Județul Ilfov – Consiliul Județean

11.03.2022

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Consiliul Județean Ilfov și Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, activități de

Ziua Națională a Meseriilor

 

La nivel național, data de 11 martie marchează Ziua Națională a Meseriilor, ocazie cu care cele șase licee tehnologice din județul Ilfov au desfășurat o gama largă de activități menite să prezinte avantajele pe care le oferă învățământul profesional și profesional dual, precum și cele mai relevante meserii în care se pot forma absolvenții de clasa a VIII-a.

Inspectoratul Școlar Județean Ilfov și Consiliul Județean Ilfov și-au propus să aducă în prim plan importanța dobândirii unei calificări profesionale într-un parteneriat solid comunitate locală -școală- operator economic și să prezinte perspectiva construirii unei cariere de succes pentru tinerii absolvenți.

Dezvoltarea economică a județului Ilfov depinde în mare măsură de educația și de formarea elevilor în cadrul disciplinelor tehnice.

Evenimentele propuse s-au desfășurat în intervalul orar 9:00-15:00, cu participarea comună a reprezentanților agenților economici, ai comunității locale, ai părinților, elevi ai liceelor și elevi ai școlilor gimnaziale din localitate și așezările învecinate.

Evenimentele au fost variate și atractive: “Regal gastronomic – Expoziție cu produse realizate de elevi în laboratorul de gastronomie” la Liceul Tehnologic ”Barbu A. Știrbey”, Buftea; “Experiența mea/experiența noastră – prezentarea rezultatelor/experiențelor elevilor în cadrul practicii efectuate la agenții economici” la Liceul Tehnologic Pamfil Șeicaru, Ciorogârla; “Meseria – brățară de aur! Diseminarea activităților derulate în stagiile de pregătire practică Erasmus+ și la operatorii economici din țară.” La Liceul Tehnologic Cezar Nicolau, Brănești; “Meseriile de Tehnician Operator Roboți Industriali – formare și finalitate. Concurs de idei profesionale! Descrierea meseriei de tehnician operator roboti industriali” la Liceul Tehnologic ,,Doamna Chiajna’’; “Antreprenorul din școală – viitorul întreprinzător de succes” la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Voluntari și ”Meseria mea de viitor”, “Sera didactică” la Liceul Tehnologic ,,Vintilă Brătianu”, Dragomirești-Vale.

Fondurile obținute în cadrul expozițiilor cu vânzare a produselor realizate de elevi în atelier sau la agenții economici vor fi direcționate pentru ajutorul și sprijinul copiilor refugiați din Ucraina pe raza teritorial-administrativă a județului Ilfov.

În prezent, în județul Ilfov, la nivelul celor șase unități de învățământ, se desfășoară un proces de formare pentru cei 736 elevi care se pregătesc să devină mecanici auto, instalatori, ospătari, mozaicari-zugravi-ipsosari, recepționeri-distribuitori, lucrători în agricultură, electricieni sau tinichigii-vopsitori auto.

Alături de aceste specializări, pe viitor, printr-un efort conjugat al tuturor factorilor interesați, tinerii vor putea opta și pentru alte calificări, precum: electronist aparate și echipamente, operator mașini cu comandă numerică, operator chimist.

 

Sari la conținut