Județul Ilfov – Consiliul Județean

15.09.2021

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Acțiune unică în Europa: FCSB și Dinamo, alături de câini la intrarea pe teren, în cadrul proiectului UMPLE GLUL DIN VIAȚA TA!

 

Jucătorii echipelor FCSB și Dinamo vor intra pe teren însoțiți de mai mulți câini, înaintea meciului programat duminică, de la ora 21:00, în runda cu numărul opt din Liga 1. Acțiunea face parte din proiectul UMPLE G⚽LUL DIN VIAȚA TA!, un proiect al Consiliului Județean Ilfov în colaborare cu Liga Profesionistă de Fotbal.

Câinii provin din adăpostul public Brănești și sunt disponibili pentru adopție. Recent, Consiliul Județean Ilfov a încheiat un protocol de colaborare cu Liga Profesionistă de Fotbal cu scopul de a promova adopția animalelor în România. Câinii sunt vaccinați, deparazitați, adulții sunt sterilizați, pregătiți să fie luați ACASĂ. Toate animalele din adăposturile din Ilfov se găsesc și pe platforma www.ilfovadopta.ro.

Problema câinilor fără stăpân este în continuare una de actualitate în țara noastră. Câinii nedoriți sunt abandonați pe străzi. Cei mai mulți ajung în adăposturi, acolo unde duc o viață grea. Potrivit statisticilor, doar unul din zece câini de pe stradă este adoptat. Protocolul încheiat între Consiliul Județean Ilfov și Liga Profesionistă de Fotbal este o premieră atât la nivel național, cât și la nivel european.

În momentul de față, cei mai mulți câini din România sunt adoptați de organizații non- guvernamentale ori de persoane fizice din Marea Britanie, Germania și Olanda. De exemplu, doar în 2018, aproximativ 15.000 de câini din țară și-au găsit familii în Regatul Unit.

Sari la conținut