Județul Ilfov – Consiliul Județean

17.03.2022

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 Consiliul Județean Ilfov, partener în organizarea Conferinței Naționale pentru Smart Villages – Ediția I

 

Astăzi a avut loc prima ediție a Conferinței Națională Smart Villages, dedicată comunităților rurale din România. Evenimentul a fost organizat de Asociația Română pentru Smart City în parteneriat cu Primăria Snagov și Consiliul Județean Ilfov, și a avut loc, în format fizic, la Palatul Snagov, și în transmisiune live,  pe site-ul romaniansmartcity.ro și pe toate platformele de comunicare ale asociației și partenerilor media.

La eveniment a participat, din partea Consiliului Județean Ilfov, administratorul public al județului Ilfov, Mihaela Toader: ,,Din perspectiva noastră, a autorităţilor publice, în dezvoltarea rurală inteligentă, soluțiile digitale se construiesc prin adaptarea și adecvarea tehnologiei la nevoile de dezvoltare ale comunității dar și prin dezvoltarea abilităților și competențelor necesare. Susţinută cu investiţii potrivite, destinate transformării digitale a sistemelor de educație, de protecție socială și sănătate, prin îmbunătățirea infrastructurii de bază și dotarea cu echipamente performante, dezvoltarea rurală inteligentă va contribui semnificativ la creşterea calităţii vieţii ilfovenilor.”

Evenimentul s-a adresat tuturor decidenților interesați de dezvoltarea conceptului Smart Village, experților din industrie, furnizorilor de soluții, operatorilor, transportatorilor, companiilor de tehnologie, de conectivitate, dezvoltatorilor de aplicații și tuturor celor care pot ajuta la dezvoltarea mediului rural.

Temele și subiectele abordate în cadrul Conferinței Naționale Smart Villages au fost următoarele: Dezvoltare rurală inteligentă – panel oferit în parteneriat cu Consiliul Județean Ilfov; Noul consens european privind dezvoltarea rurală; Lansarea proiectului Snagov Green&Clean; Finanțarea proiectelor Smart Village; Transport Public Electric; Digitalizarea mediului rural; Mediu și Energie în proiectele Smart Village; Evenimentul de premiere a campionilor din cadrul proiectului Snagov 2030.

În cadrul evenimentului de astăzi, Primăria Snagov a lansat proiectul ,,Snagov Green&Clean”, un concept complet de dezvoltare a unei comunități rurale. Parteneriatul cu Consiliul Județean Ilfov va avea ca rezultat promovarea la nivelul întregului județ a surselor de finanțare disponibile, tehnologiilor, soluțiilor, expertizei și modelelor de bună practică ce stau la baza unui astfel de demers.

Ideea ,,satelor inteligente” este promovată activ de către Uniunea Europeană, care consideră că declinul rural poate fi combătut prin adaptarea noilor tehnologii, în speță prin utilizarea internetului. Consiliul Județean Ilfov se aliniază acestei idei, în perspectiva unor colaborări extinse în această direcție, la nivelul tuturor comunităților rurale din județul Ilfov.

Asociația Română pentru Smart City este principala autoritate a Industriei Smart City din România. Organizația reunește experți și profesioniști din fiecare domeniu relevant industriei, dar și peste 280 de parteneri și membri – Ministere, Primării, Consilii Județene, Companii, Universități, Centre de Cercetare și Inovare, etc.

 

Sari la conținut