Județul Ilfov – Consiliul Județean
05.07.2023

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Campania „Umple golul din viața ta” continuă pentru al treilea sezon la rând

Consiliul Județean Ilfov, prin Biroul Protecția Animalelor, în colaborare cu Liga Profesionistă de Fotbal continuă campania de promovare a adopției animalelor și în sezonul 2023-2024. Așadar, jucătorii din Superliga vor intra pe teren, înainte de startul meciurilor oficiale, cu câini în brațe, câini disponibili pentru adopție.

Câinii provin din adăposturile din Ilfov și sunt vaccinați, deparazitați, microcipați, înregistrați, iar adulții și sterilizați. Prin această campanie, ne propunem să creștem rata adopției animalelor și să educăm populația în direcția bunăstării animalelor.

Hilde Tudora, șef Birou Protecția Animalelor: „Abia așteptăm să începem. Imaginea, fotbalist cu câine în brațe, are o putere uriașă: să schimbe vieți și mentalități. Dincolo de adopțiile directe, eu cred că această campanie ne face pe noi, românii, să conștientizăm că problema animalelor singure este o problemă de interes național și că rezolvarea stă în mâinile fiecăruia dintre noi. Nu am cuvinte să le mulțumesc celor de la Liga Profesionistă de Fotbal pentru deschidere, pentru implicare! Și, evident, ne înclinăm în fața fotbaliștilor, ei sunt cei care ajută în mod direct. Ajută animalele să își găsească familii, ne ajută pe noi să ducem mesajul mai departe și să ajungem mai ușor la inimile oamenilor”.

Până acum, datorită acestei campanii, 548 de câini și-au găsit familii, atât în România, cât și în străinătate. Iar campania a fost preluată de alte șase țări: Bulgaria, Grecia, Italia, Turcia, Rusia și Brazilia.

 

 

Sari la conținut