Județul Ilfov – Consiliul Județean

                                                                                                                                                                                                          23.06.2022

 

COMUNICAT DE PRESĂ

„Dezvoltarea publică locală prin inovare și conectarea părților interesate (CONNECT)”, conferință finală

 

Astăzi a avut loc, la sediul STUP, conferința finală a proiectului „Dezvoltarea publică locală prin inovare și conectarea părților interesate (CONNECT)”, în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele acestuia. Evenimentul a înglobat și o zonă expozițională și un panel interactiv despre inițiativele inovatoare dezvoltate prin Planul de acțiune (Blue paper) pentru susținerea și promovarea dezvoltării la nivel local.

În cadrul conferinței au participat reprezentanți ai mediului de afaceri și cercetători, precum și reprezentanți ai autorităților publice, atât din cadrul comunității Măgurele Science Park, cât și din afara acesteia.

Mădălin Ioniță, director executiv al Asociației Măgurele Science Park: ,,Pentru noi, Asociația MSP, astfel de proiecte reprezintă, practic, o continuare firească a activității pe care o desfășurăm zi de zi. De ce? Pentru că ne ajută în procesul de conectare a membrilor ecosistemului CDI şi contribuie la o dezvoltare locală firească şi participativă, având input valoros de la actorii acestui sistem.”

Obiectivul general al proiectului a fost creșterea capacității Asociației MSP de a elabora și fundamenta mecanisme pentru susținerea și promovarea dezvoltării la nivel local și de interacțiune cu autoritățile și instituțiile administrației publice, prin inovare și adaptabilitate față de nevoile ecosistemului de cercetare – dezvoltare – inovare (CDI).

Proiectul a cuprins o serie de obiective specifice, precum: îmbunătățirea capacității reprezentanțior Asociației MSP de a propune instrumente pentru dezvoltarea locală a ecosistemului CDI prin derularea unui program de formare a 10 persoane în 3 luni; crearea unei comunități cu actori relevanți ai ecosistemului de CDI și patru evenimente pentru implicarea acestora în dezvoltarea locală prin inovare; derularea unei campanii publice de informare și promovare la nivelul Regiunii BI în vederea educării actorilor de a se implica în procesele de consultare publică privind mecanismele de inovare pentru dezvoltarea locală durabilă.

Pe durata celor 14 luni în care s-a desfășurat acest proiect au avut loc o serie de activități, printre care subliniem:  identificarea capacității actorilor din comunitatea locală de a susține procesul de dezvoltare locală a ecosistemului de cercetare-dezvoltare-inovare (CDI); îmbunătățirea capacității reprezentanților asociației MSP de a propune instrumente pentru dezvoltarea locală a ecosistemului CDI, dar și dezvoltarea unui plan de acțiune (Blue paper) pentru susținerea și promovarea dezvoltării la nivel local prin inovare și de interacțiune a autorităților publice locale cu ecosistemul CDI; crearea comunității locale cu actori relevanți din ecosistemul CDI.

Consiliul Județean Ilfov, prin Măgurele Science Park, va susține în continuare proiecte cu impact în dezvoltarea publică locală, înțelegând că inovarea este un aspect esențial pentru îmbunătățirea tuturor proceselor administrative din care rezultă creșterea nivelului de satisfacție al cetățenilor în raport cu autoritățile publice locale și județeane.

Sari la conținut