Județul Ifov – Consiliul Județean

15.06.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Festivalul Vlăsiei și Ziua Iei

 

În data de 19 iunie 2022, între orele 15:00 și 22:00, vor avea loc două evenimente – Festivalul Vlăsiei și Ziua Iei, care vor fi sărbătorite cu fast, atât de către locuitorii din Moara Vlăsiei cât și de către toți ilfovenii iubitori ai culturii tradiționale.

Festivalul Moara Vlăsiei este o serbare artistică amplă, câmpenească, a tradițiilor, meșteșugurilor și folclorului, unde petrec mii de oameni din localitate și împrejurimi.

Ziua Iei – Sânzienele sau Drăgaica, este o sărbătoare tradițională cu o puternică semnificație pentru cultura și spiritualitatea românească, în care se fac ritualuri pentru prosperitatea și protecția culturilor agricole.

Consiliul Judetean Ilfov prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov sprijină acest eveniment, organizat de Primăria Moara Vlăsiei.

În straie tradiționale de sărbătoare, Taraful Ilfovului condus de maestrul Cornel Turcitu și solistul Alin Trocan, împreună cu Ansamblul de dansuri „Doina Ilfovului”, vor oferi, alături de ceilalți artiști invitați, un spectacol grandios.

 

 

 

Sari la conținut