Județul Ilfov – Consiliul Județean
16.03.2023

COMUNICAT DE PRESĂ

Donare de sânge, vineri, 17 martie, la Otopeni

Consiliul Județean Ilfov se alătură campaniei Digi24 „Avem același sânge”. Acțiunea va avea loc mâine, 17 martie, în Otopeni, la Complexul Sportiv de Natație Otopeni (strada Drumul Gării Otopeni, nr. 5-11), între orele 08:00 și 15:00. Angajații CJ, alături de președintele Hubert Thuma, se vor număra printre donatori.

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov: ”Numai împreună putem salva vieți. Sângele nu are înlocuitor. Nevoia de sânge se remediază doar cu sânge. Vă îndemn pe toți să răspundeți acestui apel. Un gest mic înseamnă enorm pentru cei aflați în situații critice.”

Pot dona sânge persoanele cu vârsta între 18 și 60 de ani, cu o greutate de peste 50 de kilograme, care să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenții chirurgicale și care să nu fie sub tratament pentru boli de inimă, boli renale, hepatice sau psihice. Cu 48 de ore înainte nu se consumă grăsimi sau alcool. Toate condițiile de admisibilitate se pot găsi pe site-ul Centrului de Transfuzie Sanguină București, accesând următorul link: http://www.ctsbucuresti.ro/conditii_admisibilitate.html

Sari la conținut