COMUNICAT DE PRESĂ

 

​Județul Ilfov – Consiliul Județean

9.12.2021

 

Elevi din regiunea București-Ilfov, premiați în cadrul concursului de modelare 3D al Asociației Măgurele Science Park

 

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, împreună cu administratorul public al județului Ilfov, Mihaela Toader, au participat astăzi, 9 decembrie 2021, la ultima etapă a Concursului de modelare și printare 3D – premierea, care a avut loc la sediul SmartLab, din orașul Măgurele.

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov: ,,E o normalitate să vedem în ziua de azi copiii pasionați de tehnologie, nu degeaba se spune că s-au născut cu tableta în mână. Îmi pun speranța în abilitățile lor și sunt sigur că peste câțiva ani, prin munca și talentul lor, vor transforma cu adevărat județul Ilfov la capitolul digitalizare. Am mai spus-o: oamenii sunt cea mai de preț resursă a județului nostru. Dacă investim în copii, dacă-i încurajăm să facă ce își doresc, vom avea oameni capabili să dezvolte comunitățile în care trăiesc. Le mulțumesc colegilor de la Asociația Măgurele Science Park, fac o treabă extraordinară! Trebuie să fim deschiși la nou pentru că meseriile viitorului nu mai reprezintă doar o utopie, ci o certitudine.”

Asociația ”Măgurele Science Park”, în colaborare cu FormWerk și Robo Hub, parteneri ai comunității MSP, au organizat în perioada octombrie – decembrie 2021 Concursul de modelare și printare 3D, un program dedicat elevilor de clasa a VII-a și a VIII-a care învață în regiunea București-Ilfov, provocându-i să răspundă la întrebarea ,,Ce obiect ai aduce din virtual, prin modelarea și printarea 3D, în cadrul materiei tale școlare favorite (știință, tehnologie, inginerie, matematică și nu numai)?”.

Concursul a constat în patru etape:

1) Înscrierea și selecția participanților

2) Sesiune I (online) Modelare și printare 3D, lucru individual și selecția pentru Sesiunea II

3) Sesiune II (în format fizic) Modelare și printare 3D, lucru individual și selecția câștigătorilor

4) Premierea

Competiția face parte din proiectele educaționale inițiate și organizate de către Asociația ”Măgurele Science Park”, împreună cu partenerii săi, și își propune atragerea elevilor din regiunea București-Ilfov către științele de tip STEM (Science, Technology, Engineering, Math) în activități inovativ-creative, prin intermediul modelării și printării 3D.

După ce juriul, format din Yannick Bastian – Managing Director FormWerk,  Ana-Maria Stancu – CEO Bucharest Promo Robots și Iuliana Iliescu – Consultant în management la Asociația Măgurele Science Park, a analizat înscrierile în concurs, 15 elevi au fost selectați pentru a participa la prima etapa a concursului. Cea de-a doua etapă a concursului s-a desfășurat la SmartLab, în orașul Măgurele, acolo unde 8 participanți au avut ocazia să lucreze cu imprimantele 3D din laborator, sub îndrumarea specialistului în printare 3D, Laurențiu Dinu, care i-a pregătit pentru următoarea etapă, prezentarea proiectelor in fața juriului.

Premiile oferite astăzi de partenerul FormWerk au constat în trei echipamente de printare 3D:

  • Locul I – Imprimantă 3D – WANHAO DUPLICATOR I3 V2.1
  • Locul II – Imprimantă 3D – PrimaCreator P120
  • Locul III – Stilou 3D – XYZprinting 3D Pen Cool

Consiliul Județean Ilfov are calitatea de principal finanțator al acestui proiect, prin finanțarea Asociației Măgurele Science Park.

Sari la conținut