Județul Ilfov – Consiliul Județean
03.06.2023

COMUNICAT DE PRESĂ

Consiliul Județean Ilfov și Mânăstirea Căldărușani organizează evenimentul „Biserica s-a născut de Rusalii”

Consiliul Județean Ilfov, în parteneriat cu Mânăstirea Căldărușani, organizează duminică, 4 iunie 2023, începând cu ora 13:00, expunerea „Biserica s-a născut de Rusalii”, în cadrul căreia va conferenția Părintele Stareț, Arhimandrit Lavrentie Gâță. Evenimentul are ca temă importanța vieții sociale în cadrul comunității creștin-ortodoxe și nevoia de spiritualitate a oamenilor.
La zece zile după Înălțarea lui Hristos, respectiv la 50 de zile de la Învierea Sa, prăznuim Rusaliile – Pogorârea Sfântului Duh, cunoscută și sub denumirea de Cincizecime. Pogorârea Sfântului Duh, actul de trecere a lucrării mântuitoare a lui Hristos în oameni prin ucenicii Săi, reprezintă limba iubirii și a comuniunii martorilor Învierii Domnului. În această zi, la Ierusalim, Sfânta Biserică a luat ființă în mod văzut și și-a început viața și istoria, către îndumnezeirea oamenilor.

***

Evenimentul face parte din activitățile proiectului „Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului cultural din Ansamblul de monumente istorice al Mânăstirii Căldărușani”.
Proiectul implică activ mânăstirea în activități sociale și cultural-educaționale, cu impact pozitiv asupra organizării de acțiuni comune benefice societății și a dezvoltării potențialului istoric și religios al județului Ilfov.

Sari la conținut