Județul Ilfov – Consiliul Județean

13.01.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

O nouă linie de transport a călătorilor va face legătura între Aeroportul Henri Coandă și Piața Unirii

 

A fost aprobată, în cadrul Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București- Ilfov, înființarea unei noi linii de transport călători, care va face legătura între cel mai mare aeroport din țară, Aeroportul Internațional Henri Coandă, situat în orașul Otopeni – județul Ilfov și centrul Bucureștiului.
Facilitarea accesului călătorilor înspre și /sau dinspre capitală, a reprezentat și continuă să reprezinte permanent o preocupare majoră, noua linie AeroBus urmând să deservească persoanele care călătoresc de la aeroport, până la Piața Unirii.

Concret, linia va fi deservită de 10 autobuze ultramoderne care, la interval de 20 de minute, vor parcurge zona metropolitană cu o viteză sporită, dat fiind numărul redus de stații (șase stații), situate în zone de interes ale municipiului București, cu capăt de linie Piața Unirii – Horoscop:
• Aeroport ,,Henri Coandă ” Sosiri
• Piața Presei Libere
• Piața Victoriei
• Piața Romană
• Universitate
• Piața Unirii

Autobuzele vor fi vopsite în culori ușor vizibile, pentru a se remarca printre alte vehicule de transport și aeroportuare, vor fi inscripționate distinct și vor oferi un confort sporit călătorilor, atât pentru locurile pe scaune, cât și spațiu generos, special delimitat, pentru depozitarea bagajelor. Accesul va fi facil, pentru toate categoriile de călători și pentru bagaje. Autobuzele vor fi dotate cu sistem info-călători minim bilingv (ro-en), prize usb pentru încărcarea dispozitivelor electronice la fiecare rând de scaune, aer condiționat, climatizare. Gradul de poluare al noilor autobuze va fi în conformitate cu prevederile ,,Regulamentului serviciului comunitar de transport public local de călatori, în regiunea București – Ilfov”.

Durata contractului va fi de 10 ani, iar operarea acestei linii va fi în sarcina unui operator ales prin procedură competitivă, în baza unui nou contract de delegare a serviciului public de transport, ținând sema de reglementările legale în vigoare (prevederile Regulamentului european 1370/2007 art. 5 alin. 3).

Sari la conținut