Județul Ilfov – Consiliul Județean

                                                                                                                                                        31.01.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

“Sănătatea are prioritate în județul Ilfov”, proiect dedicat seniorilor ilfoveni, ia startul mâine

 

Mâine, 01.02.2022, ia startul proiectul “Sănătatea are prioritate în județul Ilfov”, prin care Consiliul Județean Ilfov va asigura persoanelor vârstnice, de peste 65 de ani, cu rezidența în Ilfov, transportul către Spitalul Obstetrică Ginecologie Buftea, în vederea efectuării de investigații medicale decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Consiliul Județean Ilfov va asigura transportul persoanelor către spital și ulterior înapoi, în localitatea de domiciliu, conform programărilor, în baza trimiterii de la medicul de familie/specialist.

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov: ,,Este un proiect dedicat seniorilor. Mulți dintre ei amână vizita la doctor pentru că nu au cu ce să ajungă. Nu au mașină, sănătatea nu le permite să aștepte prin stații să ia autobuzul, mulți au rămas singuri și nu au pe cineva aproape să-i ducă la spital.

Consiliul Județean Ilfov pune la dispoziție transport gratuit vârstnicilor care trebuie să ajungă la spital. În acest fel vor putea efectua investigațiile medicale care sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, în baza trimiterii de la medicul de familie sau de la medicul specialist. Îmi doresc să încurajăm prevenția și, totodată, să le fim aproape seniorilor ilfoveni și să îi sprijinim cu tot ceea ce se poate pentru că „Sănătatea are prioritate în Ilfov.”

Întrucât, în momentul de față, Spitalul Județean Ilfov este spital implicat în gestionarea cazurilor Covid-19, pacienții vor fi preluați de către Spitalul de Obstetrică Ginecologie din Buftea, urmând ca acest proiect să se extindă și la nivelul Spitalului Județean Ilfov, atunci când situația epidemiologică o va permite.

Începând de marți, 1 februarie 2022, persoanele care vor să beneficieze de transport gratuit se pot programa, în intervalul orar 11:00-15:00, la numărul de telefon 0751.235.009.

Sari la conținut