Județul Ilfov – Consiliul Județean

              15.09.2023

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

,,Noile tehnologii în comunicare. Oportunități și posibile pericole pentru elevi și studenți.

 

Mănăstirea Căldărușani în parteneriat cu Consiliul Județean Ilfov și Instituția Prefectului – Județul Ilfov, organizează sâmbătă, 16 septembrie 2023, conferința cu tema ,,Noile tehnologii în comunicare. Oportunități și posibile pericole pentru elevi și studenți”, susținută de Lector univ. dr. Valentin Vâlcu.

Impactul tehnologiei asupra copiilor comunității noastre, dar și asupra adulților, este o temă actuală, foarte importantă pentru sănătate, dar și pentru calitatea relațiilor interumane.

Statistic, românii au în medie două telefoane și își petrec timpul, cu precădere, în rețelele sociale, Facebook, Instagram, Youtube, fiind cele mai utilizate. De asemenea, se pare că, un adult român, petrece zilnic, în medie, 3 ore, în timp ce un adolescent poate ajunge la 5-6 ore pe zi.

Această întâlnire își propune ca Biserica să prezinte o perspectivă de clarificare a relației părinte-copil-tehnologie: cand anume, aceste tehnologii de comunicare în masă, reprezintă oportunități și când pot fi posibile pericole pentru tineri și copii.

***

 

Evenimentul face parte din activitățile proiectului „Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului cultural din Ansamblul de monumente istorice al Mânăstirii Căldărușani”.

Proiectul implică activ mânăstirea în activități sociale și cultural-educaționale, cu impact pozitiv asupra organizării de acțiuni comune benefice societății și a dezvoltării potențialului istoric și religios al județului Ilfov.

 

Caldarusani - Pliant

 

Sari la conținut