Județul Ilfov – Consiliul Județean
27.05.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Consiliul Județean Ilfov, partener strategic al evenimentului ,,Bet on innovation – Meet the MSP community”

 

Consiliul Județean Ilfov a participat astăzi, în calitate de partener strategic, în cadrul evenimentului expozițional ,,Bet on innovation – Meet the MSP community”, organizat de către Asociația Măgurele Science Park în colaborare cu Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Materialelor și Școala Naţională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

Evenimentul a avut ca scop crearea unui cadru expozițional, unde reprezentanții mediului de afaceri, actorii relevanți din comunitatea de cercetare și autoritățile și-au prezentat, deopotrivă, soluțiile inovative dezvoltate în ultima perioadă.

Mihaela Toader, administrator public al județului Ilfov:,,Este evident că Măgurele devine epicentrul cercetării și inovării, cel puțin în partea aceasta a României, și cred că atunci când vom reuși implementarea proiectului Măgurele Science Park, cu siguranță vom deveni un actor regional important pe piața de inovare.

Cu sprijinul Măgurele Science Park și al Consiliului Județean Ilfov, cercetătorii tineri pot deveni antreprenori. Îi putem ajuta să își popularizeze rezultatele cercetărilor, prin intermediul platformei și prin rolul nostru de intermediari, prin care aducem mediul de business aproape de cercetare.

Noi, cei din echipa Consiliului Județean Ilfov, ne dorim foarte mult să vedem acest proiect materializat și fizic, nu doar prin construirea comunității cu ajutorul Asociației MSP. Vă dau și o veste bună: Parcul Științific și tehnologic de la Măgurele va fi declarat proiect strategic în cadrul Programului Operațional Regional 2021-2027. Altfel spus, avem banii puși deoparte. Acest proiect este în pregătire de trei ani, partea tehnică este finalizată, PUZ-ul este aproape de finalizare, prin urmare așteptăm doar startul lucrărilor.”

Evenimentul a inclus, pe lângă componenta expozițională, și un panel de discuții în cadrul căruia a fost dezbătută nevoia de inovare și puterea comunității.

Măgurele Science Park este motorul dezvoltării celui mai mare Parc Științific si Tehnologic de ultimă generație din România, facilitând în permanență dialogul dintre cercetători și mediul academic, antreprenoriat, sectorul de afaceri și autoritățile publice.

Alături de Consiliul Județean Ilfov, menționăm ca parteneri strategici ai evenimentului Primăria Orașului Măgurele și Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”.

Sari la conținut