Județul Ilfov – Consiliul Județean
29.09.2022
COMUNICAT DE PRESĂ
Festivalul de film ,,Chitila Film Fest”
Consiliul Județean Ilfov, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov în parteneriat cu Primăria orașului Chitila, organizează în perioada 1-2 octombrie, în parcul Dendrologic de pe malul lacului Chitila, festivalul de film Chitila Film Fest.
Chitila Film Fest reprezintă o alternativă la cinematograful clasic, accesibilă tuturor cinefililor care-și doresc să savureze originalitatea subiectelor și forța imaginilor ecranizărilor ce rulează într-o atmosferă de toamnă, pe malul lacului Chitila.
Acest eveniment cultural încurajează curentele cinematografice nou apărute, dând credit noii generaţii de cineaşti români, fiind un festival al viziunilor proaspete și pline de imaginație dar și un expozant al celor mai importante filme românești, capodopere cinematografice care au marcat istoria filmului autohton și nu numai.
Programul Festivalului cuprinde două secțiuni competiționale, și anume: Competiția film documentar/reportaj la care sunt înscrise șase filme și Competiția scurtmetraj ficțiune, unde vor participa zece filme, precum și programe necompetitive prin care se promovează filme românești neînscrise în concurs, dar care au fost premiate la alte festivaluri.
Participarea filmelor în cadrul festivalului, nu presupune taxe de înscriere, inexistența niciunei taxe de participare fiind o noutate în domeniul competitiilor de acest gen, dând astfel posibilitatea tuturor celor interesați să se înscrie în concurs.
Premiile vor fi acordate în urma hotărârii unui juriu abilitat format din personalități de marcă ale domeniului cinematografic, dar și de către public, prin vot exprimat.
Anul acesta, regizorul Marius Th. Barna, regizorul Cătălin Apostol și actorul Vasile Calofir vor avea dificila misiune de a selecta cele mai bune scurtmetraje.
Filmele participante la competiție sunt următoarele:
Secțiunea Documentar/reportaj scurtmetraj:
- FAR, regia: Ana Preda și Gabriel Durlan, producător: UNATC, durata: 27 minute.
- Senza Latte, regia: Lidia Ilie, producător: UNATC, durata: 38 minute.
- Tu, ăla cu mustață, regia: Răzvan Oprescu, producător: Baia Băieților, durata: 20 minute.
- DisarmoNika, regia: Jasmin Delev, producător TeleFilm Chișinău, durata: 23.50 minute.
- Penelul fermecat, film bazat pe tehnica teatrului de umbre pentru copii, realizat de echipa #AfostOdată, Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture; durata: 6.38 minute.
- Visul lui Don Quijote, realizat de echipa #AfostOdată, Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture; durata: 10.27 minute.
Secțiunea Ficțiune scurtmetraj
- A short story about comunism, regia: Andrei Borțică, producător: Universitatea Hyperion, durata: 12.52 minute.
- Eu sunt Dorin, regia: Valeriu Andruiță, producător: Amprenta Film, Periscop Film, durata: 23 minute.
- Lumi paralele, regia: Andrei Tache Codreanu, producător: UNATC, durata: 14.38 minute.
- Interfon 15, regia: Andrei Epure, producător Saga Film, durata: 21.25 minute.
- Parfect, regia: Răzvan Marinescu, producător: Numa Film, durata: 13 minute.
- Taxi de Niro, regia: Ionuț Lucian Rusu, producător: Rareș Răducu, durata: 29 minute.
- Alb Negru, regia: Dan Costin, producător: Universitatea Hyperion, durata: 9 minute.
- Post-adevăr, regia: Alice Monac, producător: Universitatea Hyperion, durata: 10.50 minute.
- Planuri de vacanță, regia: Alexandru Mironescu, producător: UNATC, durata: 25 minute.
- Traseu obligatoriu, regia: Andrei Popa, durata: 10 minute.
La sfârșitul fiecărei secțiuni, vor fi difuzate filmele de lung metraj ,,Brașov 1987, Doi ani prea devreme”, regizat de Liviu Tofan și ,,Război în bucătărie”, în regia lui Marius Th. Barna.