Județul Ilfov – Consiliul Județean
13.06.2023

 

COMUNICAT DE PRESĂ

                                     Continuă a treia acțiune de dezinsecție terestră în cadrul campaniei ,,Ilfov fără țânțari”

Pentru limitarea acțiunii nocive a țânțarilor asupra stării de sănătate a populației umane şi animale, Consiliul Județean Ilfov, prin Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, efectuează în perioada 12 – 20 iunie 2023 a treia acțiune de tratament terestru pentru combaterea insectelor de disconfort (țânțari adulți) pe întreg arealul județului Ilfov, seara, începând cu ora 22:00, pe străzile și spațiile verzi de utilitate publică din interiorul localităților.

Localitățile programate pentru începerea activităților în data de 13 iunie 2023 sunt următoarele:

► Voluntari, Dobroești, Afumați, Pantelimon, Găneasa, Brănești, Cernica, Glina, Popești-Leordeni, Berceni, Vidra, Jilava, 1 Decembrie, Petrăchioaia.

Produsul folosit este STING, insecticid care acționează prin contact și ingestie, iar doza de aplicare este de 30 ml/ha. Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice.

Conform protocolului ,,Ilfov fără țânțari”, Consiliul Județean Ilfov alocă fondurile necesare, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov realizează acțiunile de dezinsecție, iar unitățile administrativ-teritoriale din județ desemnează câte un delegat responsabil pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a acestora, cu informarea cetățenilor la nivel local.

Sari la conținut