Județul Ilfov – Consiliul Județean

28.02.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Consiliul Județean Ilfov, ajutor pentru refugiații din Ucraina

 

Consiliul Județean Ilfov a adoptat astăzi, în ședință ordinară, proiectul de hotărâre privind participarea instituției la finanțarea și realizarea în comun a proiectului de interes județean ,,Cooperarea privind creșterea capacității operaționale la nivelul județului Ilfov în vederea asigurării eficiente și unitare a asistenței umanitare adecvate pentru persoanele din Ucraina refugiate/intrare pe teritoriul județului Ilfov.”

În vederea realizării acestui proiect, s-au aprobat prin hotărâre de consiliu, alocarea sumei de 1.000.000 lei, din fondul de rezervă al Consiliului Județean Ilfov, prevăzut în bugetul pe anul 2022, precum și încheierea unor acorduri de cooperare între Județul Ilfov – Consiliul Județean, Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov (DGASPC Ilfov), Spitalul de Obstetrică – Ginecologie Buftea cu unele unități administrativ – teritoriale din județul Ilfov.

Banii alocați acestui proiect vor fi folosiți pentru a pune la dispoziția refugiaților hrană, îmbrăcăminte, medicamente, precum și transport.
De asemenea, proiectul presupune cazare și servicii medicale gratuite. Astfel, 50 de spații aparținând Consiliului Județean Ilfov vor fi puse la dispoziția refugiaților, iar persoanele care solicită asistență medicală vor fi direcționate către Spitalul Buftea, pentru îngrijiri.

0742.545.368 este numărul de telefon la care pot apela persoanele ce intră în țară din Ucraina și au nevoie de cazare și de ajutor.

Prin acest demers, Consiliul Județean Ilfov se alătură efortului național de sprijinire și ajutorare a refugiaților veniți din Ucraina.

Sari la conținut