Județul Ilfov – Consiliul Județean

              06.07.2022

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Drona Consiliului Județean Ilfov a sprijinit forțele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov în acțiunea de stingere a unui incendiu de vegetație uscată

 

Astăzi, drona aflată în dotarea Consiliului Județean Ilfov a contribuit la finalizarea cu succes a unei misiuni de stingere a unui incendiu din zona Șoseaua Olteniței – Popești Leordeni, județul Ilfov.

În acțiunea de stingere a incendiului au fost implicate, pe lângă drona Consiliului Județean Ilfov, nouă autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

Pe baza imaginilor transmise cu ajutorul dronei, comandantul acțiunii a putut optimiza indicațiile către echipajele de stingere privind acțiunea în teren, iar incendiul a fost rapid localizat și lichidat în limitele găsite, fără risc de extindere. S-a putut efectua, astfel, o recunoaștere a zonei afectate, stabili amploarea și riscul de extindere și, prin urmare, s-au putut efectua manevrele optime de lichidare.

Conform datelor ISU, suprafața afectată de incendiu a fost de aproximativ 30.000 – 40.000 de mp de teren agricol.

În cursul anului 2021, Consiliul Județean Ilfov a semnat un protocol de cooperare cu ISUBIF în vederea realizării proiectului ,,Tehnică modernă pentru siguranța ta”, care presupune utilizarea dronei aflate în dotarea Consiliului Județean Ilfov în acțiuni specifice ISUBIF, de natură excepțională, cu caracter non-militar, care prin amploare amenință viața și sănătatea populației, mediul înconjurător, valorile materiale și culturale importante, iar pentru restabilirea stării de normalitate se impun măsuri urgente și resurse suplimentare. Astfel, drona poate fi folosită, spre exemplu, în cazul unui incendiu, capacitatea sa de a filma în timp real și transmite imaginile direct în centrul de comandă fiind utilă pompierilor în luarea celor mai bune decizii în situații limită.

Sari la conținut