Județul Ilfov – Consiliul Județean
15.05.2023

COMUNICAT DE PRESĂ

A doua acțiune terestră pentru combaterea țânțarilor adulți din cadrul campaniei ,,Ilfov fără țânțari” se desfășoară în perioada 15-23 mai 2023

An de an, prin fondurile alocate de Consiliul Județean Ilfov, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov sprijină consiliile locale, acționând atât terestru, cât și avio, pe raza întregului județ, împotriva insectelor de disconfort, cu scopul de a asigura condiții de mediu care să contribuie la creșterea calității vieții, a sănătății și a igienei publice, prin reducerea sau eliminarea vectorilor generatori sau transmițători de maladii.

Pentru limitarea acțiunii nocive a țânțarilor asupra stării de sănătate a populației umane şi animale, în perioada 15 mai – 23 mai 2023 va fi efectuată a doua acțiune de tratament terestru pentru combaterea insectelor de disconfort (țânțari adulți) pe întreg arealul județului Ilfov, seara, începând cu ora 22:00, în interiorul localităților, pe aliniamentele drumurilor județene și pe spațiile verzi de utilitate publică.

Produsul folosit este STING, insecticid care acționează prin contact și ingestie, iar doza de aplicare este de 30 ml/ha. Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice.

Conform protocolului ,,Ilfov fără țânțari”, Consiliul Județean Ilfov alocă fondurile necesare, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov realizează acțiunile de dezinsecție, iar unitățile administrativ-teritoriale din județ desemnează câte un delegat responsabil pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a acestora, cu informarea cetățenilor la nivel local.

 

 

Sari la conținut