Județul Ilfov-Consiliul Județean

24.06.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Județul Ilfov – la evenimentul Shaping the Future 4 a better 2morrow” (Modelând viitorul pentru un viitor mai bun”)

 

La invitația Grupului de Presă Media Uno în parteneriat cu Institutul Național de Statistică, cu sprijinul Ambasadei României din Washington și al consulatelor din Los Angeles, New York și Las Vegas, vicepreședinții Consiliului Județean Ilfov – Ștefan RADULESCU și Vincențiu VOICU – reprezintă delegația județului Ilfov la evenimentul “Shaping the Future 4 a better 2morrow” (,,Modelând viitorul pentru un viitor mai bun”), desfășurat zilele acestea în unele dintre cele mai reprezentative metropole din Statele Unite ale Americii (S.U.A.). Vizita de lucru se înscrie în sensul consolidării parteneriatului strategic al României cu SUA, dată fiind și situația geopolitică din flancul estic al granițelor noastre.

Seria de evenimente a fost deschisă cu o întâlnire la Ambasada României în SUA, la invitația E.S. Andrei MURARU, Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii.

Ștefan Rădulescu, vicepreședinte CJ Ilfov: ,,Urmărim trasarea unor agende comune de colaborare și împărtășire a lecțiilor învățate de ambele maluri ale Atlanticului și la nivelul autorităților locale, în sensul dezvoltării unor proiecte ce vizează dezvoltarea comunităților inteligente. Consolidarea relațiilor economice cu SUA este un obiectiv strategic, cu impact semnificativ asupra dezvoltării mai multor sectoare, referindu-mă atât pe plan social, cât și economic și al transformării digitale de care cu toții vorbim zilele acestea și pentru care Ilfovul a făcut pași mari în ultimii ani. Acest eveniment își poate pune amprenta pe viitorul județului Ilfov, având ca scop principal atragerea de companii străine care să investească în țara noastră, în regiunea noastră, în județul Ilfov. Pe parcursul întâlnirilor voi prezenta avantajele de a investi în Ilfov, amploarea cu care județul s-a dezvoltat în ultimii ani, indicatorii economici și demografici și investițiile majore realizate sau în curs de realizare.”

Vincențiu Voicu, vicepreședinte CJ Ilfov: ,, Dezvoltarea comunității ilfovene se poate realiza prin intermediul mai multor componente strategice: economie, mobilitate, resurse umane și mediu. Identificarea oportunităților investiționale regionale și stimularea mediului de afaceri, pentru creșterea economică a regiunii Ilfov, este prioritară în viziunea echipei CJI. Investițiile la nivelul acestora vor aduce beneficii pe termen lung generațiilor prezente și viitoare.”

Vizitele de lucru de până acum au reunit atât oameni de afaceri și reprezentanți ai unor companii de top la nivel internațional atât din Statele Unite cât și din țara noastră, precum și alți reprezentanți ai autorităților locale din România.

Sari la conținut