Județul Ilfov – Consiliul Județean
20.09.2022

COMUNICAT DE PRESĂ

A fost finalizată documentația în vederea întocmirii studiului de fezabilitate aferent Drumului Radial 9 – Sud Expres (DR9), care va lega direct localitatea Vidra de Municipiul București

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București (ADIZMB) au semnat Parteneriatul de Implementare pentru pregătirea obiectivului de investiții „Elaborare Studii de Fezabilitate pentru obiectivul Drumuri radiale conexe Autostrăzii de Centură București A0”.
Scopul proiectului „Elaborare Studii de Fezabilitate pentru obiectivul Drumuri radiale conexe Autostrăzii de Centură București A0” este acela de a întocmi Studiile de Fezabilitate aferente obiectivelor de investiții infrastructură rutieră de interes local/județean/național, ce urmează a fi depuse spre finanțare și anume „Drumuri radiale conexe Autostrăzii de Centură București A0”.
Echipa de implementare din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București (ADIZMB) informează cu privire la faptul că a finalizat documentația în vederea întocmirii studiului de fezabilitate aferent Drumului Radial 9 – Sud Expres (DR9), anunțul de participare pentru procedură fiind publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
Drumul Radial 9 – Sud Expres (DR9), parte din proiectul Orbital București, va avea o lungime de aproximativ 13 km și va lega direct Municipiul București de localitatea Vidra, prin conexia Gara Progresu/Drumul Bercenarului – Bulevardul Metalurgiei cu Drumul Național Centura București (DNCB), viitoarea Autostradă A0 și DJ 401.
Drumul radial DR9 va avea următoarele caracteristici: patru benzi de circulație, câte două pe fiecare sens, cu o lățime a părții carosabile de 21 de metri. De asemenea, este propusă și varianta cu o lățime de 25 m, ce va include și piste de biciclete și trotuare. Varianta optimă de profil transversal se va stabili în urma finalizării studiului de fezabilitate.
Valoarea estimată pentru realizarea studiului de fezabilitate este de 20 milioane lei, cu termen de realizare 12 luni, iar finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).
Drumul radial 9 – Sud Expres (DR9) face parte din cele 10 drumuri radiale desfășurate pe o lungime de peste 96 de km și 33 de noduri rutiere, care vor lega artere importante ale Municipiului București și Centura Capitalei cu Autostrada Bucureștiului – A0, intersectând 30 de localități din județul Ilfov.
Sari la conținut