Consiliul Județean Ilfov și Primăria Generală a Municipiului București s-au angajat, în scris, să susțină ”Școala Profesională Metropolitană în sistem dual din București-Ilfov”. Protocolul a fost semnat la sediul PMB, iar la eveniment, pe lângă reprezentanții celor două administrații, au participat și inspectorii școlari generali Adriana Stoica- ISJ Ilfov și Mihaela Ștefan -ISMB.

 

Hubert Petru Ștefan Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov: ”Acest protocol înseamnă acțiuni comune pentru învățământul dual. Ne dorim să avem puncte de informare în școli, de exemplu, să mobilizăm cât mai multe autorități în susținerea acestui tip de învățământ și să îmbunătățim sistemul, inclusiv prin schimbarea legislației. Vrem să performăm în pregătirea resursei umane calificate, în condițiile în care ne confruntăm cu lipsa forței de muncă.

 

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului: ” Vom dezvolta în cadrul proiectului colaborarea cu companiile private care au nevoie de angajați și vom adapta efortul educațional în sensul cerut de piața muncii. Cererea de meseriași buni este și va fi în continuare ridicată; rămâne deci să contribuim la pregătirea unei oferte adecvate.

 

Învățământul profesional dual se adresează absolvenților de clasa a opta. Este o formă de învățământ organizată doar în parteneriat cu operatorii economici. Cursurile durează trei ani, timp în care companiile asigură pregătirea practică a elevilor, burse de studii și alte cheltuieli necesare pentru formarea profesională.

 

În acest an școlar în județul Ilfov sunt trei clase de dual, la Liceul ”Pamfil Șeicaru” din Ciorogârla, Liceul ”Cezar Nicolau” din Brănești, Liceul ”Dumitru Dumitrescu” din Buftea. Clasele au specializări de mecanic auto și patiser.

 

Sari la conținut