Județul Ilfov – Consiliul Județean
21.08.2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Începând cu 22 august 2022, campania ,,Ilfov fără țânțari” continuă cu dezinsecția avio

Consiliul Județean Ilfov, prin Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, efectuează în perioada 22 – 30 august 2022 tratamente avio pentru combaterea larvelor insectelor de disconfort, în funcție de condițiile meteo, dimineața, după ora 06:30.
După cele cinci acțiuni terestre de combatere a țânțarilor adulți din luna august, urmează intervenția asupra larvelor deja depuse. Aceasta implică o acțiune avio de larvicidare desfășurată deasupra luciului apelor, lacurilor, bălților, zonelor mlăștinoase și a altor obiective în care se impune intervenția, inclusiv la liziera pădurilor și în zona gropilor de gunoi.

Localitățile sunt programate după cum urmează:

22 august ► Periș, Corbeanca, Ciolpani, Balotești, Snagov, Nuci, Gruiu, Moara Vlăsiei, Grădiștea

23 august ► Cernica, Pantelimon, Brănești, Găneasa, Ștefăneștii de Jos, Afumați, Petrăchioaia, Dascălu, Dobroești, Tunari, Voluntari, Popești-Leordeni, Glina, Berceni, Vidra

24 august ► Otopeni, Chitila, Mogoșoaia, Buftea, Copăceni, 1 Decembrie, Jilava, Dărăști-Ilfov, Măgurele, Chiajna, Dragomirești Vale, Ciorogârla, Domnești, Clinceni, Bragadiru, Cornetu

Echipele Serviciului Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov monitorizează zonele în care s-a acționat și prelevează probe de mai multe ori pe lună pentru a verifica eficiența substanței, dar și dacă au reapărut larve, pentru a repeta acțiunea.

Substanța folosită este VECTOBAC WG, insecticid biologic din categoria biocide tip 18, pe bază de Bacillus Thuringiensis, în doză de 0,6 kg/ha. Produsul nu este toxic pentru albine.

Conform protocolului ,,Ilfov fără țânțari”, Consiliul Județean Ilfov alocă fondurile necesare, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov realizează acțiunile de dezinsecție, iar unitățile administrativ-teritoriale din județ desemnează câte un delegat responsabil pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a acestora, cu informarea cetățenilor la nivel local.

Sari la conținut