Județul Ilfov – Consiliul Județean

                                                                                                                                                        26.01.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

,,Our bet on science”: Proiectul investițional Parc Științific și Tehnologic ,,Măgurele Science Park”, prezentat reprezentanților misiunilor diplomatice ai mai multor țări

 

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, a participat, alături de administratorul public al județului Ilfov, Mihaela Toader, la Sesiunea specială cu tema Măgurele Science Park – Exploring research and business opportunities – Our bet on science, eveniment desfășurat astăzi, 26.01.2022, în orașul Măgurele, județul Ilfov. La întâlnire au luat parte reprezentanți ai misiunilor diplomatice în România, alături de personalități ale administrației prezidențiale, ale administrației publice centrale, județene și locale, precum și reprezentanți ai institutelor de cercetare și dezvoltare.

Evenimentul, organizat la inițiativa și în colaborare cu deputatul PNL George Tuță, a avut ca scop promovarea proiectului investițional Parc Științific și Tehnologic ,,Măgurele Science Park” în plan extern și s-a adresat reprezentanților misiunilor diplomatice ai celor mai importanți parteneri investiționali ai României.

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov: ,,Ambiția mea este să dezvolt județul Ilfov pe toate planurile și orice colaborare în această direcție este bine-venită. Eu și colegii mei suntem deschiși către tot ceea ce înseamnă proiect benefic pentru cetățeni. Și pentru că una dintre principalele teme ale acestei întâlniri este cercetarea științifică, vreau să subliniez importanța Parcului Științific și Tehnologic Măgurele Science Park. Personal, consider acest proiect un magnet pentru mediul de afaceri, instituții de cercetare și educaționale, companii private și nu numai. Un adevărat pol de dezvoltare urbană. Cercetarea științifică înseamnă evoluție și pe ce punem accentul în secolul vitezei dacă nu pe evoluție? Avem nevoie, în general, de o infrastructură dezvoltată, atât din punct de vedere social, cât și economic.”

Deputat PNL George Tuță: ,,Știința de la Măgurele va aduce beneficii și profit comunităților dacă se îmbină cu inovarea.”

Mihaela Toader, administrator public al județului Ilfov: ,,Construcția Parcului științific și tehnologic de la Măgurele este primul pas pentru transformarea rezultatelor cercetării obținute de toate institutele de cercetare de pe platforma de la Măgurele în produse adaptate nevoilor pieței. Sperăm să convingem, iar proiectul prioritar al Consiliului Județean Ilfov să devină proiectul întregii comunități de cercetare și al mediului de afaceri din regiunea București-Ilfov și, de ce nu, la nivel național și european. Ne dorim ca întreaga comunitatea să ni se alăture în acest proces de transformare a Ilfovului în care se poate.”

Prin organizarea evenimentelor precum cel de astăzi Consiliul Județean Ilfov continuă demersurile pentru îndeplinirea obiectivelor privind creșterea competitivității la nivel economic, prin stimularea antreprenoriatului inovator, precum și importanța transferului accelerat al rezultatelor cercetării în producție, tehnologie, sănătate, servicii și aplicații comerciale inovative.

 

Sari la conținut