Județul Ilfov – Consiliul Județean
12.08.2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi, 12 august, are loc ultima acțiune de tratament terestru pentru combaterea insectelor de disconfort, desfășurată în cadrul campaniei ,,Ilfov fără țânțari” din luna august

Consiliul Județean Ilfov, prin Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, efectuează astăzi, 12 august a.c., ultima acțiune de tratament terestru din luna august pentru combaterea insectelor de disconfort (țânțari adulți) în interiorul localităților, începând cu ora 22:00.
Localitățile care au fost reprogramate din data de 10 august a.c. pentru astăzi, 12 august, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (rafale de vânt), sunt următoarele:
► Vidra
► Popești-Leordeni
► Berceni
► Cernica

Produsul utilizat este STING în doză de 30 ml/ha. Insecticidul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice, motiv pentru care au fost înștiințați apicultorii și cetățenii de pe raza localităților.
Fiecare mașină implicată în campania de dezinsecție este dotată cu GPS și poate fi urmărită în timp real pe o hartă interactivă, conform link-ului postat pe pagina de socializare Facebook Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov.

Conform protocolului ,,Ilfov fără țânțari”:

● Consiliul Județean Ilfov alocă fondurile necesare;
● Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov realizează acțiunile de dezinsecție;
● unitățile administrativ-teritoriale din județ desemnează câte un delegat responsabil pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a acestora, cu informarea cetățenilor la nivel local;
Pe pagina Facebook a Serviciului Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov se regăsesc contactele responsabililor din partea fiecărei localități.

Sari la conținut