Dezinsecție terestră azi, 16 aprilie, după ora 20.00, în Dărăști, Vidra, Copăceni, Bragadiru, Popești-Leordeni, Glina, Berceni, Cernica, Voluntari, Moara Vlăsiei!

Vom reveni cu link-ul GPS care arată poziția exactă a mașinilor care aplică tratamentele.

Dezinsecția se face cu Cymina Plus, în doză de 50 de mililitri la hectar.

Vă rugăm să nu stați în raza de acțiune a substanței și, preventiv, să închideți geamurile când se face dezinsecția. Substanța este  iritantă pentru oameni și, din păcate, toxică pentru albine, de aceea apicultorii sunt anunțați din timp, ca să ia toate măsurile de protecție. Pentru dezinsecția terestră nu există insecticid care să nu fie toxic. Insecticide biologice (nu sunt toxice) există doar pentru dezinsecția făcută din avion.

Fiecare acțiune de dezinsecție are un responsabil din partea Consiliului Județean și resposabili din partea fiecărei localități, care pot fi contactați pentru orice sesizare sau nelămurire.

Responsabilii pentru azi din partea Consiliului Județean Ilfov sunt Cătălin Costache – 0744 655 571 și Marius Țâncă – 0753029804.

Responsabili pe localități sunt:

Dărăști – Marin Manole- 0724,35,88,95

Vidra – Alexandru Țebeșoi – 0721,869,195