Județul Ilfov – Consiliul Județean
15.06.2023

COMUNICAT DE PRESĂ

Concursul Național „Educație Rutieră – Educație pentru Viață”, la a 43-a ediție

Consiliul Județean Ilfov a sprijinit desfășurarea celei de-a 43-a ediții a Concursului Național ,,Educație Rutieră – Educație pentru Viață” – faza județeană, eveniment organizat de către Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Ilfov.Competiția a avut loc astăzi, în cadrul Școlii Gimnaziale nr.2 din Buftea, cu participarea a patru echipe din patru unități de învățământ din județul Ilfov: Școala Gimnazială nr. 2 Buftea, Școala Gimnazială Profesor Ion Vișoiu Chitila, Școala Gimnazială nr. 1 Balotești și Liceul Teoretic nr.1 Periș.Ștefan Rădulescu, vicepreședinte Consiliul Județean Ilfov: ,,Ilfovul este regiunea cu cele mai intens circulate șosele. Astfel, siguranța rutieră trebuie să ocupe un rol central în eforturile tuturor de a proteja vieți. Elevii au nevoie să învețe cum să se comporte în timpul deplasării pe stradă, spre școală sau spre casă. Prin educație rutieră, ne asigurăm că fiecare călătorie este mai sigură, iar numărul accidentelor scade semnificativ. Siguranța rutieră nu este doar o obligație, ci și o prioritate pe care Consiliul Județean Ilfov o susține în mod activ. Învață, practică și fii parte a schimbării! Împreună putem face diferența!”Probele concursului au constat într-o probă teoretică, desfășurată în incinta Școlii nr.2 din Buftea, și una practică – parcurgerea cu bicicleta a unui traseu cu obstacole, amenajat de către organizatori.

Scopul activităților îl reprezintă formarea deprinderilor elevilor de a conduce bicicleta pe drumurile publice si cunoașterea regulilor de circulatie, probele fiind arbitrate de către lucrătorii din cadrul Serviciului Rutier Ilfov, care au desemnat și câștigătorii, în ordinea punctajelor obținute, cumulativ.

Astfel, locul al III-lea a revenit Liceului Teoretic nr.1 Periș și Școlii Gimnazială nr. 1 Balotești, echipele acestor unități de învățământ obținând același număr de puncte. Locul al II-lea a fost ocupat de către Școala Gimnazială nr. 2 Buftea, iar locul I a revenit Școlii Gimnaziale Profesor Ion Vișoiu din Chitila.
Elevii au fost premiați cu diplome și medalii, iar câștigătorii etapei județene urmează să reprezinte județul Ilfov la etapa națională a concursului ce se va desfășura în perioada 02-05 iulie 2023 în Municipiul Buzău.

În contextul în care Ilfov este județul cu cea mai densă rețea rutieră și cu nivelul cel mai ridicat de trafic rutier din țara noastră, astfel de acțiuni de conștientizare și educare sunt absolut necesare în școli și nu numai. Consiliul Județean Ilfov va sprijini mereu inițiativele care pun în prim-plan siguranța cetățenilor, iar proiectele ce vizează educația rutieră în școli vor continua la nivelul județului Ilfov.

« de 2 »
Sari la conținut