Județul Ilfov – Consiliul Județean
10.02.2023

COMUNICAT DE PRESĂ

Nou contract de execuție lucrări apă-canal: reabilitare si extindere rețele alimentare cu apă, rețele de canalizare, stații de pompare apă uzată în Jilava

Astăzi, 10 februarie 2023, la sediul Consiliului Județean Ilfov, a avut loc semnarea Contractului de execuție lucrări R-02 „Reabilitare si extindere rețele alimentare cu apă, rețele de canalizare, stații de pompare apă uzată în Jilava“, cu o valoare de 72.275.256,35 lei fără TVA. Contractul se subscrie Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Ilfov, în perioada 2014 – 2020, cel mai mare proiect de investiții din istoria județului Ilfov, derulat de către societatea APĂ-CANAL ILFOV S.A.

Alături de președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, la întâlnire au fost prezenți vicepreședinții Ștefan Rădulescu și Vincențiu Voicu, primarul Comunei Jilava, Petre Elefterie Ilie, Administratorul Public al județului Ilfov, Mihai Andrei-Robert, precum și Directorul General al societății Apă-Canal Ilfov, Cătălin Drăgilă.

Contractul include realizarea următoarelor lucrări de alimentare cu apă și canalizare în localitatea Jilava:

  • Extindere rețea distribuție Jilava: 26 km
  • Conducte refulare: 9 km
  • Extindere rețea canalizare Jilava: 26 km
  • Stații noi de pompare apă uzată Jilava: 11 buc

Durata de execuție a lucrărilor este de 25 de luni de la data ordinului de începere, la care se adaugă 36 de luni, reprezentând perioada de notificare a defectelor.
Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM) și reprezintă o etapă importantă în cadrul extinderii și modernizării infrastructurii de alimentare cu apă și de colectare și evacuare a apelor uzate din județul Ilfov.

Sari la conținut