Județul Ilfov – Consiliul Județean

       01.06.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Consiliul Județean Ilfov, în ședință de 1 iunie – Elevii ilfoveni, consilieri pentru o zi

 

De Ziua Internațională a Copilului, elevii din Ilfov au devenit consilieri județeni pentru o zi și au participat la o ședință de consiliu atipică, alături de președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma.

La această întâlnire au participat 11 elevi din clasele a IX-a din cadrul Liceului Tehnologic ,,Cezar Nicolau” din localitatea Brănești, care au propus în calitate de consilieri județeni, proiecte pe care le doresc implementate în școlile și liceele din județul Ilfov. Similar unei ședințe ordinare normale, proiectele propuse au fost dezbătute și, ulterior, votate.

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov: ,,A fost o experiență frumoasă pentru elevii noștri din Ilfov, dar și pentru mine. Sunt impresionat de proiectele pe care le-au propus și îmi doresc să le realizăm, în măsura în care există cadru legal. Este firesc să ținem cont de dorințele copiilor noștri, să-i ascultăm, să-i motivăm să crească frumos și să îi ajutăm să se dezvolte ca elevi și, mai apoi, ca adulți. Această experiență a fost cadoul nostru pentru această zi specială. La mulți ani, copii!”

Spectrul proiectelor propuse a fost unul larg, de la modificarea curiculei, până la proiecte investiționale ce vizează infrastructura educațională și timp liber, după cum urmează: organizarea unor ore gratuite pentru elevii ilfoveni de pregătire pentru examenul de Bacalaureat; construirea unor bazine de înot; construirea unor cantine în instituțiile de învățământ ilfovene; dotarea sălilor de clasă cu aparatură modernă, astfel încât orele să devină mai practice; deschiderea unor centre de voluntariat;

Unul dintre proiectele propuse de elevi, respectiv ,,Construirea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice” , se află deja în proces de implementare, fiind un proiect al Consiliului Județean Ilfov.

Toate aceste propuneri au fost dezbătute și votate în unanimitate, excepție făcând cele care întră în competența Ministerului Educației Naționale.

Prin astfel de acțiuni, Consiliul Județean Ilfov urmărește să încurajeze elevii din Ilfov să se implice în procesul educațional, prin propuneri ferme, adaptate nevoilor actuale ale județului.

 

 

Sari la conținut