Județul Ilfov – Consiliul Județean

27.06.2022

 

 

 

Comunicat de presă

Continuă campania ,,Ilfov fără țânțari!

Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov continuă campania pentru combaterea insectelor de disconfort (țânțari adulți), în funcție de condițiile meteo, în perioada  27 – 30 iunie 2022, începând cu ora 22:00, prin  tratament terestru, în interiorul localităților.

Se va folosi insecticidul STING, în doză de 30 ml/ha. Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice, motiv pentru care au fost înștiințați apicultorii și cetățenii de pe raza localităților.

27 iunie: Tunari, Nuci, Gruiu, Balotești, Chitila, Mogoșoaia, Buftea, Periș, Corbeanca, Ciolpani.

28 iunie: Ștefănești, Afumați, Petrăchioaia, Dascălu, Brănești, Găneasa, Pantelimon, Dobroești, Snagov, Otopeni, Moara-Vlăsiei, Grădiștea.

29 iunie: Dărăști, Vidra, Copăceni, Bragadiru, Popești-Leordeni, Glina, Berceni, Cernica, Voluntari.

30 iunie: Cornetu, Clinceni, Dragomirești-Vale, Domnești, Măgurele, Jilava, Ciorogârla, 1 Decembrie, Chiajna.

Fiecare mașină implicată în campania de dezinsecție este dotată cu GPS și va putea fi urmărită în timp real pe o hartă interactivă, conform link-ului postat pe pagina de socializare a Serviciului Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov.

Conform protocolului ,,Ilfov fără țânțari”, Consiliul Județean Ilfov alocă fondurile necesare, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov realizează acțiunile de dezinsecție și unitățile administrativ teritoriale din structura județului Ilfov desemnează câte un delegat responsabil pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a acestora și informează cetățenii la nivel local.

 

Sari la conținut