30 iunie 2020

COMUNICAT DE PRESĂ

Noi investiții în materiale sanitare de protecție

Bugetul Consiliului Județean Ilfov a fost suplimentat, din fonduri externe, cu aproape 700.000 de lei. Decizia a fost luată în ședința CJ Ilfov. Banii sunt folosiți pentru materiale de protecție necesare celor din prima linie în lupta cu pandemia de COVID 19.

643.500 lei vor ajunge la Spitalul Județean Ilfov, bani pentru materiale de protecție – mănuși, măști, combinezoane, dezinfectant – și pentru stimulentul de risc . Acesta este în valoare de 2500 de lei, pentru fiecare medic și pentru personalul auxiliar.

3018 lei vor ajunge la Spitalul de Ginecologie și Obstetrică Buftea, bani pentru materiale sanitare de protecție: gel dezinfectant, combinezoane de protecție, măști și halate chirurgicale.

Pentru perioada pandemiei CJ Ilfov a alocat, din fonduri proprii, 14 milioane de lei. Mai bine de jumătate din sumă a fost deja folosită, pentru materiale sanitare și aparatură.

Consiliul Județean a alocat bani pentru instituțiile din subordine – spitale sau amplasamente de protecție socială și a ajutat cu materiale de protecție medicii de familie, medicii stomatologi, medicii specialiști, polițiști și Serviciul de Ambulanță București- Ilfov. În total, CJ a trimis mai bine de un milion de măști, mănuși, viziere, combinezoane și dezinfectanți.

Pericolul pandemiei încă nu a trecut. Medicii avertizează că virusul COVID 19 este extrem de contagios și are o evoluție impredictibilă. Vă rugăm să purtați mască și mănuși, să evitați locurile aglomerate și să și respectați normele de distanțare socială!

Sari la conținut