Județul Ilfov – Consiliul Județean
28.02.2023

COMUNICAT DE PRESĂ

Cupoane, în loc de mărțișoare – Consiliul Județean Ilfov începe distribuirea a 1.000 de cupoane de sterilizări gratuite, în format electronic

Consiliul Județean Ilfov, prin Biroul Protecția Animalelor, împreună cu echipa Center of Hope, prin Romania Animal Rescue, încep de mâine, 1 martie, distribuirea unor cupoane, în format electronic, de sterilizări gratuite.

Hilde Tudora, șef Birou Protecția Animalelor: „Noi avem campanii de sterilizări gratuite în fiecare zi de marți, facem turul localităților din Ilfov. De pildă, în martie, ajungem în localitățile Moara Vlăsiei și Afumați. Stabilim o locație, oamenii vin dimineața cu animalele lor, le recepționăm, apoi le transportăm la clinica Center of Hope din Găneasa, acolo unde sunt operate. Iar după-amiaza, revenim în localitate și le predăm. Însă, nu toți oamenii pot veni în aceste zile de campanie organizate de noi în fiecare marți. Drept urmare, am decis să venim suplimentar cu aceste cupoane în format electronic. Practic, le dăm tuturor posibilitatea să intre în legalitate și își sterilizeze gratuit animalul din curte, câinele sau pisica.”

Aurelian Ștefan, medic veterinar Center of Hope: „Am decis să suplimentăm proiectul pe care-l derulăm împreună cu Protecția Animalelor CJ Ilfov cu aceste cupoane pentru că nevoia e uriașă. Numai dacă sterilizăm în masă vom rezolva problema câinilor fără stăpân. Din nou, noi ca societate suntem în fața unui moment zero. Trebuie să acționăm urgent. Dar trebuie să avem o abordare clară, unitară, demnă de secolul în care trăim. Iar abordarea noastră se bazează pe sterilizare. Sterilizăm astăzi, gratuit, pentru o zi de mâine lipsită de suferință pentru animale și pentru comunități mai sigure pentru cetățeni.”

Pentru a intra în posesia unui cupon electronic de sterilizări gratuite, cetățenii trebuie să sune la numărul 0751.235.009. Și, foarte important, să dețină un animal de rasă comună, câine ori pisică (maidanez) și să aibă domiciliul sau reședința în județul Ilfov. Fiecare cupon are un cod unic de identificare, în baza căruia cetățenii își programează animalele la sterilizat direct la clinică. Pentru a simplifica birocrația și pentru a preveni eventualele nereguli, totul se desfășoară în sistem Google Drive. Cupoanele au o valabilitate de trei luni.

În 2022, Consiliul Județean Ilfov, prin Biroul Protecția Animalelor, împreună cu ONG-urile din domeniul protecției animalelor, a sterilizat gratuit peste 3.000 de animale de rasă comună, câini și pisici. Sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie prin lege. Amenda pentru neconformare ajunge până la 10.000 de lei.

Sari la conținut