Județul Ilfov – Consiliul Județean

              21.11.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Maraton-manifest: 24 de ore de sterilizări gratuite, fără pauză, în Ilfov

 

Consiliul Județean Ilfov, prin Biroul Protecția Animalelor, în colaborare cu spitalul veterinar Center of Hope, anunță o premieră: timp de 24 de ore, zi și noapte, medicii veterinari vor steriliza gratuit câini și pisici de rasă comună.

Maratonul-manifest debutează în data de 28 noiembrie, la Găneasa, la sediul Center of Hope, la ora 14:00 și se termină pe 29 noiembrie, ora 14:00. Vor fi sterilizate animale de rasă comună, câini și pisici. Totul este gratuit.

Hubert Thuma, președinte Consiliul Județean Ilfov: „Orice ilfovean își poate duce câinele sau pisica la Găneasa, pentru o intervenție gratuită. Vrem ca oamenii să conștientizeze că sterilizarea este singura soluție pentru a opri înmulțirea animalelor și abandonul lor. Continuăm cu aceste acțiuni până când toată lumea va înțelege acest lucru și va acționa ca atare. Le mulțumesc medicilor care ne ajută să facem din Ilfov un județ mai bun și mai civilizat!”.

Aurelian Ștefan, doctor veterinar, Center of Hope: „Animalele vor fi lăsate la clinică la ora 14.00, în data de 28 noiembrie și la ora 08.00, în data de 29 noiembrie. Vom lucra la foc continuu. Mi-am mobilizat toți colegii. Avem și voluntari din Danemarca, Elveția. Zi și noapte vom steriliza gratuit. Nu facem pauză deloc. Pentru că nu obosim să facem bine. Nu este ușor, dar trebuie intervenit urgent. Avem foarte multe cazuri de abandon.”

În paralel, continuă maratonul lunar de sterilizări gratuite pentru câini și pisici. Miercuri, echipele vor fi la Mogoșoaia, iar luna viitoare vor ajunge în Otopeni. De la începutul anului până în prezent, Consiliul Județean Ilfov, prin Biroul Protecția Animalelor, împreună cu ONG-urile din domeniul protecției animalelor, a sterilizat gratuit peste 2.000 de animale de rasă comună.

 

 

Sari la conținut