Județul Ilfov – Consiliul Județean

                                                      5.10.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Delegația Consiliului Județean Ilfov, vizită oficială în Raionul Ialoveni din Republica Moldova

 

În perioada 30.09.2022 – 03.10.2022, delegația Consiliului Județean Ilfov a efectuat o deplasare oficială în Republica Moldova – Raionul Ialoveni, în vederea participării la o serie de reuniuni și întâlniri, prilejuite de aniversarea a 45 de ani de la înființarea Raionului Ialoveni, organizate în cadrul inițiativelor regionale de cooperare internațională și transfrontalieră, cu scopul cooperării dintre cele două regiuni.

Cu această ocazie, delegația Consiliului Județean Ilfov, condusă de vicepreședintele Vincențiu Voicu, alături de consilieri județeni și reprezentanți ai administrației publice județene, a participat la festivitatea aniversară ,,Raionul Ialoveni – la 45 de ani”, în Ialoveni.

Totodată, membrii delegației au vizitat șantierul Centrului de Sănătate Bardar, obiectiv ce se realizează cu fonduri alocate de Consiliul Județean Ilfov, Consiliul Raional Ialoveni și Compania Națională de Asigurări în Medicină din Republica Moldova.

Județul Ilfov este înfrățit cu Raionul Ialoveni din data de 30.04.2017, în cadrul acordului de cooperare, fiind realizate în această perioadă o serie de acțiuni și proiecte, precum finanțări românești pentru instituții din Raionul Ialoveni, mobilități ale cetățenilor din comunități, schimburi de experiență și inter-instituționale.

Astfel, 23 de primării ilfovene au semnat acorduri de înfrățire cu 23 de primării din raionul Ialoveni, Republica Moldova. La baza încheierii acestui acord a stat caracterul special al relațiilor dintre România și Republica Moldova, conferit de comunitatea de limbă, istorie, cultură și tradiții, dar și dorința de a sprijini relațiile de prietenie și colaborare între locuitorii celor două unități administrativ-teritoriale, în baza principiilor egalității și reciprocității, în conformitate cu legislațiile în vigoare în cele două state.

Acordul de cooperare dintre Consiliul Județean Ilfov și Republica Moldova – Raionul Ialoveni urmărește promovarea schimburilor de bune practici și experiențe în vederea încheierii unor proiecte comune de dezvoltare economică și socială în beneficiul comunităților pe care le reprezintă.

 

Sari la conținut