COMUNICAT DE PRESĂ
Județul Ilfov – Consiliul Județean
09.07.2022

 

Patrimoniul județului Ilfov, mai bogat în urma Simpozionului Internațional de Sculptură Monumentală de la Ciolpani

 

Astăzi a avut loc, la sediul primăriei comunei Ciolpani, dezvelirea lucrărilor de sculptură realizate în cadrul Simpozionului Internațional de Sculptură Monumentală, eveniment desfășurat in perioada 19 iunie-9 iulie 2022.

Pe parcursul celor trei săptămâni, vizitatorii au avut posibilitatea să urmărească procesul prin care blocurile de marmură de Rușchița au fost modelate.

La conceperea și finalizarea acestor lucrări, au participat cinci sculptori de talie internațională: Eugen Petri-România, Ciprian Hopârtean-România, Vasyl Tatarskyy-Ucraina, Canan Sonmezdag Zongur -Turcia și Reinaldo Escalona-Venezuela. Lucrările realizate în cadrul simpozionului urmează să fie integrate în patrimoniul cultural al comunei Ciolpani.

Evenimenul a fost organizat de Consiliul Judetean Ilfov prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, în parteneriat cu Primăria Ciolpani și face parte dintr-o serie de evenimente care au ca scop dezvoltarea socială și culturală a comunității ilfovene.

Sari la conținut