20 august 2020 COMUNICAT DE PRESĂ Peste 8 milioane de lei, bani în plus pentru spitale Consiliul Județean Ilfov a aprobat în ședință o suplimentare de 8 433 434 lei, pentru Spitalul Județean Ilfov și Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, astfel: • Spitalul Județean Ilfov: 5 780 000 lei pentru lucrări de amenajare – zona administrativă, parcare, alei, iluminat, aparatură medicală (ecograf, electrocauter, echipamente extindere rețea fluide medicale) și pentru achiziția de materiale necesare în perioada în care spitalul funcționează [...]
19 august 2020 ANUNȚ DE PRESĂ Ședința Consiliului Județean Ilfov Se convoacă în ședință ordinară Consiliul Judeţean Ilfov pentru joi, 20 august 2020, la ora 14.00.  Ședința se va desfășura online, prin videoconferință. Ordinea de zi poate fi consultată accesând următorul link: http://cjilfov.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Itemid=183&lang=ro
 17 august 2020 COMUNICAT DE PRESĂ Consiliere gratuită pentru atragerea de fonduri europene Un nou webinar din seria organizate de CJ Ilfov a avut loc azi, pe tema fondurilor europene. Remus Trandafir, manager de proiecte în cadrul CJ Ilfov:” Finanțările disponibile în acest an acoperă orice tip de investiție în orice domeniu. Este o oportunitate unică pentru oamenii care vor să își deschidă afaceri în București-Ilfov. Nu a mai fost un asemenea flux de programe de finanțare în ultimii doi ani. Consiliul Județean Ilfov are un [...]
14 august 2020 ANUNȚ DE PRESĂ Webinar – Cum poti obține fonduri europene pentru afacerea ta  Consiliul Județean continuă seria webinariilor cu o discuție pe tema fondurilor europene, luni, 17 august, de la ora 12.00.  Participă: Remus Trandafir, manager proiecte de dezvoltare în cadrul CJ Ilfov, Alex Groșanu – director Grupul de Acțiune Locală Cociovaliștea,  Sorin Stroe – director  Grupul de Acțiune Locală SABAR, Rodica Lupu – antreprenor și consultant de business. Webinarul ”Cum poți obține fonduri europene pentru [...]
Dezinsecție terestră azi, după ora 22.00, în Vidra, Bragadiru, Popești-Leordeni, Glina, Berceni, Cernica, Voluntari! Fiecare acțiune de dezinsecție are un responsabil din partea Consiliului Județean și resposabili din partea fiecărei localități, care pot fi contactați pentru orice sesizare sau nelămurire. Responsabil pentru azi din partea Consiliului Județean Ilfov este Liviu Bățăgui- 0722 666 197. Responsabili pe localități sunt: Vidra – Alexandru Țebeșoi - 0721,869,195 Bragadiru – Gheorghe Cenușă - 0725,542,004, Ion Penciu – 0723 567 [...]
Image not available

Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia

Palatul Mogoșoaia

Palatul Știrbei

Image not available

Mânăstirea Căldărușani

Image not available

Manastirea Samurcasesti

Image not available

Mânăstirea Snagov

3 august 2020

COMUNICAT DE PRESĂ

Au început lucrările de reabilitare pe drumul județean 101 Balotești-Moara Vlăsiei-Gruiu-Sitaru

La demararea  lucrărilor au fost prezenți Marian Petrache – președintele CJ Ilfov, Constantin Călinoiu – director Direcția Investiții CJ Ilfov, Cristian Pretorian – primar Balotești, Andrei Filip – primar Moara Vlăsiei, Florinel Radu – viceprimar Grădiștea, Ioan Samoilă- primar Gruiu și Vasile Moise – reprezentantul firmei de construcții PORR.

Marian Petrache – președintele CJ Ilfov: ” Ilfovul nu s-ar fi dezvoltat fără fonduri europene. Nevoile acestui județ sunt mai mari decât al oricărui altul, iar capacitățile lui financiare sunt prea mici, raportat la nevoi. Acest drum înseamnă aproape 80 de milioane de lei, din care mai bune de jumătate sunt bani europeni, la care se adaugă o parte de la guvern și o alta de la CJ.  Drumul are termen de finalizare de 36 de luni. Avem promisiunea constructorului că în 24 de luni va fi gata.”

Vasile Moise – reprezentantul firmei de construcții PORR: ” Vom face tot posibilul să respectăm aceste temene, în primul rând pentru deranjul provocat locuitorilor acestei zone. Am semnalizat lucrarea, urmează frezarea asflaltului, apoi lucrările de excavație.”

Drumul județean 101 are o lungime de 24,4 de kilometri și face legătura cu DN1 și Centura Bucureștiului.

Constantin Călinoiu, director Direcția Investiții CJ Ilfov: ”Structura drumului e formată din 10 centimetri de nisip, 30 centimetri ballast, 15 centrimetri ballast stabilizat pentru trafic greu și trei mixturi asfaltice, strat de legătură și strat de urzură. Pe drum se vor realiza și parcări- în total 2850 metri pătrați de parcare, stații de autobuz tip alveolă, se vor face legaturi si podete între drumurile laterale și drumul județean.”

Drumul județean 101 trece prin localitățile Moara Vlăsiei, Balotești, Grădiștea și Gruiu. Edilii localităților au fost și ei prezenți la demararea lucrărilor.

Andrei Filip, primar Moara-Vlăsiei: ”Sunt îndeplinite toate condițiile pentru a începe cu dreptul acest proiect. Avem finanțare, avem un constructor foarte bun, iar noi am pus la dispoziție teren pentru organizarea de șantier și pentru materiale. ”

Ion Samoilă, primar Gruiu: ” Suntem multumiti de acest proiect. Nu a fost usor  pentru președintele  Consiliului Județean Ilfov să obțină aceste fonduri. Ce se va face se va face pentru toți locuitorii din zonă. În perioada următoare va fi nevoie de răbdare și de calm. ”

Președintele CJ Ilfov, Marian Petrache a cerut primarilor să verifice perioadic stadiul și calitatea lucrărilor la DJ 101.

DJ 101 va fi reasfaltat, va avea piste de biciclete în intravilan, trotuare, un sistem de colectare a apelor pluviale, spații pentru stațiile de autobus și parcări . Pentru început, vor fi două fronturi de lucru la Balotești, unul la Moara Vlăsiei și din septembrie încă unul la Grădiștea. 

Costurile lucrărilor sunt de 78.822.144 lei - 49.533.513 lei sunt nerambursabili, prin Programul Regional pentru Infrastructura de Transport, iar restul sumei provine din fondurile Consiliului Județean Ilfov.

Strategia 2020-2030

Calendar evenimente

Septembrie 2020
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Newsletter

Angajatul lunii

Consiliul Judetean Ilfov

Vizitatori

Vizite totale 160158