Județul Ilfov – Consiliul Județean
20.11.2021

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

,,Și eu pot să fiu mare!” – eveniment social dedicat copiilor din cadrul DGASPC Ilfov

 

Consiliul Județean Ilfov, prin Biroul de Asistență Socială și Sănătate, a organizat astăzi, 20 noiembrie 2021, evenimentul social ,,Și eu pot să fiu mare!”, în contextul Zilei Mondiale a Drepturilor Copilului.

La eveniment au participat vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov Vincențiu Voicu, echipa CJ Ilfov și a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Ilfov.

Vincențiu Voicu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov: ,,Evenimentul de astăzi a fost organizat cu scopul de a le îndeplini o dorință copiilor noștri de la DGASPC Ilfov. I-am întrebat ce își doresc, ne-au răspuns și ne-am conformat. Nu e greu să le facem câte o bucurie din când în când, iar eu, împreună cu întreaga echipă a Consiliului Județean Ilfov și cu colegii de la DGASPC Ilfov ne dorim să-i ajutăm pe acești copii să-și găsească un drum, să le lărgim perspectivele și să le oferim opțiuni de dezvoltare și incluziune socială. Evenimentul de astăzi nu va fi singular. Ne dorim să facem asta mai des și o vom face. Mai avem proiecte în derulare care îi vizează.”

Evenimentul a avut loc în această dimineață și s-a desfășurat în două locații distincte, fiind structurat sub forma a două activități pe care și le-au dorit copiii aflați sub măsură de protecție în cadrul Complexului de Servicii Sociale Copii Periș – Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov: fotbal și dans.

Astfel, 17 copii (16 băieți și o fată) au optat pentru antrenamentul de fotbal găzduit de Academia Sport Team, din cadrul Universitatii de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Copiii au fost antrenati de două personalități cu notorietate în sportul românesc, respectiv de Gabriel Nicolae Manu și Adrian Mutu. Aceștia le-au vorbit copiilor despre importanța sportului și despre opțiunile pe care le au în alegerea unei cariere sportive.

În același timp, profesorul coregraf Olimpia Cheța, cu o vastă experiență în domeniul baletului, le-a predat, celor 7 fete care și-au dorit această activitate, mișcări de dans și le-a vorbit despre cum să-și întărească psihicul și să-și controleze emoțiile, baletul fiind un sport care presupune un echilibru între minte, suflet și corp. Activitatea a avut loc într-o sală pusă la dispoziție de Grădinița Cocioc, din comuna Periș, județul Ilfov.

După încheierea activităților sportive, în partea de încheiere a evenimentului, copiii au fost recompensați de sponsorii evenimentului, ,,Selgros Pantelimon” și ,,5 to go România”.  Echipamentul sportiv, atât al băieților, cât și al fetelor, a fost asigurat de către DGASPC Ilfov.

Conform UNICEF, Ziua Mondială a Drepturilor Copilului este o zi distractivă dar cu un mesaj serios, evenimentele din această zi fiind despre puterea copiilor de a prelua conducerea (#Kidstakeover). Consiliul Județean Ilfov se aliniază acestei direcții, prin urmare, în cadrul activităților de azi, copiii au avut libertatea de a lua decizii în  organizarea și desfășurarea antrenamentelor și au avut șansa de a-și exercita, prin joc, dreptul la consultare și la participare în cadrul celor două evenimente.

În vederea participării la eveniment, copiii au fost testați cu teste antigen, ce detectează prezența virusului SARS-CoV-2, de către personal medical din cadrul Direcției de Sănătate Publică Ilfov.

Evenimentul face parte dintr-o serie de activități pe care Consiliul Județean Ilfov le va organiza pentru a facilita incluziunea socială a copiilor aflați sub măsură de protecție în cadrul DGASPC Ilfov.

Sari la conținut