Județul Ilfov – Consiliul Județean

05.08.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

A cincea acțiune terestră pentru combaterea insectelor de disconfort, desfășurată în cadrul campaniei ,,Ilfov fără țânțari

 

Consiliul Județean Ilfov, prin Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, va efectua o nouă acțiune de tratament terestru pentru combaterea insectelor de disconfort (țânțari adulți) în interiorul localităților, în funcție de condițiile meteorologice, în perioada 8 august – 11 august 2022, începând cu ora 22:00.

Se va folosi insecticidul STING, în doză de 30 ml/ha. Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice, motiv pentru care au fost înștiințați apicultorii și cetățenii de pe raza localităților.

8 august: Tunari, Nuci, Gruiu, Balotești, Chitila, Mogoșoaia, Buftea, Periș, Corbeanca, Ciolpani;

9 august: Ștefăneștii de Jos, Afumați, Petrăchioaia, Dascălu, Brănești, Găneasa, Pantelimon, Dobroești, Snagov, Otopeni, Moara Vlăsiei, Grădiștea;

10 august: Dărăști-Ilfov, Vidra, Copăceni, Bragadiru, Popești-Leordeni, Glina, Berceni, Cernica, Voluntari;

11 august: Cornetu, Clinceni, Dragomirești-Vale, Domnești, Măgurele, Jilava, Ciorogârla, 1 Decembrie, Chiajna.

Fiecare mașină implicată în campania de dezinsecție este dotată cu GPS și poate fi urmărită în timp real pe o hartă interactivă, conform link-ului postat pe pagina de socializare Facebook Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov.

Conform protocolului ,,Ilfov fără țânțari”, Consiliul Județean Ilfov alocă fondurile necesare, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov realizează acțiunile de dezinsecție, iar unitățile administrativ-teritoriale din județ desemnează câte un delegat responsabil pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a acestora, cu informarea cetățenilor la nivel local.

 

 

Sari la conținut