Județul Ilfov – Consiliul Județean
10.05.2023

COMUNICAT DE PRESĂ

Consiliul Județean Ilfov continuă dezvoltarea inteligentă a Județului Ilfov

Astăzi, 10 mai, la sediul Consiliului Județean Ilfov, au fost semnate primele protocoale de cooperare pentru schimbul de date și informații digitale cu scopul actualizării și dezvoltării bazelor de date spațiale administrate în sistemul GIS (Sistemul Informațional Geografic), cu unitățile administrativ-teritoriale ilfovene Brănești, Cernica, Ciorogârla, Glina, Măgurele, Mogoșoaia și Tunari.

Alături de președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, la întâlnire au fost prezenți reprezentanții autorităților administrației publice locale semnatare, arhitectul-șef al județului Ilfov, Olivia-Ana Ciobanu-Oprescu și administratorul public, Andrei Robert Mihai.

Continuăm proiectul ,,Viziunea Dezvoltării Inteligente a Județului Ilfov” făcând primul pas important în realizarea unui flux eficient de date prin care ne dorim să dezvoltăm un mod de lucru digital, sincronizat, în timp real.

Punem la dispoziție datele necesare și oferim sprijin metodologic și tehnic în cadrul procesului de elaborare a Planurilor Urbanistice Generale ale U.A.T.-urilor, precum și o modalitate de identificare, monitorizare și organizare a proiectelor. Cu ajutorul acestui sistem de coordonare, putem observa cu ușurință disfuncționalitățile și putem identifica atât proiectele actuale aflate în implementare, cât și cele viitoare si dacă acestea interferează.

Având la dispoziție acest instrument de lucru, putem identifica în timp real nevoile societății și putem planifica mai eficient echipamentele publice (școli, grădinițe, spații verzi etc) necesare pentru dezvoltarea accelerată a regiunii. Prin interconectarea activităților economice a două sau a mai multor UAT-uri vecine, pot fi lansate proiecte care sa asigure un flux integrat și să susțină evoluția zonei.

Prin acest demers, facem un pas important în procesul de digitalizare și dezvoltare smart a administrației locale a județului Ilfov și suntem recunoscători pentru implicarea echipei de specialitate de urbanism sub coordonarea arhitectului-șef, Olivia-Ana Ciobanu-Oprescu. Suntem convinși că acest proiect va duce la îmbunătățirea calității vieții și la creșterea economică a regiunii.

Sari la conținut