Județul Ilfov – Consiliul Județean
02.02.2023

COMUNICAT DE PRESĂ

Educația, o prioritate în Ilfov. Grădiniță ultramodernă, inaugurată în Gruiu

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, alături de vicepreședinții Ștefan Rădulescu și Vincențiu Voicu și de oficialități locale și județene au participat astăzi la inaugurarea Grădiniței cu program prelungit din comuna Gruiu, județul Ilfov.Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov: ,,Astăzi, la Gruiu, am văzut o grădiniță ultramodernă și mi-aș dori tot mai multe astfel de unități la noi în județ. Investițiile în educație sunt deosebit de importante pentru Consiliul Județean Ilfov, ele însemnând bani alocați pentru viitorul nostru și al copiilor noștri.”Proiectul reprezintă un parteneriat între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Primăria Gruiu și Consiliul Județean Ilfov, și are o valoare de aproximativ 12 milioane de lei, contribuția Consiliului Județean Ilfov fiind de 1,2 milioane de lei.

Construcția a fost amenajată la standarde europene, pe o suprafață de 2016 mp și dispune de următoarele facilități: panouri foto-voltaice, cu o capacitate de 45 KW, grup de pompare (bazine de apă) pentru situații de incendiu, senzori anti incendiu, stație de epurare proprie, șapă anti-traumă, încălzire în pardoseală, panouri solare, sistem de climatizare, buncăr anti atomic, generator pentru electricitate, folosit în caz de avarii, sistem de supraveghere video, lift destinat aprovizionării între etaje, lift pentru persoane cu dizabilități, mobilier, TV- led, laptopuri, imprimante etc.

De asemenea, clădirea este izolată cu vată bazaltică de cea mai mare calitate, datorită căreia pierderile energiei termice sunt minime, dispune de un spațiu de joacă în incinta acesteia și este organizată în nouă săli de clasă, cu o capacitate de 200 de copii, o sală de mese și o bucătărie dotată corespunzător.

Această unitate de învățământ se adresează tuturor copiilor de grădiniță, înscriși în ciclul de învățământ preșcolar. În prezent 149 de copii figurează înscriși la nivelul unităților preșcolare de pe raza comunei Gruiu.

Sari la conținut