Județul Ilfov – Consiliul Județean

       18.05.2022

 

COMUNICAT DE PRESĂ

321 de vieți schimbate în primul sezon din campania „Umple golul din viața ta”

 

321 de câini au fost adoptați atât în țară, cât și în străinătate, în urma campaniei „Umple golul din viața ta”, inițiată de Biroul Protecția Animalelor, din cadrul Consiliului Județean Ilfov.

Campania pentru promovarea adopțiilor, derulată în colaborare cu Liga Profesionistă de Fotbal, a început în luna septembrie 2021. Pe toată durata sezonului, fotbaliștii din Liga 1 au intrat pe teren, la începutul meciurilor oficiale, cu câini disponibili pentru adopție în brațe.

Campania „Umple golul din viața ta” s-a bucurat de susținere nu doar în România, ci și peste hotare. Marile publicații ale lumii au scris despre proiectul nostru. De asemenea, campania a fost implementată în alte cinci țări: Bulgaria, Grecia, Italia, Rusia și Turcia.

Hubert Thuma, președinte Consiliul Județean Ilfov: „Fotbaliștii sunt adevărații eroi. Datorită lor, am reușit să ducem mesajul nostru mai departe. Să ajungem la inimile a milioane de oameni. Sunt extrem de bucuros că am reușit să creștem rata adopției animalelor în Ilfov și că un proiect al echipei mele a fost model de urmat pentru alte țări.”

Hilde Tudora, șef Birou Protecția Animalelor: „Dincolo de numărul adopțiilor, această campanie a reușit să schimbe ceva în noi și în mentalitatea noastră. Imaginea – fotbalist care ține în brațe un câine al nimănui – are puterea de a ne face să conștientizăm că nu e vorba doar despre căței, e vorba despre empatie, despre dorința de a sădi ceva bun în comunitatea în care trăim. Peste hotare, România era cunoscută drept țara în care animalele erau abuzate, țara în care autoritățile nu găsesc soluții pentru a rezolva problema câinilor fără stăpân. Iată că noi, prin această campania, am pus o etichetă frumoasă României: e țara căreia îi pasă de toate ființele. Mulțumesc încă o dată Ligii Profesioniste de Fotbal!”

Problema câinilor fără stăpân este în continuare una de actualitate în țara noastră. Câinii nedoriți sunt aruncați pe străzi. Cei mai mulți ajung în adăposturi, acolo unde duc o viață grea. Potrivit statisticilor, doar unul din zece câini de pe stradă este adoptat. Protocolul încheiat între Consiliul Județean Ilfov și Liga Profesionistă de Fotbal, o premieră atât la nivel național, cât și la nivel european, a reușit să schimbe 321 de vieți.

*Pentru informații suplimentare, vă rugăm să luați legătura cu Anca Floarea, consilier Biroul Protecția Animalelor, CJ Ilfov – anca.floarea@cjilfov.ro.

 

 

Sari la conținut