Județul Ilfov – Consiliul Județean
06.12.2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Consiliul Județean Ilfov, ajutorul lui Moș Nicolae pentru copiii instituționalizați

Consiliul Județean Ilfov a dat startul unei campanii pline de emoție, prin care își propune să le aducă bucurie copiilor din centrele de plasament din județul Ilfov.Astăzi, de Moș Nicolae, președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, însoțit de colegi din Consiliul Județean au mers la centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov (DGASPC) din Săftica și Periș pentru a împărți daruri copiilor și pentru a vorbi cu ei.

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov: ,,Am decis ca anul acesta să ne unim forțele și să dăruim bucurie copiilor care nu au prea multe așteptări de la Moș Nicolae. Avem nouă copii în Centrul Maternal Săftica, cel mai mic – o fetița de numai doi ani. Avem alți nouă copii la Centrul din Periș.
În această dimineață le-am citit bucuria pe chipuri, când au văzut darurile aduse de noi. Le mulțumesc tuturor celor care au participat la această acțiune, colegilor mei de la CJ Ilfov. Am o echipă minunată la CJ Ilfov și astăzi am demonstrat că putem face lucruri frumoase atunci când ne unim forțele.”

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov (DGASPC Ilfov) este instituția publică cu personalitate juridică, înființată în subordinea Consiliului Județean Ilfov, care asigură la nivel județean aplicarea politicilor și strategiilor de asistență socială în domeniul protecției copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum și a oricăror persoane aflate în nevoie.

În momentul de față, în cadrul Centrului Maternal Săftica și al Centrului de la Periș sunt 18 de copii, fete și băieți, cu vârste între 2 și 18 ani.

Acțiunea de astăzi nu este una izolată. Consiliul Județean Ilfov, prin Biroul de Asistență Socială s-a implicat activ și până în prezent, prin programe dedicate, ce au vizat incluziunea socială și profesională a minorilor din centrele de plasament din județul Ilfov. Campania de ajutorare a persoanelor aflate în nevoie va continua, atât în perioada sărbătorilor de iarnă, cât și ulterior, prin campanii și acțiuni specifice.

Sari la conținut