarea tinerilor cu oportunităţi reduse la viaţa comunităţii, să îi echipeze pe aceştia cu competenţele necesare înţelegerii mecanismelor participării şi exercitării rolului lor de cetăţeni activi în comunităţile din care provin şi să contribuie la întărirea colaborării dintre principalii actori ai participării tinerilor: tinerii cu oportunităţi reduse, asociaţiile de tineret şi autorităţile publice, conform principiilor democraţiei reprezentative.

În cadrul acestui proiect au participat peste 400 de tineri din judeţul Ilfov, cadre didactice şi alţi voluntari care au aplicat peste 450 de chestionare în rândul tinerilor cu scopul de a identifica problemele cu care se confruntă şi de a elabora un Plan de Acţiune Local în vederea creşterii gradului de implicare a tinerilor la luare deciziilor cu impact direct asupra lor. Un rezultat al implementării acestui proiect, pe lângă informare, responsabilizarea şi îmbunătăţirea cooperării dintre tineri şi autorităţile locale, este reprezentat de editarea şi publicarea unui toolkit care reliefează modalităţile de implicare a tinerilor în dialogul democratic şi a Planului de Acţiune elaborat de echipa de proiect şi tinerii voluntari, material ce va fi răspândit în unităţile de învăţământ din Ilfov.

Proiectul “Implicarea tinerilor cu oportunităţi reduse în procesul de luare a deciziilor” a fost finanţat de Comisia Europeană prin programul “Tineret în Acţiune.”.

Consiliul Judeţean Ilfov susţine tinerii din judeţul Ilfov

 Consiliul Judeţean Ilfov susţine tinerii din judeţul Ilfov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Persoane de contact: Ionela Ţăranu, Constantin Opriş

Tel: 0745/216/141, 0731/102302

e-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

Operatorul Regional Apă-Canal Ilfov S.A. şi Consiliul Judetean Ilfov pregatesc lansarea unui nou Program Operational Sectorial ‹‹MEDIU››, Axa Prioritară 1, ce vizează dezvoltarea sectorului de apă potabilă şi apă uzată.

Finanţarea proiectului va fi asigurată în cea mai mare parte de Uniunea Europeană, prin accesarea fondurilor nerambursabile, la care se adaugă cofinanţarea de la bugetul de stat şi contribuţia Beneficiarului. Obiectivul general al acestui program îl reprezintă extinderea şi modernizarea reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare, construirea şi modernizarea staţiilor de tratare a apei potabile şi a staţiilor de epurare, îmbunătăţirea calităţii cursurilor de apă şi a gestiunii nămolului pentru staţiile de epurare, precum şi creşterea calităţii serviciilor de utilitate publică, în condiţiile unor tarife acceptabile pentru populaţie.

De asemenea, proiectul îşi propune să sprijine Autorităţile Publice Locale din judeţul Ilfov în implementarea unui program de investiţii integrat ce presupune delegarea sistemelor publice de alimentare cu apă şi de canalizare unui operator autonom şi viabil din punct de vedere economic, capabil să planifice şi să implementeze investiţii în contextul unui proces de dezvoltare regională, în concordanţă cu politicile şi practicile Uniunii Europene.

Consiliile Locale care şi-au exprimat acordul de aderare la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, în scopul de a beneficia de investiţii cu capital european şi naţional pentru dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare a sistemului public de alimentare cu apă şi de canalizare sunt: Baloteşti, Ciolpani, Glina, Afumaţi, Moara-Vlăsiei, Dascălu, Copăceni, Gruiu, Grădiştea, Jilava, Petrăchioaia, Berceni, Găneasa, Chiajna, Clinceni, Snagov, Vidra, Dărăşti, Nuci şi Măgurele. Prin asocierea cu Operatorul Regional Apă-Canal Ilfov S.A., toate aceste Autorităţi Publice Locale din judeţul Ilfov au răspuns nevoii de echilibrare a nivelului de dezvoltare regională şi au respectat principiul solidarităţii, fiind unul dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene.

O dată cu iniţiativa implementării proiectului de investiţii „Reabilitarea, Modernizarea şi Extinderea Sistemului de Alimentare cu Apă şi de Canalizare în Judeţul Ilfov”, proiect cofinanţat de Uniunea Europeană în cadrul unui nou Program Operaţional Sectorial «MEDIU», Operatorul Regional şi Consiliul Judeţean Ilfov au deschis drumul unor parteneriate durabile în plan regional, care vor îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale locuitorilor din judeţ, oferidu-le accesul neîngrădit la un sistem modern şi corespunzător celor mai înalţi indicatori de performanţă. Totodată, investiţiile ce vor fi realizate în aria de competenţă a Operatorului Regional Apă-Canal Ilfov vor asigura prestarea serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare la nivelul de calitate al standardelor europene de mediu.

Împreună susţinem dezvoltarea Ilfov-ului. Din respect pentru viitor!

Astăzi 25 octombrie 2012, Marian Petrache preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, alaturi de vicepresedintii Consiliului Judetean Ilfov, Cristina Manicea si Mihai Barbu, au avut o întâlnire extraordinară cu toţi primarii din judeţul Ilfov. Principalul subiect al întâlnirii din cadrul Ligii Primarilor a fost discutarea liniilor în vederea pregătirii Strategiei de Dezvoltare a judeţului Ilfov. De  asemenea între Consiliul Judeţean Ilfov şi unităţile administrativ teritoriale se doreşte un mod de cooperare eficient pentru a identifica mai rapid structura implementării fondurilor europene. Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, a venit cu o propunere privind transportul public de călători între judeţul Ilfov şi Bucureşti. Propunerea privind unele gratuităţi pentru persoanele vârstnice, copiii si persoanele fără posibilităţi financiare va fi analizată cu toţi partenerii implicaţi. Totodată s-a discutat despre serviciile destinate cetăţenilor din judeţul Ilfov care trebuie să aibă sustenabilitate economică  şi să vină în folosul locuitorilor. Până în martie 2013 se doreşte prezentarea Strategiei de Dezvoltare a judeţului Ilfov. Pentru realizarea PATJ –ului care se află în curs de realizare, Consiliul Judeţean Ilfov reprezentat de preşedintele, Marian Petrache a obţinut suma de 7 miliarde lei vechi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Planul de Amenajare al teritoriului judeţean şi Strategia de Dezvoltare a judeţului Ilfov vin în sprijinul mediului de afaceri care intenţionează să investeasca şi să ajute la dezvoltarea economică a judeţului Ilfov.

“Istoria are momentele ei şi dacă reuşim să ne ridicam la înălţimea prezentului, atunci cetăţenii din Ilfov vor beneficia de servicii de calitate şi standarde de viaţă la un nivel european.”a spus Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judetean Ilfov.

 

Pregătirea Strategiei de Dezvoltare a judeţului Ilfov, în cadrul Ligii Primarilor

Biroul de Presa al Consiliului Judeţean Ilfov,

Ionela Ţăranu, Constantin Opriş

Tel:  0745.216.141/ 0731.102.302

Fax: 021/311.14.17

E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

Astăzi, Marian Petrache, alături de Pârvan Cristian, secretar general al Organizaţiei oamenilor de afaceri din România, au tăiat pamblica primei fabrici care se află la ieşirea din Ciorogârla - Chiajna, fabrică producătoare de energie termică cu ajutorul peletelor. O inovaţie în premieră pentru România inventată de fraţii Hornet, această tehnologie revoluţionează conceptul de încălzire cu combustibil granular. Utilizarea produselor ecoHornet realizează o reducere a costurilor de încălzire de până la 600% şi diminuarea poluării şi a încălzirii globale. Deschiderea acestei fabrici va aduce beneficii multiple locuitorilor din judeţul Ilfov şi nu numai. De la crearea de noi locuri de muncă fără a importa nimic, până la implementarea acestei tehnologii cu reducere de costuri masive. Aşadar Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, susţine mediul de afaceri şi investitorii care contribuie la dezvoltarea judeţului Ilfov!

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache susţine investiţiile din judeţul Ilfov!

 

Persoane de contact: Ionela Ţăranu

                              Constantin Opriş

Tel: 0745.216.141/0731.102.302

Fax: 021/3111417

E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

Joi, 18 octombrie 2012 a avut loc cea de-a opta ediţie a Galei Premiilor de Excelenţă Administraţie.ro, un eveniment dedicat în exclusivitate Administraţiei publice din România, specialiştilor, autorităţilor şi profesioniştilor din domeniu. În cadrul evenimentului  care a avut loc în Poiana Braşov au fost prezenţi numeroşi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale din toate judeţele ţării.

Consiliul Judeţean Ilfov a fost reprezentat la acest eveniment de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Mihai Barbu

"Acest eveniment a reprezentat o bună oportunitate pentru toţi liderii din Administraţie să se întâlnească, să schimbe idei, să iniţieze proiecte comune, iar cei mai apreciaţi dintre aceştia au fost răsplatiţi.  Premiul reprezintă şi în acest caz în primul  rând o recunoaştere  din partea cetăţenilor a unor merite prin prisma proiectelor iniţiate şi a rezultatelor obţinute" a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Mihai Barbu.

Premiile acordate în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă Administratie.ro au răsplatit cele mai bune proiecte şi cele mai active persoane din Administraţie.

Consiliul Judeţean Ilfov a primit " Premiul de excelenţă pentru activitatea în Consiliile Judeţene".

 

Persoane de contact: Ionela Ţăranu

                              Constantin Opriş

Tel: 0745.216.141/0731.102.302

Fax: 021/3111417

E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

La câteva zile de la redeschiderea spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Buftea, Consiliul Judeţean Ilfov, anunţa că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa Ilfov – Sfinţii Împaraţi Constantin şi Elena, (fost Titan), va fi supus unui proiect de modernizare şi îmbunătăţire a serviciilor medicale ridicate la standarde europene.

 

Obiectivul general al proiectului demarat de Consiliul Judeţean Ilfov, constituie imbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală din Judeţul Ilfov, pentru asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la serviciile de sănătate.

Obiectivele specifice generale ale acestui proiect sunt urmatoarele:

-         Consolidarea structurii corpului H ” care este degradată, iar în acest corp, activitatea a fost sistată;

-         Crearea a câte unui ascensor pentru bolnavi care să deservească subsolul-parterul-etajul1-etajul 2 ale corpului „H”;

-         Lucrări de reorganizare, echipare şi dotare tehnico-funcţională a corpului “H”;

-         Refacerea integrală a canalizării din incinta spitalului cu o staţie de preepurare a apelor uzate inainte de deversarea acestora in colectorul urban.

 

Mentionăm că proiectul este in perioada de derulare iar valoarea totala este de 87.977.391.03 lei fara TVA si termenul de finalizare este Martie 2014.

 

 

Biroul de Presa al Consiliului Judeţean Ilfov,

Ionela Ţăranu, Constantin Opriş

Tel: 0745.216.141/ 0731.102.302

Fax: 021/311.14.17

E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

La nici 24 de ore de cand preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a facut inaugurarea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Buftea, alături de Ministrul Dezvoltării Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, aseara la ora 00.05 s-a nascut pe cale naturala un baietel perfect sanatos care cantareste 3500 de grame. Este primul copil care se naste la Spitalul din Buftea, dupa ce acesta a fost inchis conform HG 345/2011. In cursul zilei de astăzi, mai este programata o nastere, viitoarea mamica fiind deja internata in cadrul secţiei de Obstetrică şi Ginecologie.

 

Persoane de contact: Ionela Ţăranu

                              Constantin Opriş

Tel: 0745.216.141/0731.102.302

Fax: 021/3111417

E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

Astăzi, 08 Octombrie 2012, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Buftea, a fost redeschis după o lungă perioadă in care acesta nu avea autorizaţiile necesare funcţionării, deoarece nu i s-a mai dat voie sa incheie contract cu CAS Ilfov.

Consiliul Judeţean Ilfov, a sprijinit in totalitate deschiderea spitalului iar astăzi alături de presedintele Consiliului Judeţean ILFOV, Marian Petrache, a luat parte la inaugurare şi Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, care susţine dezvoltarea judeţului Ilfov si primarul orasului Buftea.                       

Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, dispune de 60 de paturi din care: 50 pentru spitalizare continuă şi 10 paturi pentru spitalizare de zi, având în structură o secţie de obstetrică ginecologie, compartiment de terapie intensivă si unul de neonatologie, laborator de analize medicale, laborator de radiologie şi imagistica medicală. 

Totodată, unitatea dispune de un ambulatoriu integrat în mai multe specialităţi (cardiologie, medicină internă, chirurgie, obstetrică ginecologie, pediatrie, neurologie) dar şi de un cabinet de diabet şi boli de nutriţie.

 

 

 

Persoane de contact: Ionela Ţăranu

                              Constantin Opriş

Tel: 0745.216.141/0731.102.302

Fax: 021/3111417

E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

Ce au stricat ”unii” într-o ședință de Guvern din data de 01.04.2012 potrivit HG 345/2011 (Spitalului de Obstetrică și Ginecologie din Buftea nu i s-a mai dat voie sa incheie contract cu CAS Ilfov) au reusit să repare alții cu succes. După o perioadă îndelungată de întrerupere a activității, Spitalul de Obstetrică și Ginecologie din Buftea, se redeschide Luni 08 Octombrie 2012 la ora 10.00.

Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, dispune de 60 de paturi din care: 50 pentru spitalizare continuă și 10 paturi pentru spitalizare de zi, având în structură o secție de obstetrică ginecologie, compartiment de terapie intensivă si unul de neonatologie, laborator de analize medicale, laborator de radiologie și imagistica medicală.

Totodată, unitatea dispune de un ambulatoriu integrat în mai multe specialități (cardiologie, medicină internă, chirurgie, obstetrică ginecologie, pediatrie, neurologie) dar și de un cabinet de diabet și boli de nutriție.

La deschiderea Spitalului de Obstetrică și Ginecologie din Buftea de Luni 08 Octombrie de la ora 10.00 vor lua parte Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, prefectul județului Ilfov, Pencea Florentina, dar și oficialități din cadrul Ministerului Sănătatii.

 

Consiliul Judeţean ILFOV

Str. Gheorghe Manu, nr. 18, sector 1

 

Persoane de contact:          Ionela Ţăranu

                                    Constantin Opris

Tel: 0745216141/ 0731102302; Fax: 021/3111417 E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

05-10-2012 - Consiliul Judetean Ilfov sprijina realizarea celui mai mare LASER din lume!

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, s-a întâlnit astazi, 05 Octombrie 2012 cu Ministrul  Dezvoltării Regionale și Turismului, Eduard Hellvig, pentru a discuta posibilitatea asocierii și dezvoltării zonei Măgurele prin atragerea de fonduri europene pentru aglomerarea de tip „Cluster”, unde va fi amplasat cel mai mare laser din lume. Totodată s-a discutat despre strategia de dezvoltare a județului Ilfov, reabilitarea clădirilor instituțiilor publice, școlilor, spitalelor și a blocurilor.

Costul total al proiectului ELI - NP se ridică la 356,2 de milioane euro, bani proveniţi din fonduri structurale, subvenţii europene destinate pentru întrajutorarea regiunilor sărace. Iniţial, astfel de fonduri au fost utilizate pentru proiecte civice precum construcţia de drumuri, dar acum Comisia Europeană încurajează folosirea lor în proiecte ştiinţifice. ELI-NP este unul din cele 3 centre din proiectul Extreme Light Infrastructure ce urmează să fie construite în estul Europei respectiv în Măgurele, Praga şi Szeged, Ungaria.

 

 

 

Consiliul Judeţean ILFOV

Str. Gheorghe Manu, nr. 18, sector 1

 

Persoane de contact: Ionela Ţăranu

                                    Constantin Opris

Tel: 0745216141

Fax: 021/3111417 E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

Astăzi, la ora 11.00 la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov, are loc constituirea Consiliului de Administraţie si alegerea noului preşedinte.

Alegerile Consiliului de Administraţie pentru învestirea unui preşedinte, au loc o dată la 6 luni.

În cadrul noului mandat, preşedintele ales, alaturi de Consiliul de Administratie, se va ocupa de buna funcționare a sistemului medical din cadrul spitalului şi aprobarea noii Organigrame.

 

Consiliul Judeţean ILFOV

Str. Gheorghe Manu, nr. 18, sector 1

 

Persoane de contact:   Ionela Ţăranu

                               Constantin Opris

Tel: 0745216141/ 0731102302; Fax: 021/3111417 E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

Liga Primarilor din Judeţul Ilfov şi-a reunit astăzi 27 septembrie 2012 membrii într-o întrunire generală care a avut loc la Palatul Ştirbei din oraşul Buftea. Principalele subiecte ale întâlnirii au fost: legislaţia la zi în administraţia locală, programele de dezvoltare - stadiul actual şi perspective, planul de măsuri al ligii primarilor pe anii 2012 şi 2017.

La şedintă au participat, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov ,Cristina Manicea, prefectul judeţului Ilfov, Pencea Florentina dar şi alţi reprezentanţi importanţi ai judeţului. Au avut loc discuţii constructive între membrii Ligii primarilor referitoare la lucrările prezentate şi s-a confirmat comitetul director. Gazda întâlnirii a fost edilul oraşului Buftea Gheorghe Pistol.

Consiliul Judeţean ILFOV

Str. Gheorghe Manu, nr. 18, sector 1

 

Persoana de contact: Ionela Ţăranu

 

Tel: 0745216141 Fax: 021/3111417 E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

Consiliul Judeţean Ilfov reprezentat de președintele Marian Petrache și vicepreședintele Cristina Manicea a participat la slujba de resfințire a celui mai vechi aşezământ monahal din Ilfov – Mănăstirea Snagov


Astăzi, 26 septembrie 2012, a fost oficiată slujba de resfinţire a celui mai vechi aşezământ monahal din Arhiepiscopia Bucureştilor, biserica Mănăstirii Snagov - ctitorie a Sfântului Voievod Neagoe Basarab, de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române alături de mai mulţi ierarhi din Mitropolia Munteniei şi Dobrogei. Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei a declarat anul 2012 an comemorativ al Sfântului Voievod Neagoe Basarab în eparhiile Mitropoliei.

La slujba de resfinţire au luat parte preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache , prefectul județului Ilfov, Florentina Pencea , vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristina Manicea, dar şi alţi reprezentanţi locali.

 Resfintirea celui mai vechi asezamant monahal din Ilfov – Manastirea Snagov  Resfintirea celui mai vechi asezamant monahal din Ilfov – Manastirea Snagov  Resfintirea celui mai vechi asezamant monahal din Ilfov – Manastirea Snagov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persoana de contact: Ionela Ţăranu,ofiter de presă
Tel: 0745216141
Fax: 021/3111417
E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

Cea mai mare parte din judetul Ilfov va avea acces la apa curenta, canalizare si un sistem modern de colectare si eliminare a deseurilor.

În data de 25 septembrie 2012 a avut loc la Consiliul Judetean Ilfov o întâlnire între Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, şi primarii din judeţ.

 Cu această ocazie, aproape toti edilii ilfoveni si-au exprimat intentia de a se alatura celor două proiecte initiate de Consiliul Judetean Ilfov si anume: „Managementul deseurilor” si extinderea proiectului „Alimentarea cu apa si canalizare”. Investiţiile vor totaliza 282 de milioane de euro, atraşi din fonduri europene. Dintre acestea, 22.6 milioane vor fi folosite pentru implementarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Ilfov şi 260 de milioane  pentru crearea în localităţile din judeţ a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare. Presedintele Consiliului Judetean Marian Petrache a prezentat investitiile care for fi realizate pentru fiecare obiectiv amintit. Master  Planurile vor fi definitivate pana pe data de 31 decembrie 2012. 

Mai multe informaţii despre ADIA ILFOV - Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitara Apa - ILFOV se pot găsi pe pagina http://www.adiailfov.ro.

Mai multe informaţii despre Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Ilfov se pot găsi în documentul http://www.cjilfov.ro/site/uploads/mp_deseuro/mp_deseuri.pdf.

 

Persoana de contact: Ionela Ţăranu, ofiter de presă

Tel: 0745216141

Fax: 021/3111417

E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

COMUNICAT DE PRESĂ 

Bucureşti, 21 septembrie 2012

 

                                   ”Investim în educație”

24.630.482.27 lei alocați din fonduri europene pentru modernizarea Grupului Școlar “Dumitru Dumitrescu

Pentru asigurarea unui proces educaţional la standarde europene, Consiliul Local al orașului Buftea implementează proiectul Consolidare, reabilitare extindere, modernizare și dotare Grup Scolar „Dumitru Dumitrescu”. În vederea creşterii calităţii actului de învăţământ se dorește sporirea atractivităţii grupului şcolar, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice cu un grad ridicat de calificare. Se va aduce infrastructura educațională a grupului școlar la standarde europene prin reabilitare, modernizare și dotare, inclusiv creșterea eficienței energetice a clădirilor.

Prin implementarea acestui proiect se asigură condițiile optime de desfășurare a actului didactic pentru egalitatea de șanse a tuturor grupurilor defavorizate. Campusurile pre-universitare pentru învăţământ profesional au demarat procesul de modernizare. Toate cabinetele și laboratoarele vor fi dotate cu echipamente IT/ echipament corespunzător. 2000 de elevi beneficiază de acest proiect finanțat din fonduri europene.

Bugetul proiectului este de 24.630.482.27 lei, valoarea eligibilă 19.669.853.88 din care valoarea finanțării nerambursabile alocate de MDRT – AMPOR 19.274.489.82 lei (98% din valoarea eligibilă a proiectului).

Consiliul Judeţean ILFOV

Str. Gheorghe Manu, nr. 18, sector 1

 

Persoane de contact:   Ionela Ţăranu

                              Cristian Ghiță

Tel: 0745216141/ 0741207980; Fax: 021/3111417 E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

Bucureşti, 17 septembrie 2012

38 de autospeciale pentru situaţii de urgenţă în regiunea Bucureşti - Ilfov

Pentru asigurarea cetăţenilor cu serviciile pentru siguranţă publică în situaţii de urgenţă, Consiliul Judeţean Ilfov a iniţiat împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti proiectul “Dezvoltarea şi dotarea serviciilor profesioniste pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în Regiunea Bucureşti - Ilfov -cod SMIS 15794”.

Proiectul constă în dotarea cu echipamente performante a serviciilor profesioniste pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în Regiunea Bucureşti - Ilfov. Obiectivul cel mai important al proiectului, şi anume achiziţionarea a 36 de autospeciale performante, s-a realizat deja. Acestea au fost livrate către ISU, în comodat pe 5 ani.  Mai sunt de livrat două Centre mobile de comandă dotate la standarde europene pentru intervenţii în situaţii de urgenţă (sistem satelitar interoperabil cu numărul de urgenţe 112, sisteme moderne de comunicaţii compatibile cu standardele şi cerinţele U.E).

Termenul estimat de livrare este între 30 octombrie şi 15 noiembrie 2012.

Aceste autospeciale, proprietatea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară  Bucureşti-Ilfov (ADIBI) pe minim 5 ani, urmează a fi utilizate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti “Dealul Spirii” şi de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov “Codrii Vlăsiei”,  în baza unor contracte de comodat încheiate între cele doua ISU menţionate mai sus şi ADIBI, aplicantul desemnat prin ghidul solicitantului.

Aplicantul proiectului este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Bucureşti – Ilfov (ADIBI), asociaţie ce are ca membrii fondatori: Municipiul Bucureşti reprezentat de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti  şi Judeţul Ilfov reprezentat de Consiliul Judeţean Ilfov. Valoarea totală a proiectului este de 45.556.649,15 Lei. Contractul are o durată de 25 luni de la semnarea Contractului de Finantare/sept 2010-oct 2012.

Stadiul de implementare a proiectului: S-au finalizat procedurile şi s-au încheiat toate contractele prevăzute în graficul de achiziţii publice.

Consiliul Judeţean ILFOV

Str. Gheorghe Manu, nr. 18, sector 1

 

Persoane de contact: Ionela Ţăranu

                              Cristian Ghiţă

Tel: 0745216141/ 0741207980; Fax: 021/3111417 E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

COMUNICAT DE PRESĂ

Bucureşti, 14 septembrie 2012

 

Şcolile din judeţul Ilfov sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar

 

Toate unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Ilfov au obţinut autorizaţia sanitară de funcţionare sau avizul sanitar. Absolut toate unităţile sunt dotate corespunzător cu spaţii, mobilier, grupuri sanitare şi mijloace de transport. În ceea ce priveşte securitatea în şcoli, au fost luate măsuri preventive pentru a garanta siguranţa şi protecţia elevilor.

De asemenea, au fost asigurate toate condiţiile necesare pentru buna desfăşurăre a activităţii şcolare în clasa pregătitoare (“Clasa 0”) în toate unităţile de învăţământ.

Investiţiile guvernamentale din perioada 2005 – 2008, dar şi investiţiile din ultimele luni făcute de toţi primarii ilfoveni, ajutaţi şi de Consiliul Judeţean Ilfov, au făcut ca anul acesta şcolile judeţului Ilfov să fie foarte bine pregătite pentru începerea anului şcolar.

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, le urează tuturor elevilor şi cadrelor didactice mult succes în noul an şcolar.

 

Consiliul Judeţean ILFOV
Str. Gheorghe Manu, nr. 18, sector 1

Persoane de contact: Ionela Ţăranu
                                   Cristian Ghiţă
Tel: 0745216141/ 0741207980; Fax: 021/3111417 E-mail:
birouldepresa@cjilfov.ro

COMUNICAT DE PRESA

 


Bucureşti, 11 septembrie 2012

 

Colaborăm, ne implicăm şi dezvoltăm în Ilfov


În Judeţul Ilfov există încă mulţi locuitori care se află într-o situaţie materială şi socială precară. O comunitate deosebit de afectată de acest fenomen este cea a romilor. Pentru a asigura dezvoltarea durabilă a judeţului şi a creşte nivelul prosperităţii generale, aceste persoane trebuie să beneficieze de o reală egalitate de şanse.


În acest scop, Consiliul Judeţean Ilfov derulează un proiect al cărui obiectiv este dezvoltarea structurilor economiei sociale, prin promovarea activă a incluziunii sociale pe piaţa muncii a grupurilor de romi şi a persoanelor care trăiesc din venitul minim garantat. Se mai urmăreşte dezvoltarea de parteneriate cu scopul de a stimula implicarea în viaţa comunităţii a persoanelor supuse riscului de excluziune socială din Judeţul Ilfov.

Valoarea proiectului este de 2.126.058,98 RON + 24% TVA  ( 497.929.41 € + 24% TVA), din care 2% reprezintă cota de finanţare din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Ilfov. Durata proiectului este de 24 de luni.

 

Consiliul Judeţean ILFOV 

Str. Gheorghe Manu, nr. 18, sector 1

 

Persoane de contact: Ionela Ţăranu

Cristian Ghiţă

Tel: 0745216141/ 0741207980; Fax: 021/3111417 E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

COMUNICAT DE PRESĂ

 


Bucureşti, 12 septembrie 2012


Consiliul Judetean Ilfov se asociază cu 12 parteneri internationali pentru a crea un mediu inconjurator mai curat


Pentru a le asigura locuitorilor din Ilfov un mediu înconjurător mai curat şi o viaţă mai sănătoasă, Consiliul Judeţean a decis să facă din reciclarea deşeurilor o prioritate. În acest scop, s-a alăturat proiectului Regiuni pentru Reciclare (R4R), în cadrul Programului de Cooperare Interregională INTERREG IVC, finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). Cele treisprezece comunităţi locale europene care derulează acest proiect vor beneficia de 2.166.664,79 € (dintre care 117.424 € vor fi alocaţi direct Consiliului Judeţean Ilfov). Comunităţile locale vor folosi aceste fonduri pentru: îmbunătăţirea activităţilor de reciclare, pentru a produce energie prin reciclare şi pentru a elabora politici publice de mediu care vor contribui la optimizarea dezvoltării regionale.


Partenerii Consiliului Judeţean Ilfov în cadrul acestui proiect sunt: ORDIF (L'Observatoire Régional des Déchets d'Ile-de-France), FRANŢA - liderul de proiect; ACR+, BELGIA; OVAM FLANDRA, BELGIA; ODENSE Waste management Company, DANEMARCA; LISBON City Council, PORTUGALIA; Efixini Poli, GRECIA; LIMERICK County Council, IRLANDA; STYRIA Provincial Government, AUSTRIA; TALLIN City Government, ESTONIA; ARC Waste agency of Catalonia, SPANIA; Municipality of SOFIA, BULGARIA; City of ZAGREB, CROAŢIA. Proiectul este programat să se desfăşoare pe o perioadă de 36 de luni şi se află în stadiul de implementare.


Consiliul Judeţean ILFOV
Str. Gheorghe Manu, nr. 18, sector 1


Persoane de contact: Ionela Ţăranu
Cristian Ghiţă
Tel: 0745216141/ 0741207980; Fax: 021/3111417 E-mail:

birouldepresa@cjilfov.ro

   Comunicat de presă

      Bucureşti, 11 septembrie 2012

      Consiliul Judeţean Ilfov asigură sprijinul necesar pentru implementarea proiectului “Programul de mediere sanitară: Oportunitate de creştere a ratei de ocupare în rândul femeilor rrome”.

     Acest proiect va avea rolul de a facilita accesul femeilor rrome pe piaţa muncii în scopul promovării unei societăţi inclusive şi coezive, bazată pe conceptul de egalitate de şanse. Implementarea proiectului va fi realizată la nivel naţional, în toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, în 100 de comunităţi care vor fi selectate în perioada următoare. Beneficiile pentru comunităţile din judeţul Ilfov  prin implementarea proiectului sunt: optimizarea activităţii mediatorilor sanitari din comunităţi, creşterea accesului comunităţilor de rromi la serviciile de sănătate, îmbunătăţirea stării de sănătate în comunităţile de rromi, creşterea gradului de ocupare în rândul femeilor rrome şi nu în ultimul rând, promovarea ofertelor de formare şi angajare din cadrul proiectului.

      Valoarea totală a proiectului la nivel naţional: 1.200.000 € fără aport financiar din partea Consiliului Judeţean Ilfov.

 

Consiliul Judeţean ILFOV

Str. Gheorghe Manu, nr. 18, sector 1


Persoane de contact:  Ionela Ţăranu

                               Cristian Ghiţă

Tel: 0745216141/ 0741207980; Fax: 021/3111417 E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

COMUNICAT DE PRESĂ

 
Bucureşti, 10 septembrie 2012
 


     Consiliul Judeţean ILFOV derulează proiectul „Implementarea unei soluţii de e-guvernare la nivelul Consiliului Judeţean Ilfov şi a Consiliilor Locale din judeţul Ilfov pentru eficientizarea serviciilor publice oferite cetăţenilor şi mediului de afaceri”, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Organism Intermediar pentru Axa Prioritară 3 - “Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public” a POS CCE. În data de 14.09.2012 se va aproba fluxul aferent managementului electronic al documentelor.


     E-guvernare reprezintă sistemul electronic național. Prin intermediul acestui sistem Consiliul Judeţean Ilfov, reduce barierele administrative birocratice şi uşurează accesul la informaţiile şi serviciile publice. Prin implementarea acestui proiect, cetățenii județului Ilfov beneficiază de servicii publice mai eficiente. Accesul se face accesând portalul www.e-ilfov.ro. Serviciile la care cetăţenii vor avea acces în acest mod sunt:


1.    Serviciul on-line de Informare
2.    Serviciul on-line de Participare la Decizii
3.    Serviciul de sondare a opiniei publice on-line
4.    Serviciul de petiţii on-line
5.    Serviciul on-line de Asistentă Socială
6.    Serviciul de documente on-line
7.    Serviciul taxe şi impozite online   - sistemul este inzestrat cu facilitatea de notificare.

Consiliul Judeţean ILFOV
Str. Gheorghe Manu, nr. 18, sector 1

Persoane de contact: Ionela Ţăranu
                              Cristian Ghiță
Tel: 0745216141/ 0741207980; Fax: 021/3111417 E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

 

Bucureşti, 10 septembrie 2012

     În scurtă vreme, locuitorii din Siliştea Snagovului vor putea circula din nou în condiţii bune pe Drumul Judeţean 101C. În urma întâlnirii din 10 septembrie 2012 dintre Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache,  şi reprezentanţii companiei care a construit Autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti, s-a decis ca lucrările de reparare a Drumului Judeţean 101C să demareze pe data de 17 septembrie 2012. Costurile vor fi suportate integral de către firma de construcţii.

 

     Drumul Judeţean 101C fusese pus la dispoziţia constructorului de către Consiliul Judeţean, pentru facilitarea accesului cu utilaje grele la lucrările de construcţie a autostrăzii A3 Bucureşti-Ploieşti. Alte drumuri nu au fost afectate.

Consiliul Judeţean ILFOV

Str. Gheorghe Manu, nr. 18, sector 1

Persoane de contact: Ionela Ţăranu

                              Cristian Ghiţă

Tel: 0745216141/ 0741207980; Fax: 021/3111417 E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

Comunicat de presă

Bucureşti, 5 septembrie 2012

Marian Petrache, Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, vrea pentru judeţ 282 de milioane de euro pentru sistemele de salubrizare, apă şi canalizare

În data de 3 septembrie 2012 a avut loc la Otopeni o întâlnire între Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, şi primarii din judeţ. Cu această ocazie, s-a discutat oportunitatea asocierii pentru realizarea a două proiecte de interes major pentru locuitori. Prin intermediul acestora, li se va asigura accesul la apă curentă, la canalizare şi la un sistem modern de colectare a deşeurilor. Investiţiile vor totaliza 282 de milioane de euro, atraşi din fonduri europene. Dintre acestea, 22.6 milioane vor fi folosite pentru implementarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Ilfov şi 260 de milioane pentru crearea în localităţile din judeţ a sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare. Reprezentanţii comunităţilor care nu s-au alăturat încă Asociaţiei pentru Dezvoltare Intercomunitară APA - ILFOV au fost încurajaţi să o facă, pentru a contribui astfel la facilitarea accesului la fondurile europene, a căror atragere este o condiţie esenţială pentru aducerea infrastructurii judeţului la nivel european.

Mai multe informaţii despre ADIA ILFOV - Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitara Apa - ILFOV se pot găsi pe pagina http://www.adiailfov.ro.

Mai multe informaţii despre Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Ilfov se pot găsi în documentul http://www.cjilfov.ro/site/uploads/mp_deseuro/mp_deseuri.pdf.

 

 

Persoana de contact: Ionela Ţăranu, ofiter de presă

Tel: 0745216141

Fax: 021/3111417

E-mail: birouldepresa@cjilfov.ro

0sigla top MDRT

Demararea proiectului ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea la Centrul de Îngrijire si Asistenţă Domneşti, Judeţul Ilfov’’

Consiliul Judeţean Ilfov anunţă începerea activităţilor proiectului ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale” la Centrul Medico-Social Domnesti, judeţul Ilfov, Cod SMIS 17902.

Proiectul va fi implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 ”Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de intervenţie 3.2 ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale”.

Consiliul Judeţean Ilfov a încheiat un contract de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de Autoritate de Management şi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti Ilfov, în calitate de Organism Intermediar, pentru Programul Operaţional Regional la nivelul regiunii Bucureşti-Ilfov.

Valoarea totală a proiectului este de 3.962.998,62 lei din care finanţare nerambursabilă oferită prin REGIO este de 3.113.327,60 lei, cu o durată totală de implementare de 14 luni, începând cu data de 08.05.2012.

Proiectul se va implementa pe raza localităţii Domnesti, judeţul Ilfov, cu scopul îmbunătăţirii infrastructurii sociale din cadrul centrului de îngrijire şi asistenţă, urmărind creşterea calităţii serviciilor sociale şi asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la astfel de servicii.

Pentru detalii suplimentare: Mihai STAN, manager de proiect, tel 021.212.56.93, email: mihai.stan@cjilfov.ro

0sigla regio

0sigla top MDRT

Demararea proiectului ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale la Centrul de Plasament nr. 6 Voluntari, Judeţul Ilfov"

 

Consiliul Judeţean Ilfov anunţă începerea activităţilor proiectului ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale” la Centrul de Plasament nr. 6 Voluntari, judeţul Ilfov, Cod SMIS 16933.

Proiectul va fi implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 ”Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de intervenţie 3.2 ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale”.

Consiliul Judeţean Ilfov a încheiat un contract de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de Autoritate de Management şi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti Ilfov, în calitate de Organism Intermediar, pentru Programul Operaţional Regional la nivelul regiunii Bucureşti Ilfov

Valoarea totală a proiectului este de 3.668.289.01 lei din care finanţare nerambursabilă oferită prin REGIO este de 2.343.447,33 lei, cu o durată totală de implementare de 12 luni, începând cu data de 30.01.2012.

Proiectul se va implementa pe raza localităţii Voluntari, judeţul Ilfov, cu scopul îmbunătăţirii infrastructurii sociale din cadrul centrului de plasament, urmărind creşterea calităţii serviciilor sociale şi asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la astfel de servicii.

 Pentru detalii suplimentare: Mihai STAN, manager de proiect, tel 021.212.56.93, email: mihai.stan@cjilfov.ro

0sigla regio

0sigla top MDRT

Bucureşti, 17.07.2012

Demararea proiectului ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale la Centrul Maternal Mama şi Copilul Săftica, Judeţul Ilfov”

Consiliul Judeţean Ilfov anunţă începerea activităţilor proiectului ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale” la Centrul Maternal Săftica judeţul Ilfov, Cod SMIS 15190.

Proiectul va fi implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 ”Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de intervenţie 3.2 ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale”.

Consiliul Judeţean Ilfov a încheiat un contract de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de Autoritate de Management şi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti Ilfov, în calitate de Organism Intermediar, pentru Programul Operaţional Regional la nivelul regiunii Bucureşti-Ilfov.

Valoarea totală a proiectului este de 3.538.393,04 lei din care finanţare nerambursabilă oferită prin REGIO este de 2.836.886,00 lei , cu o durată totală de implementare de 13 luni, începând cu data de 16.11.2011.

Proiectul se va implementa pe raza localităţii Săftica, judeţul Ilfov, cu scopul îmbunătăţirii infrastructurii sociale din cadrul centrului maternal, urmărind creşterea calităţii serviciilor sociale şi asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la astfel de servicii.

Pentru detalii suplimentare: Mihai STAN, manager de proiect, tel 021.212.56.93, email: mihai.stan@cjilfov.ro

 

0sigla regio

0sigla top MDRT

Demararea proiectului ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale la Centrul de Plasament nr. 5 Periş, Judeţul Ilfov’’

 

Consiliul Judeţean Ilfov anunţă începerea activităţilor proiectului ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale” la Centrul de Plasament nr. 5 Periş, judeţul Ilfov, Cod SMIS 17892.

Proiectul va fi implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 ”Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de intervenţie 3.2 ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale”.

Consiliul Judeţean Ilfov a încheiat un contract de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de Autoritate de Management şi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti Ilfov, în calitate de Organism Intermediar, pentru Programul Operaţional Regional la nivelul regiunii Bucureşti Ilfov.

Valoarea totală a proiectului este de 3.909.268,98 lei din care finanţare nerambursabilă oferită prin REGIO este de 3.056.130,72 lei, cu o durată totală de implementare de 13 luni, începând cu data de 30.01.2012.

Proiectul se va implementa pe raza localităţii Periş, judeţul Ilfov, cu scopul îmbunătăţirii infrastructurii sociale din cadrul centrului de plasament, urmărind creşterea calităţii serviciilor sociale şi asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la astfel de servicii.

 

Pentru detalii suplimentare: Mihai STAN, manager de proiect, tel 021.212.56.93, email: mihai.stan@cjilfov.ro

0sigla regio

0sigla top MDRT

Demararea proiectului ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea la Centrul de Îngrijire si Asistenţă Ciolpani, Judeţul Ilfov”

Consiliul Judeţean Ilfov anunţă începerea activităţilor proiectului Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea” la Centrul de Îngrijire si Asistenţă Ciolpani, judeţul Ilfov, Cod SMIS 15184.

Proiectul va fi implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 ”Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de Intervenţie 3.2 ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea infrastructurii sociale”.

Consiliul Judeţean Ilfov a încheiat un contract de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de Autoritate de Management şi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti Ilfov, în calitate de Organism Intermediar, pentru Programul Operaţional Regional la nivelul regiunii Bucureşti-Ilfov.

Valoarea totală a proiectului este de 3.657.605.76 lei din care finanţare nerambursabilă oferită prin REGIO este de 2.861.866,56 lei, cu o durată totală de implementare de 12 luni, începând cu data de 30.01.2012.

Proiectul se va implementa pe raza localităţii Ciolpani, judeţul Ilfov, cu scopul îmbunătăţirii infrastructurii sociale din cadrul centrului de Îngrijire şi Asistenţă, urmărind creşterea calităţii serviciilor sociale şi asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la astfel de servicii.

Pentru detalii suplimentare: Mihai STAN, manager de proiect, tel 021.212.56.93, email: mihai.stan@cjilfov.ro

0sigla regio