Județul Ilfov – Consiliul Județean

20.11.2020

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Sistemul de învățământ a fost forțat să se mute în on line ca urmare a pandemiei de coronavirus

 

Preocuparea Consiliului Județean Ilfov este ca toate școlile să aibă 10 din 10 puncte pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale necesară pentru buna desfășurare a activității elevilor, dar și a profesorilor.

Astăzi, de Ziua Internațională a Studenților Vincențiu Voicu, vicepreședintele CJI s-a întâlnit cu: profesor Adriana Stoica, inspector școlar general, profesor Cristina Petre Ghiță, inspector școlar general adjunct, profesor Ion Dogaru, inspector școlar general adjunct și profesor Florin Petrescu – director Casa Corpului Didactic, pentru a găsi soluții pentru educația copiilor în on line.

Obiectivul nostru este ca din nicio școală din Ilfov să lipsească dotarea tehnică necesară pentru lecțiile on line.

“Această criză pandemică ne-a forțat practic să începem alfabetizarea digitală. Iar în acest context, apariția profesorului digital, ca o meserie a viitorului, este doar o problemă de timp. Suntem foarte hotărâți să asigurăm accesul la informație tuturor copiilor.

De asemenea, o soluție de succes pe piața muncii, însemnând șomaj redus în rândul tinerilor și numeroși specialiști bine pregătiți, o reprezintă, chiar, formarea profesională în sistem dual. Incertitudinea provocată de actuala pandemie nu a descurajat, însă mediul de business din județul Ilfov să se implice în formarea elevilor în sistem dual. ” – Vincențiu Voicu, vicepreședinte CJI.

Sari la conținut