Județul Ilfov – Consiliul Județean

14.01.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Consiliul Județean Ilfov – evenimente culturale la Palatul Mogoșoaia, cu prilejul Zilei Culturii Naționale și a poetului fără pereche, Mihai Eminescu

 

Palatul Brâncovenesc din Mogoșoaia a fost gazda unor momente culturale unice, atât prin emoția transmisă cât și prin mesajele cu o încărcătură deosebită, dedicate Zilei Culturii Naționale și marelui poet Mihai Eminescu, celebrate anual, în România, în data de 15 ianuarie.

La acest eveniment, organizat de Consiliul Județean Ilfov prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, a participat, alături de mai mulți reprezentanți ai autorităților locale și județene, vicepreședintele CJ Ilfov, Ștefan Rădulescu:

,, Recomandarea mea pentru toţi copiii este să citească. Să citească în fiecare zi şi, de fiecare dată când au ocazia, să aleagă lucrări semnate de autori români. Îi îndemn şi pe părinţi să cultive în tânăra generaţie acest obicei, să le transmită plăcerea de a se cufunda în lectură, în lumea poveştilor, a inspiraţiei şi a experienţelor aşternute în pagini. Cultura este cel mai bun mijloc prin care putem duce mai departe valorile identitare, de la o generaţie la alta.”

O inimă, cu o simbolistică aparte, expusă în premieră în carul midissage-ului expoziției ,,Inima Reginei” din decembrie, a fost pictată de către copiii de la Centrul de Excelență Ilfov și transformată într-un obiect de artă, fiind decorată cu motive populare reprezentând cultural mai multe zone ale României: ceramică de Colibaba, de Corund, scoarță oltenească, fota bănățeană și multe altele pe care le puteți identifica în cadrul expoziției.

Pe lângă expoziție, cei prezenți s-au bucurat de un recital de poezii, scurt omagiu adus poetului Mihai Eminescu, și de un concert susținut de soprana Andreea Vlaicu, împreună cu pianistul Stancu Lucian Marius.

Expoziția ,,Inima Reginei” este deschisă publicului, în format fizic și online (www.inimareginei.culturailfov.ro),  până pe data de 29 ianuarie a.c.

 

Sari la conținut