Județul Ilfov – Consiliul Județean
21.07.2023

COMUNICAT DE PRESĂ

Împreună pentru caii din Ilfov – servicii medicale gratuite pentru cai, în zonele defavorizate din Ilfov

Consiliul Județean Ilfov, prin Fundația Ilfov Împreună, în colaborare cu Asociația ARCA (Animal Rescue and Care) și Four Paws International asigură, gratuit, servicii medicale pentru cai, în zonele defavorizate din Ilfov. Proiectul numit „Împreună pentru caii din Ilfov” debutează sâmbătă, 22 iulie, în satul Sintești din comuna Vidra, în contextul în care oamenii din comunitățile defavorizate au resurse limitate pentru a avea grijă de animalele lor.

Kuki Bărbuceanu, președinte ARCA: Vom asigura, gratuit, vaccinare, deparazitare internă, deparazitare externă, curățarea dinților și a copitelor, dar și alte servicii medicale, dacă situația din teren o impune. Încă mai sunt comunități în care calul pune mâncarea pe masă, în sensul că e principala sursă de venit a unei familii. Ce ne dorim noi? Ca oamenii să înțeleagă că trebuie să aibă grijă de animalele pe care le muncesc. Să le asigure o îngrijire elementară. Iar dacă nu au bani să facă asta, să știe că pot cere ajutorul.

Hilde Tudora, șef Birou Protecția Animalelor: Eu mizez foarte mult pe educație, eu vreau să-i determinăm pe oameni să înțeleagă și să nu uite că animalele ne dau tot. Și că e normal să le dăm și noi înapoi. Respect și îngrijire. Totuși, sper ca într-o bună zi să nu mai vedem animale folosite la muncă. Lumea evoluează, societatea modernă de astăzi ne oferă alternative. Însă, până vom ajunge în acel punct, datoria noastră, a autorităților, este să ajutăm și să educăm.

Toate serviciile medicale sunt asigurate de echipa medicală ARCA, prin Four Paws International, iar potcovirea de Consiliul Județean Ilfov, prin Fundația Ilfov Împreună.

Persoană de contact: Hilde Tudora, 0768784126.

Sari la conținut