Județul Ilfov – Consiliul Județean

              13.10.2023

 

COMUNICAT DE PRESĂ

ISU București-Ilfov are în dotare o dronă de ultimă generație

 

În cursul zilei de ieri, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Dealul Spirii” București-Ilfov, a avut loc un eveniment important pentru siguranța comunităților noastre.

Consiliul Județean Ilfov și Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov au consolidat colaborarea lor în vederea sporirii eficacității acțiunilor de intervenție în situații de urgență și a prevenirii incendiilor. Evenimentul a fost marcat de prezența domnului Președinte Hubert THUMA și a doamnei Arhitect Șef al județului Ilfov, Olivia-Ana CIOBANU-OPRESCU, din partea Consiliului Județean Ilfov, precum și de domnul Colonel Dr. fiz. Irinel Alexandru PRECUP, Inspector Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Dealul Spirii” București-Ilfov.

În cadrul evenimentului a avut loc semnarea procesului verbal de predare-primire a dronei DJI Matrice 30T, concepută special de către compania DJI pentru intervenţiile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă. Această dronă portabilă este echipată cu o cameră de înaltă performanță, având gimbal și patru senzori, inclusiv o cameră cu unghi larg, o cameră cu zoom, un telemetru laser și o cameră cu termoviziune.

Cu această nouă resursă pusă la dispoziția Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Dealul Spirii” București-Ilfov se vor putea efectua misiuni de supraveghere și intervenție în situații de urgență cu precizie și eficiență sporite. Acest eveniment a marcat un pas semnificativ către creșterea securității în județul Ilfov și către continuarea bunei cooperări dintre CJI Ilfov și ISU B-IF.

Sari la conținut