Județul Ilfov – Consiliul Județean

26.02.2021

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Extinderea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea

 

Consiliul Județean Ilfov a aprobat astăzi, în unanimitate, în ședința de consiliu, documentația tehnico-economică faza – studiu de fezabilitate – cu privire la extinderea Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Buftea, cu un corp de clădire de 1443 metri pătrați, în care vor fi integrate toate serviciile medicale de specialitate ale unității medicale.

            Ștefan Rădulescu, vicepreședinte CJ Ilfov:Investiția în extinderea Spitalului de Obsterică și Ginecologie Buftea este esențială pentru binele oamenilor care se adresează acestei unități medicale. Pacienți din cel puțin trei zone ale țării – Ilfov, București, Dâmbovița merg cu încredere de ani de zile la acest spital. Ne dorim ca oamenii care au nevoie de ajutorul medicilor, dar și personalul medical, să aibă servicii de cea mai bună calitate și accesibile. De aceea, conducerea Consiliului Județean Ilfov consideră o prioritate implicarea în modernizarea continuă și crearea posibilităților de tratament optime pentru pacienți.”

            Vincențiu Voicu, vicepreședinte CJ Ilfov: “Suntem foarte atenți la dezvoltarea comunităților din Ilfov, iar componenta de sănătate este deosebit de importantă. La Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Buftea se fac deja analize de ultimă generație și extrem de amănunțite pentru ca doamnele care se adresează medicilor de aici să primească diagnosticul cât mai clar și cât mai rapid, iar în funcție de acesta,  tratamentul cel mai bun. Odată cu extinderea spitalului, aceste servicii vor fi și mai accesibile și mai diversificate, așa încât pacienții să nu fie nevoiți să caute ajutorul de specialitate la kilometri distanță de casă, ci chiar în comunitățile lor.”

            Florentina Rudeanu, managerul spitalului de Obstetrică și Ginecologie Buftea:Această nouă construcție este extrem de importantă pentru pacienți, pentru că vor avea la dispoziție toate serviciile într-un singur loc, va fi mai comod și mai accesibil pentru dumnealor. De asemenea, vor beneficia de consultații cu aparatură modernă, pentru că secțiile vor fi dotate cu instrumente de ultimă generație. Este important și pentru personalul medical, care va lucra mai comod, într-un spațiu care le va permite să se dezvolte profesional, vor fi optimizate circuitele de specialitate, iar spitalul va putea să-și extindă specialitățile medicale cu secții noi.”

Noul corp de spital va fi organizat astfel:

Demisol: Spălătoria, Bloc Alimentar, Depozite, Vestiare Generale, Anatomie Patologică și Morga Prosectura, Laborator Histochimie, Histopatologie, Citologie.

Parter: Centrul de Primiri Urgențe, Secția de Imagistică – Radiologie, CT, RMN, Mamograf 3D cu Tomosinteză, Ostedensitometru și Ecografie.

Etaj 1: ATI, explorări funcționale, laborator analize medicale, laborator genetică.

Etaj 2: Bloc Operator (3 Săli de operație), Compartiment Chirurgie Generală.

Etaj 3: Bloc de nașteri și Neonatologie.

Etaj 4: Secție Obstetrica și Ginecologie cu compartiment medicină materno-fetală, compartiment onco-ginecologie.

Etaj 5: Sterilizare Centrală, Sală de ședință, Arhivă, Etaj Tehnic.

În corpul de clădire unde funcționează în prezent spitalul vor rămâne: serviciul administrativ, ambulatoriul, internările de zi și intervențiile chirurgicale minore.

Construcția noului corp de clădire pentru extinderea spitalului va costa 218.290.959 lei și va dura trei ani.

 

Facebook:

https://www.facebook.com/180188392106371/posts/2726613967463788/?d=n

 

Sari la conținut