Județul Ilfov – Consiliul Județean

              14.07.2023

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Luni, 17 iulie – va începe a patra acțiune de dezinsecție terestră în cadrul campaniei ,,Ilfov fără țânțari”

 

Pentru limitarea acțiunii nocive a țânțarilor asupra stării de sănătate a populației umane şi animale, Consiliul Județean Ilfov, prin Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, efectuează în perioada 17 – 25 iulie 2023 a patra acțiune de tratament terestru pentru combaterea insectelor de disconfort (țânțari adulți) pe întreg arealul județului Ilfov, seara, începând cu ora 22:00, în interiorul localităților și pe spațiile verzi de utilitate publică.

Localitățile programate sunt următoarele:

17 iulie: Balotești, Ciolpani, Corbeanca, Dascălu, Grădiștea, Gruiu, Moara Vlăsiei, Nuci, Otopeni, Periș, Snagov, Ștefăneștii de Jos, Tunari.

18 iulie: Voluntari, Dobroești, Afumați, Pantelimon, Găneasa, Brănești, Cernica, Glina, Popești-Leordeni, Berceni, Vidra, Jilava, 1 Decembrie, Petrăchioaia.

19 iulie: Măgurele, Bragadiru, Clinceni, Ciorogârla, Domnești, Dragomirești-Vale, Chiajna, Chitila, Buftea, Mogoșoaia, Dărăști, Copăceni, Cornetu.

Se va folosi insecticidul STING, în doză de 30 ml/ha. Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice, motiv pentru care au fost înștiințați apicultorii și cetățenii de pe raza localităților.

Fiecare mașină implicată în campania de dezinsecție va fi dotată cu GPS și va putea fi monitorizată în timp real pe o hartă interactivă, ce va putea fi urmărită de fiecare cetățean în parte, conform link-ului postat pe pagina de socializare a Serviciului Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, în fiecare seară, după începerea acțiunii.

Reiterăm faptul că această campanie de combatere a țânțarilor face parte dintr-un program amplu de combaterea a insectelor de disconfort adulte.

Conform protocolului ,,Ilfov fără țânțari”, Consiliul Județean Ilfov alocă fondurile necesare, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov realizează acțiunile de dezinsecție, iar unitățile administrativ-teritoriale desemnează câte un delegat responsabil pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a acestora și informează cetățenii la nivel local.

Sari la conținut