Județul Ilfov – Consiliul Județean

01.11.2020 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Ceremonia de constituire a Consiliului Județean Ilfov

 

În data de 25 octombrie 2020, 29 din cei 32 de consilieri județeni ai județului Ilfov au depus jurământul de învestire și au constituit noul Consiliu Județean pentru următorii patru ani. După constituirea noului Consiliu, a depus jurământul și noul președinte, Hubert Petru Ștefan Thuma. Ședința de constituire a fost deschisă de prefectul Daniel Zamfir, care a verificat validarea mandatelor obținute, iar ședința propriu-zisă, care a avut loc cu respectarea măsurilor dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, a fost condusă de decanul de vârstă al consilierilor, Ștefan Dorr.

La eveniment au participat, în calitate de invitați prim-ministrul Guvernului României, Ludovic Orban, senatorul Nicoleta Pauliuc, eurodeputatul Dan Motreanu, secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor Irinel Scrioșteanu, o parte dintre primarii liberali din județ și președintele Consiliului Județean din perioada 2008-2012, Cristache Rădulescu.

După ce a depus jurământul, președintele CJ Ilfov, Hubert Petru Ștefan Thuma, a declarat: ”Sunt recunoscător și onorat de încrederea pe care ilfovenii mi-au acordat-o, aceea de a fi președintele CJ Ilfov. Ilfovul nu este doar zona de lângă București, ci are o identitate din ce în ce mai bine conturată, cu un potențial imens și resurse multiple de dezvoltare. Dar cea mai de preț resursă este cea umană – oamenii. Îmi doresc să fie ascultați protejați, sprijiniți. Vreau să-i asigur că vom fi Consiliul Județean al tuturor ilfovenilor, nu doar o instituție publică abstractă. Consiliul Județean al tuturor ilfovenilor este angajamentul pe care mi-l iau în fața Dvs. și cu care pornesc pe acest drum. Județul Ilfov are pentru prima oară șansa reală să se dezvolte armonios, cu o colaborare între cetățeni, primari, primării, Consiliu Județean și Guvernul României. Va fi un efort colectiv de a finaliza proiecte deja începute, de a demara proiecte noi, dar prioritatea zero va fi atragerea de fonduri. Să ai răspunderea unui județ cum este Ilfovul nu este puțin lucru, dar îmi doresc ca la finalul celor patru ani de mandat fiecare locuitor al județului nostru să perceapă o îmbunătățire semnificativă a calității vieții. Vă mulțumesc frumos.”

La rândul său, prim-ministrul Ludovic Orban a transmis un mesaj ”foarte clar” de colaborare, dialog, parteneriat și de susținere a proiectelor importante pentru Ilfov.

Sari la conținut