Județul Ilfov – Consiliul Județean

              31.01.2022

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Campania de depistare precoce a tuberculozei s-a încheiat în Brănești, dar continuă în Ilfov

 

Astăzi, 31.01.2022, a fost ultima zi a campaniei de depistare precoce a tuberculozei în localitatea Brănești, caravana urmând să oprească în perioada următoare și în alte localități din Ilfov, conform planificării, astfel:

  • Glina: 7,8,9 februarie 2022, orele  10:00 – 15:00;
  • Afumați: 21,22,23 februarie, orele 10:00 – 15:00.

Informațiile privind locațiile exacte în care va staționa caravana urmează a fi comunicate oficial.

Consiliul Județean Ilfov, în parteneriat cu Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” și Asociația Română Anti-SIDA (ARAS), a organizat, în perioada 27.01.2022-31.01.2022, în localitatea Brănești,  activități de depistare precoce (screening) a tuberculozei în cadrul grupurilor vulnerabile, din județul Ilfov.

131 persoane au beneficiat de analize și screening gratuite în cele trei zile în care caravana a fost prezentă în localitatea Brănești, din județul Ilfov.

Aceste activități se derulează în baza protocolului de cooperare semnat în luna august a anului curent, prin care Consiliul Județean Ilfov, alături de partenerii săi, își propune realizarea unor acțiuni concrete pentru a facilita accesul cetățenilor din Ilfov la servicii de sănătate. Activitățile presupun deplasarea unei caravane, prin care ilfovenii vor beneficia de acces facil, gratuit, aproape de casă, la consultații medicale puse la dispoziție de un cabinet mobil, dotat cu aparatură de radiologie și diagnostic molecular rapid.

Inițiativa se adresează cu precădere persoanelor din grupuri vulnerabile, însă pot participa toți locuitorii județului Ilfov care au domiciliul în mediul rural, atât persoanele fără posibilități financiare, care doresc să acceseze servicii de sănătate specifice, cât și oricare alte persoane interesate de o evaluare medicală pulmonară preventivă.

Toate aceste activități se derulează în cadrul proiectului POCU/4.9/225/117426 „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente”, cofinanțat din Fondul Social Eurpean prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Pentru informații suplimentare se poate accesa pagina oficială a proiectului: https://screeningtb.ro/despre-screening/ sau se poate transmite un email la contact@screeningtb.ro.

Sari la conținut